Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ, Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ!!!

ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ο "άγιος" δολοφόνος του Ιουλιανού!!!

Το +363 ο "Έλληνας" αυτοκράτορας της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Ιουλιανός ο Φιλόσοφος πέφτει ηρωικά μαχόμενος στην πρώτη γραμμή του μετώπου αγωνιζόμενος εναντίον των Περσών. Το θανάσιμο κτύπημα όμως δεν ήρθε από την πλευρά των Περσών αλλά πισώπλατα από έναν... χριστιανό προδότη της πατρίδας του ονόματι Μερκούριος.

Ο Επίσκοπος Καισαρείας Καππαδοκίας Βασίλειος οργάνωσε την δολοφονία του:
"Εν αυτή δε τη νυκτί είδεν εν οράματι και ο οσιώτατος επίσκοπος Βασίλειος ο Καισαρείας Καπαδοκίας τους ουρανούς ηνεωγμένους και τον σωτήρα Χριστόν επί θρόνου καθήμενον και ειπόντα κραυγή, Μερκούριε, απελθών φόνευσον Ιουλιανόν Ιουλιανόν τον βασιλέα τον κατά Χριστιανών. ο δε άγιος Μερκούριος εστώς έμπροσθεν του κυρίου εφόρει θώρακα σιδηρούν αποστίλβοντα. και ακούσας την κέλευσιν αφανής εγένετο. και πάλιν ευρέθη εστώς έμπροσθεν του κυρίου και έκταξεν, Ιουλιανός ο βασιλεύς σφαγείς απέθανεν, ως εκέλευσας, κύριε. και πτοηθείς εκ της κραυγής ο επίσκοπος Βασίλειος διυπνίσθη τεταραγμένος. ετίμα γαρ αυτόν Ιουλιανός ο βασιλεύς και ως ελλόγιμον και ως συμπράκτορα αυτού, και έγραφεν αυτώ συχνώς. και κατελθών ο άγιος Βασίλειος διά τα εωθινά εις την εκκλησίαν, καλέσας πάντα τον κλήρον αυτού είπεν αυτοίς το του οράματος μυστήριον, και ότι εσφάγη Ιουλιανός ο βασιλεύς και τελευτά εν τη νυκτί ταύτη. και πάντες παρεκάλουν αυτόν σιγάν και μηδενί λέγειν τι τοιούτον. ο δε σοφώτατος Ευτρόπιος ο χρονογράφος εν τισιν ουκ ομοφώνησεν εν τη αυτού συγγραφή". Joannes Malalas Chronogr. 001 Chron 333.21 και Chronicon Paschale 001 Work #001 552.4

Το τίμημα της προδοσίας του δεν άργησε να αποδοθεί. Ο Μερκούριος ονομάστηκε άγιος της Ορθόδοξης εκκλησίας και η μνήμη του τιμάται μέχρι τις μέρες μας. Δολοφονώντας τον Ιουλιανό νόμιζαν ότι τέλειωναν οριστικά και με τους Έλληνες.Τούς είπαν Ειδωλολάτρες, πόρνους, σατανιστές και ότι άλλο μπόρεσε να γεννήσει η αρρωστημένη φαντασία και μυαλό τους. Δεν θα μπορούσαν, και ούτε μπορούν, να καταλάβουν ότι ήταν απλά ΕΛΛΗΝΕΣ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα ξέρετε καλά! Ο Άγιος Μερκούριος έζησε και μαρτύρησε 110 χρόνια πριν από την εποχή που λέτε(επί αυτοκράτορα Δεκίου 249-251 μ.χ.). Κανέναν Ιουλιανό δεν σκότωσε. Απλά οι χριστιανοί θεώρησαν ότι ο θεομάχος και παραβάτης Ιουλιανός τιμωρήθηκε με θάνατο με τις πρεσβείες του μάρτυρα Μερκουρίου. Και βέβαια το παραπάνω είναι μία φανταστική διήγηση του Ευτρόπιου , προιόν θρησκευτικού φανατισμού. Ο Καλόπουλος ας είναι πιο συγκρατημένος στο αντιχριστιανικό του μένος.

Σείριος είπε...

Όντως έτσι είναι όπως λες, θεώρησαν «με τις πρεσβείες του…». Θεώρησαν ότι το τραύμα του αποτελούσε τιμωρία του Ιουλιανού από τον άγιο Μερκούριο…

Έτσι όμως βλέποντας το δένδρο χάνεις το δάσος.
Δεν σχολιάζεις καθόλου το «Ο Επίσκοπος Καισαρείας Καππαδοκίας Βασίλειος οργάνωσε την δολοφονία του»

Εκεί είναι η ουσία.
Και η ουσία είναι η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός, η επιβολή δια της βίας και πολλά ακόμη που έχω βαρεθεί να απαριθμώ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου