Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ

Με αφορμή το σχόλιο της προηγούμενης ανάρτησης ενός αναγνώστη. Οι φωτεινές σφαίρες είναι ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε και μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια. 

Φυσικά οι επιστήμονες έδωσαν την εξήγησή τους. Είπαν ότι είναι φυσικό φαινόμενο και τις ονόμασαν «σφαιρικούς κεραυνούς από πλάσμα». 
Δεν είμαστε επιστήμονες, αλλά η κίνηση των σφαιρών και η συμπεριφορά τους δείχνει κίνηση ελεγχόμενη, νοήμονος όντος. Όποιος ασχολείται με τέτοια θέματα θα θυμάται την τεράστια φωτεινή σφαίρα που διέσχισε όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2003. Η επίσημη ερμηνεία: «Ήταν μετεωρίτης...» Δεν περιμέναμε να ακούσουμε κάτι άλλο… Υπενθυμίζω ότι ο μετεωρίτης πέφτει από τον ουρανό σε γωνία 45 μοιρών και τίποτα άλλο. Η συγκεκριμένη σφαίρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, (όποιοι ασχολούνται ξέρουν για ποιες πληροφορίες μιλάω) εμφανίστηκε στην Ελευσίνα, προφανώς εισήλθε από τον εκεί δίαυλο, διέσχισε Αιγαίο Εύβοια Σποράδες Μακεδονία και κατευθυνόμενη δυτικά («έπεσε» μας είπαν τα κανάλια) έφτασε στην Ήπειρο. Όλη αυτή η ελεγχόμενη πορεία πάνω από όλη την Ελλάδα διήρκησε 7 λεπτά. Λίγο απίθανο να ήταν μετεωρίτης, δε νομίζετε; 

Κανείς δεν το είδε να πέφτει. Το ότι πέρασε την κορυφογραμμή και έπαψε να φαίνεται αφού πήγε πίσω από το βουνό σε σχέση με τον παρατηρητή, αυτό δεν αποδεικνύει ότι έπεσε. Πιθανώς αποχώρησε από την δίαυλο της Δωδώνης. Η δε «βόλτα» που έκανε δεν ήταν για ψυχαγωγία, αλλά είχε τον σκοπό της. Μια άριστη έρευνα για το θέμα αυτό, με πολύ σημαντικές πληροφορίες δημοσιεύτηκε από το περιοδικό «Τρίτο Μάτι» στο τεύχος Αυγούστου του 2003 από το οποίο είναι και η εικόνα που δείχνει την σχηματική αναπαράσταση. 

Τώρα όσο για τις σφαίρες που αναφέρει η παρακάτω ανάρτηση, οι (πιο πάνω) πληροφορίες μας, λένε ότι άλλες είναι υπερβατικές οντότητες και άλλες δημιουργήματα αυτών, υψίστης τεχνολογίας, ασύλληπτη από τους γήινους νόες. Μπορούν να μορφοποιηθούν σε ολόγραμμα ανθρώπινης μορφής για επικοινωνία δια ζώσης με τον παρατηρητή. Όταν υπάρχει συναισθηματική φόρτιση στον άνθρωπο η σφαίρα εξαφανίζεται γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα συντονισμού κραδασμών. 

Εδώ δεν δογματίζουμε. Όποιος θέλει μπορεί να ταυτιστεί με την επίσημη άποψη αυτήν που δίνουν και από τα τηλεοπτικά κανάλια, αφού πλέον αυτά είναι η πηγή πληροφοριών για τους περισσότερους. Ή να διαπιστώσει μόνος του τι ακριβώς συμβαίνει αν είναι δυνατόν. Ο άνθρωπος των τριών διαστάσεων προσπαθεί να δώσει ερμηνείες σύμφωνα με τον ανθρώπινο τρόπο σκέψεως, σε κάτι που κινείτε στις επόμενες διαστάσεις που ο ίδιος δεν έχει ούτε γνώση ούτε πρόσβαση αλλά ούτε και μπορεί να φανταστεί. Να έχουμε όμως όλοι υπ όψιν μας ότι τέτοιες διαπιστώσεις δεν γίνονται στον καναπέ του σπιτιού μας ούτε στον χώρο της εργασίας μας και βέβαια ούτε όταν πάμε για καφέ και κάνουμε πλάκα με τους φίλους μας. 

Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς και δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι είναι οι φωτεινές ιπτάμενες σφαίρες. Αυτό είναι το ένα σίγουρο και το δεύτερο σίγουρο είναι ότι, υπάρχουν. Επαναλαμβάνω και θα το λέω πάντα, ότι δεν δογματίζουμε, αλλά ερευνούμε με ανοιχτούς πνευματικούς ορίζοντες χωρίς παρωπίδες.

Σείριος

1 σχόλιο:

white είπε...

Όποιος έχει δει ή βλέπει τέτοιες σφαίρες δεν είναι δυνατό να αρνείται την θεϊκή τους προέλευση (ό,τι κι αν είναι αυτό που ο καθένας ονομάζει θεϊκό). Σε διαφορετική περίπτωση - όντως - μιλάμε για μία περιορισμένων διαστάσεων αντίληψη της πραγματικότητας, η οποία βέβαια, θέλοντας και μη, πρόκειται σύντομα να αλλάξει!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου