Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΟΙ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΤΥΑΝΕΥΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΑ ΓΝΩΣΗ

 «Δεν υπάρχει θάνατος και ζωή, δεν υπάρχει αρχή και τέλος. Τα πάντα είναι εναλλαγές ύλης και ενέργειας. Η ζωή και ο θάνατος είναι οι πύλες της γνώσης, η μία του υλικού και η άλλη του υπερβατικού κόσμου. Η ψυχή είναι φωτογενής ύλη και αποτελείται από συστατικά της ουσίας του Όλου Φωτός. Ανανεώνεται συνέχεια από μόνη της, αναπαράγεται, δεν φθείρεται, δεν γερνά, δεν πεθαίνει. Είναι αθάνατη (Απόσπασμα από το βιβλίο του Γ. Καλογεράκη ''Η Μεγάλη Προετοιμασία'' «Μηνύματα Ολυμπίων»). Και τώρα προσέξτε τα λόγια του Μεγάλου Μύστη και θεϊκού φιλοσόφου Απολλώνιου Τυανέα, που πριν 2000 χρόνια μιλούσε για το ίδιο θέμα και δείτε την πλήρη ταύτιση των λόγων και της γνώσεως του, με αυτή των Ολυμπίων. Μια Φιλοσοφική Ουράνια Γνώση, τελείως άσχετη με παραδείσους και διαβόλους της κολάσεως…  Ακολουθούν τέσσερις αναρτήσεις, αφιέρωμα στον απεσταλμένο των Θεών,  Απολλώνιο Τυανέα, άγνωστο για τους περισσότερους κατοίκους αυτής την πατρίδος, αφού με «αριστοτεχνικό» τρόπο πέρασε στη λήθη…  ΕΝΝΕΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ: ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΥΣ #1

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΙΩΑΝΝΗΣ
Το ‘ Απολλώνιος’ είναι η ανώτερη από τις τέσσερεις βαθμίδες μύησης των αρχαίων Ελληνικών μυστηρίων . Ο τυανευς είχε την ικανότητα να γιατρεύει αρρώστους αφού η πρώτη βαθμίδα είναι ‘Ιασώς’ (αυτός που έχει ικανότητα ίασης).
Ενώ υπήρξαν παλιότερα και άλλοι ‘Απολλώνιοι’ δεν έγιναν γνωστοί λόγο του άρρητου των μυστηρίων. Ο Τυανευς από τους τελευταίους μεγάλους Μύστες, έγινε γνωστή η ιδιότητα του λόγο της κρίσης της παλαιάς θρησκείας ,και του αγώνα που έκανε γι αυτή.
Στους Απολλώνιους δίνονταν απίστευτες ιδιότητες, άλλωστε είναι πασίγνωστο το περιστατικό σε ρωμαϊκό δικαστήριο όταν εξαφανίστηκε μέσα σε όλους τους παριστάμενους λέγοντας στον δικαστή ότι δεν έχει καμία επειροη πάνω του.

Σείριος είπε...

Είναι έτσι ακριβώς. Να συμπληρώσω ότι ο Απολλώνιος ενσαρκώθηκε με αυτές τις ιδιότητες. Υπήρξαν και άλλοι με υπερφυσικές ικανότητες όπως ο Αριστεύς, ο Άβαρις, ο Επιμενίδης, ο Εμπεδοκλης και άλλοι που τέθηκαν κάτω από την προστασία του Απόλλωνα Πυθίου και πατρώου θεού.

Ο Αριστεύς ήταν γιος του Απόλλωνα με ανεξήγητες υπερφυσικές ιδιότητες. Όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος, έζησε 240 χρόνια, εγκατέλειψε πολλές φορές το σώμα του και εμφανιζόταν σαν ενεργειακό ολόγραμμα. (Ηροδ.4,13,14,15)

Ο Άβαρις ήταν Ιερέας του Απόλλωνα, με υπερφυσικές ικανότητες, ζούσε χωρίς τροφή δεν είχε βάρος (α-βαρις) και έκανε θαύματα. (Ηροδ. 36).)

Ο νεορωμιός όλα αυτά τα θεωρεί μυθολογία και πιστεύει στις απομιμήσεις. Έτσι έμαθε από έξι ετών. Είναι δύσκολο να βγει κάτι από τα εγκεφαλικά κύτταρα όταν μπήκε από εκείνη την ηλικία. Είναι θλιβερή κατάντια να ξεχνά κανείς τις ρίζες και την αξία της φυλής του και να τις περιφρονεί υβρίζοντας τες «ειδωλολατρία» από αλαζονική άγνοια. Δεν υπάρχει χειρότερο για έναν λαό.

Θέλει Αρετή και Τόλμη να σπάσει κανείς τις «αλυσίδες» και να αποδράσει από το "σπήλαιο" που περιγράφει ο Πλάτων.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΚΩΝ.... ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΛΛΩΝ, ΕΧΘΡΙΚΩΣ ΔΙΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ, ΛΑΩΝ. ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ, ΠΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΗ ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ.... ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ..

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου