Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΛΦΕΣ

Οι Σύλφες είναι στοιχειακά πνεύματα του αέρα που κυριαρχούν στον ουρανό. Τις διακρίνει χάρη και θηλυκότητα αλλά είναι άγριες σαν τους ανέμους που αναδεύουν, ελεύθερες σαν τα πουλιά που πετούν ψηλά, παθιασμένες και ιδιότροπες σαν τον καιρό που οι ίδιες βοηθούν να δημιουργηθεί! Οι Σύλφες είναι προικισμένες με όλες τις ιδιότητες του στοιχείου του αέρα. Ο στεναγμός τους γίνεται το δροσερό αεράκι που περνά σφυρίζοντας μέσα από τα χωράφια του καλαμποκιού, οι ψίθυροι τους το θρόισμα του ανέμου στα φύλλα.
Διεγείρουν τους δαίμονες της σκόνης πριν από τις αμμοθύελλες και ουρλιάζουν μαζί με τις καταιγίδες που δέρνουν τα πελάγη.
Κοιμούνται ελαφρά στο φορτωμένο αρώματα αέρα του καλοκαιριού, καθώς νανουρίζονται από το βουητό των μελισσών.
Παρότι οι Σύλφες μπορούν να είναι θυελλώδεις, στην ουσία είναι ανάλαφρες, αρμονικές, εκφραστικές και εμπνέουν.
Η επικοινωνία με μια συλφη είναι μια εμπειρία εκπληκτική που σας επιτρέπει να δείτε τον κόσμο με την οξύτητα της ματιάς του αετού, ενώ το εσωτερικό μάτι της διανοίας σας τα βλέπει όπως πραγματικά είναι.
Ο αέρας είναι επίσης το μέσο της ακοής και της όσφρησης, αφού οι ήχοι και οι μυρωδιές μεταφέρονται με τον αέρα.
Οι Σύλφες έχουν εξαιρετικά μουσικά χαρίσματα και δημιουργούν θαυμάσιες συμφωνίες από τους ήχους που μεταφέρει η αύρα.
Ακούγοντας τις μελωδίες τους, εμπνεόμαστε στην κυριολεξία αφού η λέξη εμπνέω σημαίνει πνέω, φυσώ μέσα (εν + πνέω). Μας εμφυσούν έμπνευση συνδέοντας μας με το μεγάλο νου όπου κατοικούν, αφού όπως το στοιχείο γη αντιπροσωπεύει το σώμα, το νερό την ψυχή και η φωτιά το πνεύμα, ο αέρας αντιπροσωπεύει το νου!
Για να νοιώσετε την παρουσία μιας Σύλφης, απομακρυνθείτε από τους θορύβους των δρόμων και της πόλης, χαλαρώστε παίρνοντας βαθιές ανάσες και αφουγκραστείτε τον ήχο του αέρα που μιλά περνώντας μέσα από τα δέντρα. Νοιώστε το χάδι του στα μάγουλα σας. Ανοίξτε τα χέρια σας διάπλατα και παραδοθείτε στο αεράκι, αφήνοντας το να σας πάρει ψηλά στροβιλίζοντας σας... Αισθανθείτε την ελευθερία, την απόλαυση της ύπαρξης χωρίς περιορισμούς. Αφήστε ελεύθερο τον εαυτό σας κ οι συλφες θα έρθουν να παίξουν μαζί σας. Μπορεί να σας δείξουν πως σχηματίζουν κύκλους, χορεύοντας πάνω στα σπαρτά η ακόμα να σας πάρουν σε μια ξέφρενη γιορτή στον ουρανό, όπου σμίγουν με τις σαλαμάνδρες δημιουργώντας εντυπωσιακές καταιγίδες με αστραπές!
Είναι πλάσματα του αέρα. Με την αέρινη μορφή τους απεικονίζονται σαν σύννεφα. Υπερασπίζουν τις ψιλές κορφές και τα άγρια βουνά όπου και διαμένουν. Είναι ψιλές ευκίνητες με ένα ζευγάρι φτερά στην πλάτη τους, τα οποία κλείνουν και μαζεύονται όταν πατούν στο έδαφος. 
Τα μάτια τους είναι μεγάλα και γερακίσια και τα πρόσωπά τους είναι με έντονο περίγραμμα και με γωνίες. Δεν νοιάζονται πολύ για τις ραδιουργίες των ανθρώπων και σπάνια ανακατεύονται με την κοινωνία τους. Κρατούν τον λόγο της τιμής τους και όταν ορκιστούν πως θα προστατέψουν κάτι, το κάνουν ακόμα και με τίμημα τον θάνατό τους.
Τα ξωτικά του αέρα, οι Συλφίδες, είναι ξωτικά υψηλής νοημοσύνης. Αντιπροσωπεύουν την Άνοιξη και την Αυγή και παρουσιάζονται με τη μορφή πεταλούδας. Εξουσιάζουν τους αέρηδες και ανάμεσα στα άλλα καθήκοντά τους, βοηθούν τα πουλιά στην αποδήμησή τους και τα λουλούδια στη γονιμοποίησή τους. Το χρώμα τους συνήθως είναι ανοιχτό κίτρινο διάφανο και η παρουσία τους γίνεται αισθητή με την ευωδιά φρεσκοβαμμένων βοτάνων.

 http://dragonblood.forumgreek.com/forum.htm

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου