Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Ο Έλληνας είναι ο άνθρωπος με ουράνια καταγωγή, απεσταλμένος των Θεών και του Δία. Είχε πάντα σαν συμπαντική αποστολή του την προώθηση της παγκόσμιας  υπόθεσης.
Ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης του, η έντονη πνευματική του  αφύπνιση, ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής και τα έκδηλα αισθήματα αλτρουισμού και  αγάπης προς τον συνάνθρωπο του, τον καθιστούν ιδιαίτερα χαρισματικό έναντι των άλλων ανθρώπων προς τους οποίους ουδέποτε ασέβησε, με διαχωρισμούς και ρατσιστικά κηρύγματα.
Ουδέποτε ο Έλληνας στην ιστορική του διαδρομή, θεώρησε τον εαυτό του εκλεκτό ή ανώτερο από τους άλλους, ουδέποτε έκανε διαχωρισμούς ή καλλιέργησε φυλετικές διακρίσεις, ή διακρίσεις  χρώματος ή  φύλου.
Δεν ζήτησε τίποτε και από  κανέναν ζητά μόνο από άλλους να σεβαστούν το έργο του θεού, το οποίο κανένας  δεν είναι εξουσιοδοτημένος να το διορθώσει γιατί είναι  τέλειο.
Ο  Έλληνας έδωσε με απόλυτη  σαφήνεια απαντήσεις σε όλα τα καυτά υπαρξιακά προβλήματα και όμως τον είπαν  ειδωλολάτρη, γιατί  δεν πίστεψε στους απλοϊκούς εβραϊκούς μύθους.
Ο Έλληνας ήξερε ότι  δεν είμαστε τυχαία  δημιουργήματα  ενός αιμοχαρή  θεού, αλλά φωτεινές οντότητες ερχόμενες από το άπειρο του  χωροχρόνου και των ουρανών.
Δεν φυτρώσαμε τυχαία σ' αυτή την ασήμαντη γωνιά του γαλαξία και του απείρου από μυστηριακές δυνάμεις ανεξιχνίαστες και  απροσδιόριστες.  Ήρθαμε σαν κοσμικοί ταξιδιώτες των άστρων, σαν συνοδοί του πατέρα Δία.
Η κοσμική μοναξιά στην οποία μας έριξε το πείσμα της επιστήμης και η ακαμψία του θρησκευτικού δόγματος, μας  δημιούργησε την καταθλιπτικότερη  μορφή μελαγχολίας, από την οποία θα βγούμε με το συναπάντημα των ουράνιων αδελφών μας.
Ο Έλληνας των ουρανών και του Ολύμπου, ο ταξιδευτής της στεριάς και της θάλασσας, προσδιόρισε με καταπληκτική σαφήνεια το πνευματικό και ηθικό  υπόβαθρο, πάνω στο οποίο βαδίζει αιώνες τώρα η ανθρωπότητα.
Ύψιστος σκοπός και υπέρτατη αποστολή του είναι η εξάπλωση των αξιών της ζωής στο  χρόνο του κόσμου. Το φωτεινό πέρασμα του μέσα στην ιστορία, σ' όλες τις εποχές και για όλη την  γη, ενέπνευσε αισθήματα και σκέψεις  απείρου κάλλους, απείρου σεβασμού και πνευματικού  δέους.
Τα πνευματικά και ψυχικά χαρίσματα του Έλληνα, επίκτητα και φυσικά, τον βοήθησαν σαν  ανθρώπινη οντότητα να αναπτύξει μια μυσταγωγική απλότητας σκέψης.
Η εξιδανίκευση του πνεύματος αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του Έλληνα γιου του Δία, του προστατευόμενου της Αθηνάς και του φωτισμένου από τον Απόλλωνα Φοίβο.
Η υπερκόσμια  λάμψη της Ελληνικής σκέψης, φωτίζει χιλιάδες  χρόνια την ανθρωπότητα και σηματοδοτεί τη συνεχή παρουσία της στην παγκόσμια ιστορία. Μια παρουσία μεγαλόπρεπη, θαυμαστή, με ηρωική  διάθεση να αναμορφώσει το πνευματικό  επίπεδο της ανθρωπότητας, ώστε ο Έλληνας να καταστεί άξιος των  ουρανών και της αποστολής  του.
Ο  Έλληνας ο μυστηριώδης αυτός  άνθρωπος, είναι ένα αιώνιο θαύμα, θαυμάτων, που δεν αισθάνθηκε ποτέ υπεροχή αν και  γνώριζε την ουράνια καταγωγή  του.
Μοναδικό παγκόσμιο  φαινόμενο με μοναδική προσφορά στο παγκόσμιο ιστορικό  γίγνεσθαι. Καταυγάζει τη μοναδικότητα του φωτός, του  λόγου και της αρετής για την πνευματική και ηθική ανύψωση του κόσμου, παλεύοντας με την δύναμη του νου να εξαλείψει τα παρακμιακά στοιχεία, να φωτίσει τα σκοτάδια της πνευματικής αγωνίας και να εξαλείψει τον μεταφυσικό τρόμο με τον οποίο τρομάζουν την ανθρωπότητα οι κάθε  είδους εξουσιαστές.
Ουσία από την θεϊκή ουσία του πατέρα Δία,  νους  απ' την σοφία της Παλλάδας Αθηνάς, φως από το  ανέσπερο φως του Φοίβου Απόλλωνα, ο Έλληνας παρέμεινε αθάνατος και αναλλοίωτος στον  χρόνο και την ιστορία, για να επωμίζεται την παγκόσμια  υπόθεση όταν αυτή κινδυνεύει να χάσει την πορεία της.
Εκφραστής της λευτεριάς της πατρώας γης, των Ελληνικών βωμών και εστιών, των Ελληνικών  ηρώων.
Αιώνιος μυσταγωγός της φιλοπατρίας, μοναδικός συνεχιστής της ιστορίας, ακούραστος  αναμορφωτής του ανθρώπινου γένους με τις αστείρευτες πνευματικές και ηθικές  δυνάμεις  του.
Εκφραστής του κάλλους και της  αρμονίας, ο θεμελιωτής των αξιών, των θρησκειών, των  νόμων, της  ηθικής, και του δικαίου.
Ακάματος  οδοιπόρος μεταφέρει αιώνια τις εντολές των  ουρανών και καθιερώνει  νέες αξίες και  νέα πρότυπα  ζωής, προκειμένου να λυτρώσει τον  άνθρωπο, από τα πνευματικά προβλήματα και την ηθική κατάπτωση. Μια προσπάθεια μεγάλη σαν τη ζωή και ισχυρή όπως ο θάνατος.
Γεράσιμος Καλογεράκης, « Η Άγνωστη Αρχαιολογία Των Ελλήνων», σελ. 234, εκδόσεις Δίον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου