Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ O… ΑΓΙΟΣ KAI OI ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ

Η Εκκλησία ανακήρυξε άγιο το δολοφόνο Κωνσταντίνο, αφού του εξάλειψε όλες τις αμαρτίες και διέγραψε τα εγκλήματά του, με μόνο επιχείρημα ότι έπρεπε να αγιάσει, γιατί βοήθησε την Εκκλησία.
Ο Κωνσταντίνος ουδέποτε βαφτίστηκε χριστιανός και αρνιόταν το βάπτισμα, με το πρόσχημα ότι ήθελε να  βαφτιστεί στον Ιορδάνη ποταμό, επειδή το είχε τάμα. Όταν  πέρναγε όμως από τον Ιορδάνη, πάντα το ξεχνούσε (θεολόγος, χρονογράφος Μιχαήλ Γλυκάς 12ος αι., Χρονογραφία «Βίβλος Χρονικά», χριστιανός απολογητής Θεοφάνης (760-818) «Χρονογραφία», Αλέξανδρος Α. Βασίλιεφ (1867-1953) «Ιστορία Βυζαντινής Αυτοκρατορίας», Ζώσιμος 5ος αιώνας).
Μετά το Πάσχα του 337, όπως αναφέρει ο ιστορικός Ζωναράς (12ος αιώνας) «ο άθεος αιμοσταγής αυτοκράτορας αρρώστησε την Κυριακή του Θωμά από λέπρα, και ανήμερα της Πεντηκοστής πέθανε».
Ο Κωνσταντίνος βασανιζόμενος από τις τύψεις των στυγερών και αναρίθμητων εγκλημάτων του, κάλεσε τον προσωπικό του φίλο, Έλληνα φιλόσοφο Σώπατρο, και του ζήτησε συμβουλές εξαγνισμού.
Αυτός αρνήθηκε, γιατί ήταν τόσα πολλά και τόσο αποτρόπαια τα εγκλήματά του, που δεν έπαιρναν συγχώρεση, και ο Κωνσταντίνος διέταξε να τον εκτελέσουν. Οι ιεροφάντες που ακολούθησαν τον Σώπατρο αρνήθηκαν και αυτοί να τον απαλλάξουν από τις τύψεις του, γιατί δεν υπήρχε καθαρμός για τέτοια και τόσα πολλά εγκλήματα. Δόθηκε εντολή και εκτελέστηκαν και αυτοί. [(Σωζόμενος 400-450) και Ευνάπιος (346-414)].
Το χριστιανικό ιερατείο έφτιαξε τη δική του ιστορία. Μέσα σε 40 ημέρες, τον μετανόησε ειλικρινά, τον βάφτισε χριστιανό και τον αγίασε όχι για τις καλές πράξεις του αλλά για τις κακές του, που έκαναν την Εκκλησία παντοδύναμη και ασύδοτη. Αφού αγίασε ο Κωνσταντίνος, ο κάθε μη εγκληματίας χριστιανός σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Εκκλησίας είναι άγιος και δεν έχει ανάγκη από σωτηρίες και παραδείσους.
Δύο μέρες πριν ξεψυχήσει, παραμυθολογούν ότι τον βάφτισε ο Ευσέβιος Νικομήδειας.
Επί αυτοκρατορίας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο βασιλιάς της  Αρμενίας Τιριδάτης Γ ‘ ο «Μεγάλος», το έτος 302 προσηλυτίστηκε στο χριστιανισμό και βαφτίστηκε από τον Πάρθο χριστιανό προσηλυτιστή Γρηγόριο, τον «Φωτιστή της Αρμενίας». Μετά τη βάφτισή του ανακήρυξε το χριστιανισμό επίσημη θρησκεία του κράτους και έχρισε το Γρηγόριο πατριάρχη της Αρμενίας.
Ο Τιριδάτης διέταξε τη σφαγή όλων των μη χριστιανών ιερωμένων και τη μετατροπή των ναών των εθνικών και του θεού Μίθρα σε εκκλησίες ή σε οίκους κηρύγματος και προσηλυτισμού της χριστιανικής θρησκείας. Όλες οι ονομαστές βιβλιοθήκες της Αρμενίας, που είχαν ιδρυθεί πριν από αιώνες από τους ελληνιστές ηγεμόνες της, πυρπολήθηκαν, με το επιχείρημα ότι ήταν «κιβωτοί δαιμονικής γνώσης».
Ορδές μοναχών με επικεφαλής τον πατριάρχη Γρηγόριο στράφηκαν κατά των Ελλήνων της Αρμενίας και των γύρω περιοχών, τους εξόντωσαν, και ισοπέδωσαν όλα τα ελληνικά μνημεία, τους Αρχαίους ναούς, τα αγάλματα-δεν άφησαν τίποτα όρθιο.
Αναφέρει ο χριστιανός συγγραφέας Φαύστος ο Βυζάντιος στην «Εκκλησιαστική Ιστορία»: «Οι εκχριστιανισμένοι Αρμένιοι κατέστρεφαν για έξι συνεχόμενα έτη σε όλη την επικράτεια ναούς και ιερά, σφάζοντας όλους τους Έλληνες, και δεν άφηναν κανέναν να τους ξεφύγει.....ήταν απερίγραπτο το μέγεθος των θησαυρών που λεηλάτησαν από τους ναούς αυτούς».
Το σχέδιο της γενοκτονίας των Ελλήνων είχαν μελετήσει από κοινού ο Πατριάρχης Γρηγόριος και ο Τιριδάτης σε συνεργασία με το Μέγα Κωνσταντίνο, και οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν υπό την επίβλεψη και τη συνεργία του βυζαντινού κράτους και του Πατριαρχείου (Ιεροσολύμων).
Στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο αποφασίσθηκε από κοινού η ολοκληρωτική πολιτισμική καταστροφή και γενοκτονία του Ελληνισμού όχι απλώς στην Αρμενία, αλλά σε όλα τα εδάφη της ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Πηγή: Το βιβλίο «ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ», του Γεράσιμου Καλογεράκη, εκδόσεις Δίον
[Σημείωση: Ο «μέγας» Κωνσταντίνος, σκότωσε τον γιο του Κρίσπο, τη γυναίκα του Φαύστα, τον πεθερό του Μαξιμιανό, το γαμπρό του Λικίνιο, το γαμπρό του Βασιανό, τον ανιψιό του Λικινιανό (12 ετών).]

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μένω έκθαμβη μπροστά σε τόσο χριστιανικό μεγαλείο, τόση χριστιανική...αγάπη καμμία καρδιά δεν μπορεί να την χωρέσει. Γιατί στα παιδιά μας μαθαίνουν τόσες αηδίες στα σχολεία ; Σάς ευχαριστώ και επίσης ευχαριστώ τον κον Καλογεράκη για τα χρόνια εργασίας και έρευνας του για να φέρει το φώς εκεί πού δεν υπήρχε.
Ανδρειανή

Σείριος είπε...

Πράγματι ο στρατηγός έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.
Έχει συγκεντρωμένα όλα τα «έργα και τις ημέρες» τους, και όλα τα άπλυτα τους στην διάρκεια των 1700 ετών, σε δύο βιβλία, το «Η Ιστορία Πρέπει Να Ξαναγραφεί» και «Το Ολοκαύτωμα Του Ελληνισμού».
Τα γραφόμενά του είναι βήμα- βήμα τεκμηριωμένα και δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.
Τα προτείνω ανεπιφύλακτα.
Πρέπει να τα διαβάσουν όλοι οι Έλληνες για να μάθουν τι τους κρύβουν…
Και τα δύο αυτά βιβλία αλλά ειδικά το δεύτερο, είναι για γερά νεύρα…

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου