Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΑΠ’ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Λένε και ισχυρίζονται ότι: «Ο Αισχύλος κάνει μια εντυπωσιακή προφητεία για τον Ιησού Χριστό, αυτή τη φορά μέσα από τα λόγια του Προμηθέα, σε διάλογό του με την ΠΑΡΘΕΝΑ Ιώ:
ΙΩ: «Ποιος είναι που θα σε λύσει χωρίς τη θέληση του Δία;»
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: «Ένας από τους δικούς σου απογόνους πρέπει να είναι».
ΙΩ: «Πώς είπες; Αλήθεια δικό μου παιδί θα σ’ απαλλάξει απ’ τα βάσανα;»
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: «Τρίτης γενιάς γέννημα θα είναι μετά από δέκα γενιές».
Εδώ ο Αισχύλος, σε ανύποπτο χρόνο, δηλώνει ότι από την ΠΑΡΘΕΝΟ θα γεννηθεί μετά από 13 γενιές Ο ΣΩΤΗΡΑΣ, που θα ενεργήσει χωρίς τη θέληση του Δία (!!!) Πότε δηλαδή; Τα 450 - 460 που χωρίζουν την παράσταση του Αισχύλου για τον Προμηθέα Δεσμώτη από τη γέννηση του Ιησού Χριστού, χωράνε ΑΚΡΙΒΩΣ 13 ΓΕΝΙΕΣ.»

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΠ’ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!
Δείτε το βίντεο. Αναφέρεται η «προφητεία» μεταξύ 07’:00’’ και 07’:45’’.
Το κείμενο του Αισχύλου (Προμηθέας Δεσμώτης) δεν αναφέρει πουθενά ότι 13 γενιές ΜΕΤΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΑΙΣΧΥΛΟ θα ελευθερωθεί ο Προμηθέας!
Αυτές είναι χριστιανικές αλχημείες και φαντασιώσεις!
Έτσι "χτίζουν" απ’ το πουθενά Προφητείες!

Το κείμενο του Αισχύλου επιγραμματικά λέει:
Ιώ: Τι είπες; Παιδί δικό μου από τα πάθη σου θα σε λυτρώσει;
Προμηθέας: Ναι, τρις γενιές μετά τις δέκα πρώτες.
(Προμηθέας Δεσμώτης 774)
ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ 13 ΓΕΝΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΙΟΥΣ [ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ όπως προσπαθούν να πείσουν κάποιοι στηριζόμενοι στο γεγονός ότι ελάχιστοι νεοέλληνες έχουν ασχοληθεί με την Αρχαιοελληνική Γραμματεία.].
Πράγματι απ’ την Γενιά της Ιούς μέχρι τον Ηρακλή τον ελευθερωτή του Προμηθέα (κατά την Ελληνική Μυθολογία πάντα) μεσολαβούν 13 Γενιές:
1. Ζευς >< Ιώ
2. Έπαφος
3. Λιβύη >< Ποσειδών
4. Βήλος
5. Αίγυπτος - Δαναός - Κηφεύς Ι
6. Λυγκεύς (Λυρκεύς) >< Υπερμήστρα
7. Άβας
8. Ακρίσιος
9. Δανάη >< Κασσιόπεια
10. Περσεύς >< Ανδρομέδα
11. Ηλεκτρύων - Αλκαίος
12. Ζευς >< Αμφιτρύωνας
13. Ηρακλής Ιφικλής (1)
Όπως γνωρίζουμε απ’ την Ελληνική Γραμματεία, πράγματι ο Ηρακλής ο γιος της Αλκμήνης, ελευθέρωσε τον Προμηθέα 13 ΓΕΝΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΙΩ!
ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΙΣΧΥΛΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ 13 ΓΕΝΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟ, ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ!
Τώρα, πως και που ανακαλύπτουν την αυθαίρετη αφετηρία να μετρούν 13 γενιές μετά τον θάνατο του Αισχύλου (-455) για να βρεθούν έστω με σοβαρή μαθηματική απόκλιση κοντά στην εποχή του Ιησού... αυτό μόνο οι ευφάνταστοι παραγωγοί προφητειών μπορούν να μας το εξηγήσουν!
Ακόμα και στην περίπτωση αυτή αναγκάζονται να μετρήσουν με 35 χρόνια τη γενιά ενώ είναι πασίγνωστο ότι η γενιά από αρχαιοτάτων εποχών είναι τα 30 χρόνια!
Γιατί; Πρόκειται για στατιστική σύμβαση. Τα 25 χρόνια επιλέχθηκαν ως η πιο πιθανή ηλικία του πρώτου τοκετού μιας γυναίκας. Ο αριθμός υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί στο μέσο όρο του πληθυσμού.
Φυσικά υπάρχουν πολιτιστικές και τοπικές διαφοροποιήσεις οι οποίες είτε αυξάνουν είτε μειώνουν την ηλικία της πρώτης εγκυμοσύνης, συντομεύοντας ή επιμηκύνοντας το χρόνο που μεσολαβεί από τη μια γενιά στην άλλη. Στην Ευρώπη αυτή η ηλικία είναι μεγαλύτερη και κυμαίνεται γύρω στα 29 χρόνια.
Τον υψηλότερο μέσο όρο έχει η Iρλανδία (30,2 χρόνων) και το χαμηλότερο η Aυστρία (27,8). Η Eλλάδα βρίσκεται κάτω από το μέσο, με ηλικία πρώτου τοκετού τα 28,4 χρόνια. http://www.greatlie.com
Σχόλιο: Ο Αισχύλος δεν αναφέρει πουθενά τον Γιαχβέ και το όνομα «Ιησούς» κάτι που είναι φυσιολογικό αφού ήταν Έλληνας και τιμούσε την Ελληνική θρησκεία και τους Έλληνες Θεούς.
Το συγκεκριμένο έργο του (που παρουσιάστηκε το 450 – 460) διαδραματίζεται στο απώτατο παρελθόν, στην εποχή του Προμηθέα και όχι στην εποχή του Αισχύλου.
Και τέλος ο Αισχύλος δεν ήταν προφήτης αλλά ποιητής.
Σημειώστε ότι το έργο «Προμηθέας Δεσμώτης» είναι μέρος μιας τριλογίας, της οποίας πρώτη τραγωδία ήταν ο «Προμηθεύς Πυρφόρος» και τρίτη ο «Προμηθεύς Λυόμενος».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι μονοθεϊστικές θρησκείες είναι βασισμένες πάνω σε προφητείες που παραδόξως προέρχονται όλες από πολυθεϊστικές θρησκείες είναι ένας πλάγιος τρόπος για να αποδείξουν ότι είναι ...ορθές και να εγκαθιδρύσουν το δόγμα τους. Εκμεταλλεύονται την αδυναμία των ανθρώπων και την αγωνία τους για το μέλλον και πλασάρουν προφητείες για όλα τα γούστα.
Εφόσον ο Προμηθέας προείπε ότι ο απόγονος της Ιούς θα τον απελευθέρωνε (και ήταν ο ...Ιησούς) γιατί δεν έχουμε δεί σε καμμία γενεαλογία του Ιησού ότι είναι απόγονος του Δία και της Ιούς. Επίσης δεν έχουμε δεί σε κανένα χριστιανικό ή εβραϊκό κείμενο να αναφέρεται ότι ο Ιησούς πήγε μέχρι τον Καύκασο παρά μόνο ότι πήγαινε από την Γαλιλαία στην Σαμάρεια και πάλι πίσω. Πώς απελευθέρωσε τον Προμηθέα ; Γιατί ο Ιησούς απόγονος του Δία έλεγε ότι είναι γιός του Θεού και υμνούσε το Γιαχβέχ; Μού θυμίζει μία άλλη τέτοιου είδους ασυναρτησία που μας δίδασκε ο καθηγητής των θρησκευτικών ότι ο Σωκράτης προείπε το θάνατο των θεών και την γέννηση του αληθινού θεού του Ιησού. Οι αθάνατοι έλληνες φιλόσοφοι και ποιητές παρατήσαν το έργο τους και ασχολούντον με προφητείες όπως η χαρτορίχτρα των ταρό της γειτονιάς μου !!!
A.
Υ.Γ. Θα εισηγούμουν στον κον που μιλάει στο βίντεο και χαρακτηρίζει το Δία ώς κακό θεό (παραδέχεται χωρίς να το αντιληφθεί ότι είναι θεός)να διαβάσει λεπτομερώς την αγία γραφή για να δεί τι σημαίνει κακία.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου