Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ «ΕΤΟΙΜΟ» ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΘΕΙ

Υπάρχουν πολλές προφητείες που όλες -τι σύμπτωση- προβλέπουν το σήμερα, λες και γράφτηκαν ειδικά για το 2012. Κάποιες είναι επώνυμες, δηλαδή τις είπε κάποιο γνωστό και αξιόπιστο πρόσωπο που πλέον δεν ζει (πολύ βολικό αφού δεν μπορεί να τις επιβεβαιώσει ή να τις διαψεύσει). Κάποιες άλλες τις είπε ένας μοναχός σε κάποιον κι αυτός σε κάποιον τρίτον κ.ο.κ. Και όλες έφτασαν στο διαδίκτυο. Κατεβατά ολόκληρα υπάρχουν. Ωστόσο μεταξύ τους οι προφητείες αυτές είναι αλληλοαντικρουόμενες ή αλληλοαναιρούνται (κάποιες, μάλιστα, αυτοαναιρούνται!) είτε χρονικά, είτε χωρικά, είτε ακόμα και ως προς το αποτέλεσμα.
Θα παραθέσω δύο πολύ χαρακτηριστικές προφητείες:
1. Η 
Ανώνυμη Προφητεία ενός Μοναχού
«Στη γιορτή του Άη-Γιώργη [ΣΗΜ.: 6 Μαΐου, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο!] θα προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα με την ειρήνη [ΣΗΜ.: εννοεί τις εκλογές...]. Αλλά δεν θα μπορέσουν! Και τότε θα γίνει χαλασμός μεγάλος [ΣΗΜ.: άραγε η γεωλογική καταστροφή στο Αιγαίο που πολλοί αναμένουν;] και θα επέμβει κατά της Χριστιανοσύνης ο παλιός εκείνος Σαρακηνός [ΣΗΜ.: εννοεί την επίθεση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας]. Θα προκαλέσει πόνο μέγα στους Χριστιανούς, αλλά αυτό είναι το θέλημα του Θεού... Θα κρατήσει λίγο. Έπειτα, σαν αστραπή, θα εμφανιστεί ο Βασιλιάς του Γένους [ΣΗΜ.: δηλ. Εκείνος που Πρέπει] και θα φέρει τη Λευτεριά! Έτσι είναι γραφτό να γίνει, να αναστηθεί η Ελλάς τον Ιούνιο, αφού όμως πρώτα περάσει μέσα από τον Γολγοθά και τη Σταύρωση»!...
Σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνεται για την προφητεία του Παλαιοημερολογίτη Μοναχού, κάποια στιγμή από την 6η Μαΐου του 2012 (ή κατάλαβα λάθος;) θα γίνει πόλεμος, θα μπουν οι Τούρκοι, μπορεί και να γίνουν σεισμοί και καταποντισμοί στο Αιγαίο, άρα και στην γύρω ξηρά (εντάξει, η γεωλογική αναστάτωση δεν είναι σίγουρη). Θα πληγούν μόνο οι Χριστιανοί και ο Χριστιανισμός (είναι σαφής ο ανώνυμος μοναχός), οι υπόλοιποι την γλίτωσαν. Και μετά θα εμφανιστεί κάποιος (από τις επόμενες εκλογές στις 17 Ιουνίου;) και θα φέρει την Ανάσταση τον Ιούνιο.
Δηλαδή ο πόλεμος με τους Τούρκους θα γίνει ξαφνικά και θα σταματήσει ξαφνικά και όλο το σκηνικό θα ανατραπεί ξαφνικά και όλα αυτά, ξαφνικά, μέσα σε ένα μήνα! ! !
Αυτό κι αν είναι Θαύμα
! ! !
2. Η 
Επώνυμη Προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού
Στην συνέχεια έχουμε μία ανέκδοτη προφητεία του Αγίου Κοσμά τού Αιτωλού πού τελευταίως κυκλοφόρησε από την Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας (μία-μία τις βγάζουν;) και την οποία φαίνεται πως κανείς δεν διαψεύδει, άρα... είναι αληθινή...
Η προφητεία φωτογραφίζει επιτυχώς την εποχή μας, τα τελευταία συμβάντα στήν χώρα μας, καί την φορολογική επέμβαση τών ξένων πού πιέζουν. Αλλά, δυστυχώς, εδώ μαθαίνουμε άλλα:
«Σας είπα ότι, όταν ξεραθεί καί κοπεί ό πλάτανος καί σμίξουν οι δυο χώρες. Οι δυο χώρες είναι τό Βραχώρι καί ό τόπος πού πατάμε τώρα (ή Ντέμη). Τότε θά σάς βάλουν μεγάλους φόρους οι Ευρωπαίοι. Θά βάλουν φόρους καί στά παράθυρα καί στά χωράφια. Θά ξεκινήσουν να ρθουν γιά νά εισπράξουν τους φόρους. Δέν θά προφθάσουν όμως, γιατί θά γίνει πόλεμος...» 
Και η προφητεία, τουλάχιστον έτσι όπως παρουσιάζεται, τελειώνει εδώ. Δεν προβλέπει τον νικητή, ούτε τον μήνα, ούτε κάτι άλλο. 
Ωστόσο, η προφητεία έχει ήδη πέσει έξω διότι εδώ και περίπου δύο χρόνια οι ξένοι (μαζί με την βοήθεια των δικών μας σπουδαίων πολιτικών) πρόφθασαν και εισπράττουν φόρους όχι μόνο για τα «παράθυρα» και για τα «χωράφια», αλλά και για τα σπίτια, και για τα παιδιά μας και σε λίγο για την «ανάσα» μας (αυτή είναι δική μου προφητεία).
Αν το ψάξετε, ή όσοι ασχολείστε με το τι λέει ο κάθε απανταχού γέροντας, μοναχός και προφήτης στην Ελλάδα, θα διαπιστώσετε πως, αν και όλοι «εμπνέονται»  από τον ίδιο Έναν και Μοναδικό Θεό, όλοι φάσκουν και αντιφάσκουν αναμεταξύ τους, όπως ακριβώς κι οι συγγραφείς της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. 
Κάνει τάχα λάθος ο Θεός; Μήπως δίνει λάθος προβλέψεις; Μήπως κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να προκαλέσουν μεγαλύτερη σύγχυση; Μήπως προσπαθούν να αποκοιμίσουν ξανά τον κόσμο που έχει αρχίσει και αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του, καθησυχάζοντάς τον (πρώτη προφητεία) ή εκφοβίζοντάς τον (δεύτερη προφητεία);
Η κατάλληλη πληροφορία χειραγωγεί εύκολα το κάθε μυαλό που είναι «έτοιμο» να χειραγωγηθεί .
Ξανασκεφτείτε το. Κάποιες  «πληροφορίες» μολύνουν τουλάχιστον 2000 χρόνια τα μυαλά μας, ενώ κάποιες άλλες μετασχηματίστηκαν σε διατάγματα και εδραιώθηκαν, ή καλύτερα να πω επιβλήθηκαν, πριν 1600 χρόνια...

1 σχόλιο:

Σείριος είπε...

Εδώ και 1700 χρόνια, οι προφητείες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, προφητεύουν μόνο το κακό… Έχουν να κάνουν με καταστροφές δεινά θάνατο και δυστυχία. Πουθενά κάτι καλό. Πουθενά μια αισιόδοξη νότα. Το έχετε σκεφτεί αυτό;

Αγνοούμε ότι μόνοι μας με τις πράξεις και τις σκέψεις μας καθορίζουμε ή αλλάζουμε το μέλλον μας.
Αν μοιρολατρικά περιμένεις κάτι κακό, το προκαλείς για να συμβεί. Αυτό σε προσωπικό επίπεδο. Σε συλλογικό μιλάμε για χειραγώγηση. Π.χ. «…ήταν θέλημα θεού η Πόλη να τουρκέψει», ή «ο Θεός μας έστειλε τον τούρκο για να μας τιμωρήσει για τις αμαρτίες μας». Και αφόριζαν όποιον είχε διαφορετική γνώμη και σκεφτόταν την Ελευθερία.

Οι θρησκευτικές δεισιδαιμονίες, φήμες και προφητείες καταρρακώνουν το ηθικό όπως έκαναν τότε (1453) με τους ελάχιστους υπερασπιστές της Πόλεως (αφού χιλιάδες είχαν κλειστεί σε μοναστήρια…).
Όλο το σκηνικό της θρησκευτικής παραφοράς ήταν αποτέλεσμα της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας των ιερωμένων, γιατί μισούσαν τον «Ενωτικό» αυτοκράτορα.
Το σύνθημα των καλογέρων: «Οι καλοί χριστιανοί δεν χρειάζεται να πολεμούν και να κινδυνεύουν να σκοτωθούν, αφού και να καταλάβουν οι τούρκοι την Πόλη θα κατέβει ο αρχάγγελος Μιχαήλ για να τους εξολοθρεύσει». (Σάθας)

Έφεραν τον λαό σε απόγνωση για την αναμενόμενη ήττα.

«Είχαν κατασκευάσει τρείς προφητείες, για να καλύψουν όλες τις εκδοχές και έλεγαν:

1. Θα νικήσουν οι τούρκοι και μόλις φτάσουν στο προαύλιο της αγίας Σοφίας θα κατέβει ο αρχάγγελος και θα τους εξολοθρεύσει.

2. Θα νικήσουν οι τούρκοι και θα σφάξουν μόνο τους Ρωμαίους.

3. Θα χάσει τον θρόνο του ο Κωνσταντίνος ο ενωτικός και οι κάτοικοι δεν θα πάθουν τίποτε».
(Γ. Κορδάτος).

Δηλαδή κατά την λαϊκή θυμοσοφία «ή θα βρέξει, ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει», και έτσι τα προβλέπουμε όλα.

Λοιπόν; Στο θέμα των προφητειών άλλαξε τίποτα από τότε;

Με λυπεί ιδιαίτερα που εμείς, οι απόγονοι του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Θαλή, και όλων αυτών που γέννησαν τον γήινο πολιτισμό, εδώ και 1700 χρόνια χαμένοι στην «ασιατική έρημο», χάσαμε την ταυτότητα μας, χάσαμε τα φτερά του πνεύματος μας, που μας χάρισαν ΕΚΕΙΝΟΙ, οι δικοί μας πατέρες, ξεχάσαμε ποιοι και τι είμαστε και κυρίως ποιος είναι ο λόγος της ύπαρξης μας ως Έλληνες… και ακούμε τους αρνητές του κόσμου, της ζωής, της χαράς του γέλιου και του Έρωτα, που όλα τους είναι γύρω από προφητείες μόνο συμφορών και καταστροφών, θλίψη, μαυρίλα, και θάνατο…

Δεν ήταν έτσι οι Ολύμπιοι Έλληνες…

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου