Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

«ΑΝ ΟΙ EΛΛΗΝΕΣ ΗΞΕΡΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Το βιβλίο του Ρένου Αποστολίδη 
με τις λευκές σελίδες
Απόσπασμα από συνέντευξη του Ρένου Αποστολίδη σε αθηναϊκή εφημερίδα της 13-6-93
«Οι Έλληνες δεν ξέρουν Ιστορία. Και κυριότατα γιατί δεν τους μαθαίνουν. Και δεν τους μαθαίνουν γιατί δεν συμφέρει να ξέρουν και να κρίνουν, αλλά και γιατί τα μυαλά συντριπτικής πλειονότητας των διδασκόντων είναι χαλασμένα -όπως και ήταν χαλασμένα πριν αντίστροφα. Άλλοτε χρησιμοποιούσαν την Ιστορία στα σκολειά για να παράγουν εθνικιστικές συνειδήσεις. Μετά για να κάνουν κακή κι αδέξια προπαγάνδα ψευτοαριστερίστικη. Όλοι απλώναν αναχρονιστικά τις ιδεούλες τους και τις πίστεις τους στο παρελθόν, κόβαν και ράβαν την ιστορία στα μικρά μέτρα τους.
Αλλ' έτσι η βαθύτερη ζήτηση της ιστορίας, που είναι κάτι το πολύ ριζικό στην ανθρώπινη συνείδηση, δεν ικανοποιείται, πεινάει επί μακρόν, κι εντέλει μαραίνεται. Σιχάθηκα μια ζωή να παλεύω να διαλύσω ψευτοϊστορικές ερμηνείες του παρελθόντος, εθνικιστών και τάχα μαρξιστών, τάχα "συντηρητικών" και τάχα "προοδευτικών", να μην θαρρούν τα παιδιά πως η αρχαιοελληνική πόλις είναι ό,τι τάχα η εθνικιστική πατρίδα, να μην βγάζουν "προδότες" τους Θεμιστοκλήδες και τους Αντρούτσους, να μην βγάζουν όλοι "προδότες" τους πολιτικούς τους αντιπάλους, να μην απλώνουν στα παρελθόντα τα παρόντα πάθη τους.
Ποια ιστορία; Ποιος την δίδαξε ποτέ σωστά; Ποιος νοιάστηκε αλήθεια; Και γι' αυτό ίσως δεν έχουμε και ιστορική μνήμη. Τι "ιστορική"; Ούτε χθεσινή δεν έχουμε! Πράγματα που τα ζήσαμε χθες, οι ίδιοι, στο πετσί μας, αφήνουμε θρασύτατα να μας τα λένε ανάποδα όλοι, και δεν αντιδρούμε!.»

3 σχόλια:

Πλάτων Πισατίδης είπε...

Αδελφέ μου Σείριε,έρρωσο.
Το βίντεο είναι απόσπασμα από το φοβερό ντοκυμαντέρ..."ΜΠΛΑΚ ΜΠΕΕ",του Θόδωρου Μαραγκού,που ακούγεται να μιλά στο τέλος του βίντεο!
Μια ιστορία για τον Έλληνα...Δημητράκη και τον Ιταλό...Αίγισθο!!!
Μαχαιριά στην καρδιά των κατακτητών ιουδαιοχριστιανών,που τους κάνει να αφρίζουν και να υβρίζουν κάτω από την επιρροή του ακατάπαυστου μίσους τους για την Ελλάδα και τους Έλληνες...

Σείριος είπε...

Καλημέρα Αδελφέ μου.
Σε παλαιότερη ανάρτηση, το ίδιο βιντεάκι το έχω φτιάξει με ειδική επεξεργασία , αφιέρωμα σε όσους εξακολουθούν να αποκαλούν τους Αρχαίους Έλληνες, ειδωλολάτρες

http://enneaetifotos.blogspot.gr/2012/01/blog-post_282.html

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AnPWfmJpa1s

Για τους αναγνώστες ολόκληρη η ταινία εδώ

http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2009/02/blog-post_09.html

ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ είπε...

Σ' ΑΓΑΠΩ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ, ΔΙΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΔΥΝΑΤΑ. ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΑΘΗΝΑΔΗΣ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου