Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ

Πολλοί ίσως να απορούν με την τάση που παρουσιάζεται αυτήν την εποχή, για “επιστροφή στον αρχαιοελληνισμό”. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν και σκοτεινά συμφέροντα πίσω από τις κινήσεις αυτές. Στις ακόλουθες γραμμές θα προσπαθήσω να δώσω το στίγμα το δικό μας και ίσως και κάποιες απαντήσεις που πολλοί αναζητούν.
Ζούμε σε μια αλλόκοτη εποχή. Καταρχήν έχουμε το κύμα της λεγόμενης “παγκοσμιοποίησης”, με άλλα λόγια την υποτιθέμενη για “ανθρωπιστικούς και αναπτυξιακούς” σκοπούς, εξομοίωση πολιτιστικών, οικονομικών και πολιτικών χαρακτηριστικών όλων των λαών και τη δημιουργία μιας “ενιαίας” κοινωνίας, με μία παγκόσμια και ενιαία οικονομία, με ένα ενιαίο πολιτικό όργανο λήψης και εκτέλεσης αποφάσεων και μία πολιτιστική και πολιτισμική ταυτότητα, την ‘‘ανθρώπινη”.
Αυτή είναι η μία όψη.
Η άλλη όψη δείχνει ότι οδεύουμε προς μία ισοπέδωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κάθε λαού, εκείνων δε των χαρακτηριστικών που εντέλει διαμορφώνουν τον ίδιο τον λαό, ότι θέτουν ήδη κάποιοι τις βάσεις για τη δημιουργία δύο νέων κοινωνικών τάξεων (νέων σε παγκόσμια κλίμακα) και την συσσώρευση του πλούτου από την μία, ολιγάριθμη τάξη και ότι τέλος εφευρίσκεται και η “νομότυπη” κάλυψη πλέον για κάθε αυθαίρετη πράξη κατάχρησης εξουσίας από την τάξη αυτήν.
Παρένθεση. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η “παγκοσμιοποίηση” έχει συμβεί και στο παρελθόν, αναφερόμενοι στην περίπτωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και στην προσπάθεια εξάπλωσης και διάδοσης ανά τον κόσμο των διαφόρων θρησκειών. Για τον Μέγα Αλέξανδρο, η αναφορά είναι ατυχής. Ο μεγάλος αυτός Έλληνας μπορεί να προσπάθησε να κατακτήσει τον τότε γνωστό κόσμο, αλλά ουδέποτε προσπάθησε να εφαρμόσει κάποιο σχέδιο “παγκοσμιοποίησης”. Αντιθέτως, μπορούμε να κατηγορήσουμε τον μέγα Μακεδόνα ότι σεβάστηκε υπερβολικά τις ιδιαιτερότητες των λαών που του υπoκλίθηκαν.
Για τις θρησκείες έτσι είναι, με μία όμως παρατήρηση. Ότι η τάση “παγκοσμιοποίησης” είναι ιδίωμα αποκλειστικά των μονοθεϊστικών θρησκειών και όχι των αποκαλουμένων “πολυθεϊστικών”. Και αυτό συμβαίνει επειδή οι μονοθεϊστικές θρησκείες υποστηρίζουν – όπως και οι “μεγάλοι” ηγέτες των “ανεπτυγμένων” χωρών – ότι μόνο αυτές γνωρίζουν την – Αλήθεια. Και αν σήμερα οι εκπρόσωποι των θρησκειών αυτών βγάζουν πύρινους λόγους εναντίον της “παγκοσμιοποίησης” αυτό γίνεται καθαρά υποκριτικά, μόνο και μόνο γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν να το πετύχουν για την αρχή που αυτοί αντιπροσωπεύουν και υπηρετούν.
Πέρα όμως από την “παγκοσμιοποίηση” έχουμε την σημερινή μορφή της κοινωνίας. Φυσικά, η σημερινή κοινωνία έχει διαμορφωθεί έτσι επειδή ακριβώς ο σημερινός άνθρωπος (homo consumer) έχει μεταλλαχτεί σε αυτό που είναι σήμερα. Έχουμε λοιπόν μια κοινωνία μισάνθρωπη, χωρίς ηθικούς κανόνες και νόμους, α-φύσικη και ά-νομη. Έχουμε τον σημερινό άνθρωπο απαθή θεατή των όσων διαδραματίζονται, ανίκανο να αντιδράσει αλλά και αδιάφορο για τις αποφάσεις που παίρνουν άλλοι για αυτόν, προσκολλημένο σε κατασκευασμένα (απαράδεκτα) πρότυπα, να ζει σε ένα ψευδο-ευδαιμονισμό που του δημιουργεί την εντύπωση ότι όχι μόνο “όλα πάνε καλά”, αλλά και ότι θα πρέπει να νιώθει από πάνω και ευγνωμοσύνη.
Η κοινωνία επίσης παρουσιάζει διχασμένες προσωπικότητες. Έχουμε κοινωνικές ομάδες βυθισμένες σε μισαλλόδοξους, θρησκευτικούς φανατισμούς, όπου οι άνθρωποι σε κάθε βήμα συναντούν και από ένα “θαύμα” που φανερώνει ο “ουράνιος πατέρας” – ο οποίος βέβαια αδιαφορώντας για τα εκατομμύρια παιδιά που πεθαίνουν κάθε χρόνο από την ασιτία, περιορίζεται φυσικά στο να κάνει εικόνες να.. “ματώνουν” και άλλοτε πάλι να.. “δακρύζουν”. Από την άλλη πάλι, έχουμε κοινωνικές ομάδες που έχουν θεοποιήσει την ψευδεπίγραφη “Επιστήμη”, παραβιάζουν ασύστολα και δίχως ηθικούς φραγμούς, τον κάθε φυσικό νόμο, πιστεύοντας ότι γι’ αυτήν την Ύβρη δεν πρόκειται τάχα ποτέ κανείς να λογοδοτήσει.
Μέσα λοιπόν σε αυτόν τον κόσμο, εμείς, που αρνούμαστε να τα δεχθούμε όλα έτσι με απάθεια, που αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε τέτοιο θέατρο του παραλόγου, που αρνούμαστε να ζήσουμε δίχως οι ίδιοι να είμαστε υπεύθυνοι των πράξεών μας, που αδυνατούμε να κατανοήσουμε την μανία καταστροφής της Μητέρας Γης, που αρνούμαστε να αντιληφθούμε την Επιστήμη δίχως Ηθική, όλοι εμείς λοιπόν στραφήκαμε στην μόνη πηγή που έδωσε και που έδειξε σε όλον τον κόσμο τον δρόμο προς την αναβάθμιση του Ανθρώπου: στον Ελληνισμό.
Ο σημερινός άνθρωπος για να μπορέσει να βγει από το τέλμα που έχει υποπέσει, χρειάζεται δύο πράγματα.
Πρώτον, να θέλει ο ίδιος να απορρίψει τη ζωή που διαμορφώνεται – από άλλους – για τον ίδιο. Και δεύτερον, να (ξανά) ανακαλύψει εκείνες τις βασικές αρχές που θα τον στηρίξουν και θα του δώσουν όραμα για κάτι καλύτερο, για κάτι ανώτερο.
Δεν μιλάμε περί “προγονολατρείας” όπως υποτίθεται ότι εννοείται από πολλούς. Για να προχωρήσει η κοινωνία, για να ξαναβρεί ιδανικά και αξίες θα πρέπει να ξαναγυρίσει στις διαχρονικές Αξίες των Ελλήνων και βάσει αυτών να προσπαθήσει να (ξανά) ανακαλύψει εκείνον τον τρόπο σκέψης που οδήγησε τους Έλληνες στη δημιουργία του αξεπέραστου εκείνου πολιτισμού. Όπου υπήρχε Αρετή, Παρρησία, Υπευθυνότητα, Ανεκτικότητα, Αξιοπρέπεια.
Δεν είναι δυνατόν σήμερα να ανεχόμαστε να μας διοικούν και να καθορίζουν την τύχη του τόπου μας πολιτικοί – ανδρείκελα που εξυπηρετούν άνομα και ξένα συμφέροντα εις βάρος της Ελλάδος.
Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε την συνεχή παραποίηση της Ελληνικής Ιστορίας από τους ίδιους τους “ελληνόφωνους” της Ελλάδος.
Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε την κατάντια της σημερινής, παραφύσιν, κοινωνίας που πολλοί “ειδήμονες” έχουν το θράσος να την χαρακτηρίζουν “προοδευτική”.
Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε την καθημερινή καταστροφή της Φύσης, στο όνομα οποιοδήποτε ταπεινού συμφέροντος – πόσο δε μάλλον για καθαρά οικονομικό όφελος.
Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε να αποκαλούν το σημερινό απολυταρχικό Κοινοβουλευτισμό “δημοκρατία”, γελοιοποιώντας την ιερή αυτή λέξη.
Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε οι νέοι και τα παιδιά μας να έχουν άμυαλα και γελοία πρότυπα που το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποβλακώνουν όλο και περισσότερο τις επόμενες γενεές.
Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τη βία που εκδηλώνεται από τα παιδιά, που τους έχουν επιβάλλει ως μοναδικό σκοπό της ζωής τους να σκοτώνονται για κάποιον ο οποίος απλώς ξέρει και κλωτσάει καλά μια μπάλα.
Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε την παράλογη απαίτηση οποιασδήποτε θρησκείας ότι τάχα, “εξ αποκαλύψεως”, κατέχει την υπέρτατη Αλήθεια, όταν στο όνομα “της Αγάπης” έχουν σφαχτεί εκατομμύρια άνθρωποι και ο Ελληνικός Πολιτισμός μετατράπηκε σε ερείπια από την μισαλλοδοξία και το μίσος των αμόρφωτων και φανατισμένων πιστών της “θρησκείας της αγάπης”.
Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε να μας επιβάλλουν ξένους θεούς, ξένα ήθη και έθιμα και να μας παρουσιάζουν αφελείς μυθιστορίες άλλων εθνών ως τάχα.. “ιερά βιβλία”.
Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε να μας λένε να τα “αφήνουμε όλα στα χέρια του θεού” και να μας παρουσιάζουν την έλευση “μεσσιών” ως τη μόνη ελπίδα του ανθρώπου.
Φίλες και Φίλοι, θα μπορούσα να συνεχίσω χωρίς τέλος. Δυστυχώς ο κατάλογος είναι μακρύς. Εμείς έχουμε κάνει τις επιλογές μας.
Αν υπάρχουν κάποιοι που εκμεταλλεύονται αυτήν την ορμή συνανθρώπων μας και με τον τρόπο αυτό έχουν οικονομικά οφέλη, δυστυχώς αυτή είναι η κοινωνία μας.
Αυτήν καλούμαστε να αλλάξουμε. Και η αλλαγή ξεκινά πρώτα από τον εαυτό μας.
Λύκαιος , http://pansyrinx.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου