Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ, ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ

Ο Δήμος Φαρσάλων διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 11 Αυγούστου , εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία των αποκαλυπτηρίων του χάλκινου ανδριάντα του  Αχιλλέα στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης.
Η γιορτή προς τιμήν του νόστου, της «επιστροφής» του Αχιλλέα στη γενέθλια γη του θα ξεκινήσει στις 9.00 μ.μ. από το χώρο των Πηγών του Απιδανού ποταμού.
Τα δρώμενα που θα λάβουν χώρα συνδυάζουν τις τρεις υπάρχουσες μυθολογικές εκδοχές γι’ αυτόν και εστιάζουν στα δύο στοιχεία μέσω των οποίων επιχειρήθηκε να επιτευχθεί η αθανασία του Αχιλλέα : το ιερό πυρ και το ιερό ύδωρ.
Νεαρές κοπέλες, ως άλλες Ναϊάδες Νύμφες, τελετουργικά ορχούμενες, θα λάβουν από το χώρο των Πηγών του Απιδανού ποταμού τα ιερά στοιχεία και τελετουργικά θα τα μεταφέρουν, μέσω των οδών Θέτιδος και Λαρίσης, στην πλατεία Δημαρχείου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Φαρσάλων και θα τα προσφέρουν, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής, στα πόδια του ήρωα, ενώ ένα νεαρό αγόρι θα προσφέρει τα δώρα της μάνας θεσσαλικής γης.
Εν συνεχεία χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής για τη φιλοτέχνηση του αγάλματος Κώστας Δερλός, ο Γλύπτης Αλτίν Πατσέλης και ο Δήμαρχος Άρης Καραχάλιος, ο οποίος θα προχωρήσει και στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος. Ο φιλόλογος και τέως Λυκειάρχης Σωτήρης Γεωργίου θα εκφωνήσει ομιλία για τον Ομηρικό ήρωα. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τη συναυλία έντεχνου ελληνικού τραγουδιού υπό τον Αλέξανδρο Μπελλέ.
Ο δήμος καλεί τους πολίτες «να αφήσουν τη φαντασία τους να τους οδηγήσει στα μονοπάτια της ιστορικής μνήμης και να γιορτάσουν μαζί με σύσσωμη την πόλη των Φαρσάλων το νόστο του υπέρτατου ήρωα της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου