Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

Ένας από τους μεγαλύτερους σοφούς των καιρών μας, ο φυσικός Πολ Ντέιβις, με ερευνητική δράση σε κοσμολογία και αστροβιολογία, μιλά στην «Ε».
«Κρατώ την έδρα στο τμήμα του SETI στην Παγκόσμια Αστροναυτική Ακαδημία. Είναι δουλειά μας να εξετάσουμε το τι θα συνέβαινε εάν εξωγήινοι έρχονταν σε επαφή μαζί μας».
- Αν ανακαλύψουμε άλλες μορφές ζωής, θα ανακαλύψουμε τελικά και τον Θεό;
«Οποιαδήποτε όντα ενδεχομένως ανακαλύψουμε, πιθανότατα θα είναι τόσο μπροστά από εμάς που θα μας φαίνονται σαν τον Θεό στο θέμα της δύναμής τους και της ηθικής τους φύσης. Από την άλλη, «ο Θεός» των περισσοτέρων γήινων θρησκειών είναι ξεκάθαρα ένα προϊόν της ανθρώπινης κουλτούρας, συνεπώς δεν θα έχει καμία σημασία για τους εξωγήινους. Αντίθετα, η ανακάλυψη νοημόνων ξένων θα αποδειχθεί βαθιά διασπαστική για τις περισσότερες γήινες θρησκείες, ειδικά τη χριστιανική, εξαιτίας του θέματος της μετενσάρκωσης. Οι θεολόγοι είναι γνώστες της συγκεκριμένης «απειλής» για αιώνες και έχουν συζητήσει και διαφωνήσει πολλές φορές σχετικά με όλα αυτά».
- Η μελέτη των Αρχαίων φιλοσόφων όπως ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης κ.ά. θα μπορούσε να λειτουργήσει επικουρικά σε αυτή την αναζήτηση νέων κόσμων από τον άνθρωπο;
«Οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι είχαν ήδη κατανοήσει τις βασικές αρχές που διέπουν την αναζήτηση ζωής σε κάποιο άλλο μέρος του Σύμπαντος. Κάποιος θα μπορούσε να μάθει πολλά σε αυτό το θέμα εάν διαβάσει τον Δημόκριτο».
«Ε». 16/7/2009 Συνέντευξη Γιάννης Τριανταφύλλου
Πηγή: diadrastiko: Η επαφή με εξωγήινους βλάπτει τις θρησκείες http://diadrastiko.blogspot.com/2013/09/blog-post_329.html#ixzz2foLNhnU3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου