Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΣΦΙΓΓΕΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ - Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΣΦΙΓΓΑ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΦΤΕΡΑ!

Με αφορμή σχόλιο αναγνώστριας: «…Οι σφίγγες οι Ελληνικές δεν έχουν καμία σχέση με τις αιγυπτιακές, ούτε στη μορφή, ούτε και στον συμβολισμό. Είναι πανάρχαια Ελληνικά σύμβολα τα οποία συναντώνται σε όλο τον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο»
- ΣΩΣΤΑ!!!
Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΣΦΙΓΓΑ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΦΤΕΡΑ!!!!!!!! κλικ: ΕΙΚΟΝΑ
Πώς ξέρουμε ότι οι Σφίγγες που κοσμούν την πρόσοψη του τάφου στην Αμφίπολη δεν είναι αιγυπτιακές αλλά ελληνικές; Από την τυπολογία τους. Οι αιγυπτιακές Σφίγγες ήταν ξαπλωμένες και στα τέσσερα πόδια τους,  ενώ οι ελληνικές στέκονταν στα δύο πισινά, σαν να ήταν σε επιφυλακή.
Οι σφίγγες είναι φτερωτά τέρατα με σώμα λιονταριού και κεφάλι γυναίκας. Το ίδιο όνομα έδιναν οι Έλληνες και στις απεικονίσεις του φαραώ με σώμα λιονταριού ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ στην αιγυπτιακή τέχνη, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΟΝΟΜΑ ΕΔΙΝΑΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ.
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΦΙΓΓΕΣ 
ΟΙ ΣΦΙΓΓΕΣ
Εκτός από μορφές ανθρώπων, θεών και ζώων, η Αρχαία Ελληνική τέχνη απεικονίζει επίσης φανταστικά όντα. Ανάμεσα σε αυτά σημαντική θέση έχουν οι σφίγγες. Οι σφίγγες είναι φτερωτά τέρατα με σώμα λιονταριού και κεφάλι γυναίκας. Το ίδιο όνομα έδιναν οι Έλληνες και στις απεικονίσεις του φαραώ με σώμα λιονταριού ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ, στις οποίες δεν γνωρίζουμε τι όνομα έδιναν οι Αιγύπτιοι.
Στην Ελληνική Μυθολογία η σφίγγα συνδέθηκε με τη Θήβα και τον μύθο του Οιδίποδα, όπου εμφανίζεται ως ανθρωποφάγο τέρας που κατασπαράζει όσους δεν μπορούν να λύσουν το αίνιγμά της.
Στην πραγματικότητα για τους Αρχαίους Έλληνες η σφίγγα ήταν μια άγρια μορφή που σχετιζόταν με τον θάνατο, μπορούσε όμως, όπως και άλλες τρομακτικές και δαιμονικές μορφές, να είναι αποτροπαϊκή, να προστατεύει δηλαδή από το κακό και να φυλάει έναν τόπο. Δεν είναι, επομένως, παράξενο που συναντούμε από νωρίς σφίγγες στημένες σε μεγάλα ιερά. Το πιο γνωστό παράδειγμα είναι μια μεγάλη σφίγγα στο ιερό των Δελφών, που ήταν ανάθημα των Ναξίων και χρονολογείται στη δεκαετία -580, -570  (εικ. 101). Η σφίγγα των Ναξίων ήταν στημένη κοντά στον ναό του Απόλλωνα, επάνω σε έναν ψηλό κίονα με ιωνικό κιονόκρανο και βάση όμοια με εκείνες των κιόνων του «οίκου των Ναξίων» στη Δήλο. Παρόμοιες σφίγγες, επάνω σε ψηλούς κίονες, υπήρχαν και σε άλλα ιερά, σώζονται όμως αποσπασματικά.
Σφίγγες συναντούμε επίσης στην κορυφή επιτύμβιων στηλών από την Αττική (εικ. 144). Οι στήλες αυτές είναι ψηλές, όρθιες μαρμάρινες πλάκες, που στήνονταν επάνω σε τάφους και που είχαν στην μπροστινή πλευρά, ανάγλυφη ή ζωγραφιστή, την απεικόνιση του νεκρού. Στην περίπτωση αυτή η σφίγγα στήνεται επίσης ψηλά και η λειτουργία της είναι να προστατεύει το μνημείο, αλλά και να θυμίζει στους περαστικούς τον σκοτεινό και φοβερό κάτω κόσμο από όπου προέρχεται.
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΣΦΙΓΓΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ!!!!!!!!
________________
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ, ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΩ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΟ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ:
 «Μια μικρή οπή, στην άκρη του μαρμάρινου τοίχου, διαστάσεων 40 επί 50 εκατοστών, αρκετή για να χωρέσει ένας άνθρωπος αναστήματος των ρωμαϊκών χρόνων…» «…ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΪΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ….»  (!!!;;;)
Δηλαδή πως ήταν οι άνθρωποι  πριν 2000 χιλιάδες χρόνια;;; Νάνοι; Ξέρετε πόσες χιλιάδες χρόνια, έχει ο άνθρωπος την σημερινή του μορφή;;;
Εξωτερικά ήταν όπως εμείς, και… ας μην ασχοληθούμε με άλλου είδους συγκρίσεις, …γιατί δεν μας συμφέρει…
________________________
ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΚΑΣΤΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ
Πολύ αυξημένα μέτρα ελήφθησαν αιφνιδιαστικά πριν λίγη ώρα στον τάφο της Αμφίπολης με κινητοποίηση ακόμη και δυνάμεων της ΟΠΚΕ (Ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ). Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέτρα ασφαλείας ξεκινούν σε απόσταση 800 μέτρων από τον τύμβο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικούς παράγοντες που συνομιλούν με εργάτες στην ανασκαφή φαίνεται ότι βρέθηκαν δυο πλάκες με επιγραφές. Οι επιγραφές ενδεχομένως να μαρτυρούν την ταυτότητα του ή των προσώπων που πιθανόν να βρίσκονται μέσα στον τάφο.
Σημειώνεται ότι την Τρίτη δόθηκε στη δημοσιότητα η σχεδιαστική αναπαράσταση του τάφου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου