Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Ο Πάπας διέταξε να σφαχτούν οι γάτες, γιατί πίστευε ότι ήταν ο σατανάς. Έτσι πυροδότησε επιδημία πανούκλας στην Ευρώπη του Μεσαίωνα...

Όταν ο Πάπας Γρηγόριος ο ένατος, ενοχοποίησε τις γάτες για τη λατρεία του Διαβόλου, οι Ευρωπαίοι άρχισαν να τις εξοντώνουν μαζικά, καθώς κανείς δεν τολμούσε να αμφισβητήσει την αυθεντία του κορυφαίου ιεράρχη. Ο ποντίφικας  ανακοίνωσε ότι οι μαύρες γάτες είναι  διαβολικές, σε διάγγελμά του το 1233. Η  ατυχία ήταν διπλή για τις γατούλες, καθώς υπήρχε και το κυνήγι μαγισσών. Πολλές  γυναίκες που τις κατηγορούσαν ως μάγισσες υποβάλλονταν σε φριχτά βασανιστήρια. Για να γλυτώσουν αναγκάζονταν να κατηγορήσουν τα συμπαθή κατοικίδια. Έλεγαν ότι μεταμορφώνονταν σε γάτες, ότι σκότωναν σαν γάτες ή ότι ο Σατανάς μπήκε μέσα στη γάτα και τις πλάνεψε! Στην Αγγλία καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν η Agnes Waterhouse και η κόρη της Joan μαζί με τον γάτο τους, τον Σατανά....
Τότε οι γάτες εξοντώθηκαν μαζικά στην Ευρώπη με κάθε τρόπο και όχι  μόνο οι μαύρες. Πολλές φορές δεν σκότωναν τις γάτες ακαριαία, αλλά για να φύγει ο διάβολος  από μέσα τους -όπως έλεγαν- χάραζαν το δέρμα τους σε σχήμα Σταυρού και στη συνέχεια τις άφηναν να πεθάνουν  από αιμορραγία. Εκτός από το τυχαίο κυνήγι της γάτας υπήρχε και το εορταστικό. Το Πάσχα και την καθαρά Δευτέρα υπήρχε έθιμο να καίνε τις μαύρες γάτες. Πολλές φορές ενώ τις έκαιγαν έψελναν ύμνους. Στις δίκες των Ναϊτών Ιπποτών (1307-1314), ανάμεσα στις εξωφρενικές κατηγορίες ήταν και ότι τιμούσαν τις γάτες. Το 1484, άλλος πάπας αποκήρυξε όλες τις γάτες και τους ιδιοκτήτες τους....
Και μετά ήρθε η πανούκλα… Επειδή όμως οι γάτες εξαφανίστηκαν, «χόρευαν» τα ποντίκια και οι αρουραίοι, που είναι και  οι βασικοί υπαίτιοι για τη μετάδοση της πανούκλας. Αποτέλεσμα η βουβωνική πανώλη να αφανίσει  100 εκατομμύρια ανθρώπους. Ιστορικά η βουβωνική πανώλη είναι γνωστή ως ο «μαύρος θάνατος» που σάρωσε ολόκληρη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της τελευταίας μεσαιωνικής περιόδου και πήρε τη μορφή επιδημίας. Ονομάστηκε έτσι, γιατί τα πρόσωπα των θυμάτων  έπαιρναν ένα βαθύ κόκκινο, σχεδόν μαύρο χρώμα. Η φτώχεια και ο υποσιτισμός έκαναν την Ευρώπη του 14ου αιώνα ιδανικό πεδίο για την επιδημία.
Ο Πάπας όμως είχε το αλάθητο…...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οξεία ψυχοπάθεια....καθολικής μορφής. Αν είναι δυνατόν; Τελικά αυτός ο διάβολος δεν θα πρέπει να είναι και πολύ ευτυχισμένος, το σώμα του δεν του αρέσει θέλει να γίνεται γάτος, λύκος, χοίρος, κόρακας, τράγος και πάει λέγοντας.... Αφού έχει την δύναμη να γίνεται ότι θέλει βάσει της θρησκείας γιατί δεν θέλει ποτέ να γίνεται άνθρωπος;; Θα πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά την θρησκεία αυτό.
Α.

Andreas είπε...

Εύγε Σείριε.Από τοις ανρτήσεις σου έχω μάθει άρκετά,που το ανίερο κράτος δεν μου έμαθε στο σχολείο.Έχω όμως μια απορία με εκείνο "τις άφηναν να πεθάνουν απο την αιμορραγία",εγώ νομίζω ότι μόνον οι άνθρωποι πεθαίνουν και γενικώς τα ζώα ψοφούν.Διόρθωσε με αν κάνω λάθος σε παρακαλώ.

Σείριος είπε...

Απορρίπτω κατηγορηματικά αυτό που δογματικά ισχυρίζονται κάποιοι, ότι δηλαδή τα ζώα δεν έχουν ψυχή.

Οποιοσδήποτε ζωντανός οργανισμός έχει ψυχή, ακόμη και τα φυτά.
Έδειξαν οι έρευνες ότι τα φυτά και αισθάνονται καί αντιδρούν και ανταποκρίνονται σε ερεθίσματα.
Ακόμη και ένα τριαντάφυλλο όταν κοπεί πεθαίνει.

Η λέξη «ψοφούν» είναι μια λέξη κακόηχη που περιγράφει με αδιαφορία και σαρκασμό μια ψυχικά οδυνηρή κατάσταση, την απώλεια μια ζωής ενός ζώου.

Η γλώσσα μας είναι πολύ πλούσια και μπορούμε να περιγράψουμε τα ίδια πράγματα με ωραίο ή με άσχημο τρόπο. Καλύτερα δεν είναι να μιλάμε με πιο όμορφες λέξεις;

Προσωπικά δεν μου αρέσει αυτή η λέξη για κανέναν ζωντανό οργανισμό που πεθαίνει.

Andreas είπε...

Σου είπα βρε Σείριε εγώ,ότι τα ζώα δεν έχουν ψυχή; Τέλος πάντων.Τα ζώα αγαπητέ ψοφούν,δεν πεθαίνουν και δεν με ενδιαφέρει αν η λέξη "ψοφούν" είναι κακόηχη.Αυτή είναι η σωστή Ελληνική λέξη για την απωλεια της ζωής ενός ζώου,σου αρεσει η όχι.

Σείριος είπε...

«Σου είπα βρε Σείριε εγώ, ότι τα ζώα δεν έχουν ψυχή;»
Όχι δεν μου είπες κάτι τέτοιο.. Εγώ απλώς είπα την γνώμη μου για να τονίσω ότι πρέπει να μιλάμε με πιο όμορφες λέξεις για ότι έχει ψυχή.

Είπες τα ζώα ψοφούν, μου αρέσει η όχι.
Αφού λοιπόν αυτή είναι η προαποφασισμένη και αμετάκλητη γνώμη σου, τότε γιατί στο προηγούμενο σου σχόλιο έγραψες «Διόρθωσε με αν κάνω λάθος σε παρακαλώ.»

Εγώ όμως δεν διορθώνω κανέναν γι αυτό και περιορίστηκα στην γνώμη μου.

Τέλος, είμαστε εκτός θέματος. Άλλη είναι η ουσία της ανάρτησης.

Ανώνυμος είπε...

Τα ζώα δεν ψοφούν πεθαίνουν. Το ίδιο ισχύει και για την φύση δεν ψοφά, πεθαίνει όπως εμείς διότι είναι έμψυχη. Η λέξη ψοφώ δεν είχεν καν αυτή την σημασία στην αρχαία ελληνική η έννοια αυτή της δόθηκε και γενικεύθηκε κατά πάσα πιθανότητα στα μαύρα χρόνια του Μεσαίωνα και της άκρατης χριστιανοσύνης όπου μόνο οι Χριστιανοί είχαν ψυχή και την παρέδιδαν στον κύριο τους !!! οι λοιποί όχι, πόσο μάλλον τα ζώα που αρκετά απο αυτά ήταν σύμβολα της αρχαίας θρησκείας (γάτα-Αρτεμης, Λύκος-Δίας, Κόρακας-Απόλλωνας κτλ αγιοποιήσαμε το αρνί που ήταν η λατρευτή θυσία των Εβραίων). Και επειδή η καθαριότητα και η ιατρική ήταν διαβολικά πράγματα τα ζώα και οι φτωχοί πέθαναν και έμεναν τα πτώματα τους εγκαταλλελημένα και στο ύψιστο σημείο της αποσύνθεσης εκρηγνύοντας και έκαναν θόρυβο, κροτούσαν άρα ψοφούσαν αυτό σημαίνει το ψοφω-κροτώ. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούμε την λέξη αυτή. Σε όλες τις ευρωπαικές γλώσσες που παράγονται απο την ελληνική η λέξη αυτή έχει την αρχική της σημασία και είναι πολύ υποτιμητική. Εμείς που θέλουμε τους εαυτούς σας αφυπνισμένους ας μην συνεχίζουμε τις βαρβαροχριστιανικές φάρσες.
Α.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου