Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΓΜΑ

1 σχόλιο:

Σείριος είπε...

δόγμα: Θεμελιώδης αρχή που δεν υπόκειται σε έλεγχο ή σε κριτική και που γίνεται υποχρεωτικά δεκτή. Αξίωμα που δεν υπόκειται σε επιστημονικό έλεγχο: άποψη, ισχυρισμός του οποίου η ορθότητα και η αλήθεια δεν μπορεί να αποδειχθεί και στον οποίο μένει κάποιος πεισματικά προσηλωμένος.
δογματισμός: Έλλειψη κριτικής σκέψης και προσκόλληση σε κάποια θεωρία, αρχή ή δοξασία που δε στηρίζεται σε αποδείξεις.
http://www.greek-language.gr

Δόγμα είναι ένα καθορισμένο πλαίσιο σκέψης, το οποίο δεν δέχεται αλλαγές με τίποτα και έξω από αυτό, όποιος έχει αντίθετη γνώμη ή άποψη χαρακτηρίζεται ανόητος ή αιρετικός. Έτσι ο δογματισμός επικράτησε σε όλες της εκδηλώσεις της ζωής μας και πρέπει να πειθαρχούμε αναγκαστικά και υποχρεωτικά σε αυτόν για να είμαστε αποδεκτοί από το σύστημα.

Έχουμε δει ότι στην πορεία της ιστορίας ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ οδήγησαν στην δημιουργία πολλών αιρέσεων, σχισμάτων, και τελικά ΑΓΡΙΩΝ ΑΙΜΑΤΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ....

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ στην ΒΑΣΗ της μπορούμε να πούμε ότι αρκείται στην σπουδαιότητα του "ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ" της αναγκαιότητος δηλαδή να γνωρίσουμε και να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας (το πνεύμα μας) μέσα από το πέρασμα μας, την ζωή μας σε αυτή την γη. Στην ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ τα μόνα πράγματα που δεν αμφισβητούνται είναι οι ΑΡΕΤΕΣ και αυτό γιατί αν αμφισβητήσεις και αυτές ... δεν θα έχεις ΚΑΝΕΝΑ "ΕΡΓΑΛΕΙΟ" για την πνευματική σου αναζήτηση.... Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΩΝ ΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ.
http://enneaetifotos.blogspot.gr/2011/09/blog-post_4144.html

Αν δεν αποκολληθούμε από το οποιοδήποτε δόγμα, δεν μπορούμε να πραγματευτούμε άλλες πιθανότητες. Διαπιστώνουμε ότι πολλοί δογματισμοί που θεωρούσαμε αλήθειες, ήταν εξ αρχής λαθεμένοι. Η Γη δεν προοριζόταν για πλανήτης σκλάβων και ποιμνίων. Δεν γεννηθήκαμε για να είμαστε μέλη κοπαδιού. Είμαστε ελεύθερα πνευματικά όντα σε υλικό σώμα και όχι αμαρτωλοί όπως προσπαθούν να μας πείσουν τους τελευταίους 17 αιώνες.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου