Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ. ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ. ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΓΥΡΩ ΓΥΡΙΖΕΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ!!!

Οι Αλαλκομεναί της Βοιωτίας και η σχέση τους με τον Οδυσσέα και τις Αλαλκομεναίς της Ιθάκης. Ο ποταμός Κηφισός. Κι η Αθάνα, που έγινε... Αηθανά, άη Θανάσ', Άγιος Αθανάσιος...
<a href="/channel/UC3zJTtBSzBmWwydPpNMhbaw" class=" yt-uix-sessionlink     spf-link  g-hovercard" data-sessionlink="ei=YNF-VODTINf8caPRgqgF" data-ytid="UC3zJTtBSzBmWwydPpNMhbaw" data-name="">Fryktories Net</a> Όλα τα βίντεο εδώ: Fryktories Net

2 σχόλια:

Παντελής Βλαχάκης είπε...

ΑΘΗΡ ΝΑΥΣ = ΑΘΗΡΝΑΥΣ = ΑΘΗΝΑ

παρθένος = ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ δηλαδη, περίπου δεκαοκτω με εικοσι χιλιαδες χρονια πριν.

ΑΘΗΡ ΝΑΥΣ = ΝΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΟΣ,

Σείριος είπε...

Αθηνά: Σύμφωνα με τον Πλάτωνα στο έργο «Κρατύλος» ο Ερμογένης ζήτησε από τον Σωκράτη να του ετυμολογήσει το όνομα «Αθηνά Παλλάδα».

Από την αντίληψη ότι «η Αθηνά τα θεία νοεί» γι’ αυτό και στην αρχή ονομάστηκε «Θεονόη». Στην πορεία όμως την μετονόμασαν –επί το κομψότερον- «Αθηνάαν» για να αφαιρεί μετά το ένα άλφα. Και ακολουθούν 20 σελίδες για την προέλευση της θεάς, το ρόλο της στον Τρωικό Πόλεμο, τη λάμψη των γνώσεων της και τη λατρεία της.

Άλλες εκδοχές: α) από το ρ. ἀθρέω-ῶ = βλέπω, παρατηρώ, εξετάζω (εξ ου και «γλαυκώπις Ἀθήνη» (< ρ. γλεύσσω = βλέπω καθαρά) = αυτή που βλέπει καθαρά και ἄθρει και ἄθρησον = σκέψου, γ) από το στερητικό α + θήνη (~θηλή) = η αθήλαστη (διότι γεννήθηκε από το κεφάλι του Δία και όχι από τη μητέρα της, την Μήτιδα (< Μήτις = σύνεση, φρόνηση), άρα δεν θήλασε).

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου