Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 2014

Χώρος εκδηλώσεων: Άλσος Προμηθέως, Όλυμπος
Διοργάνωση: Επιτροπή Προμηθείων 2014
Τα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ αποτελούν υπόθεση όλων των Ελλήνων
Στα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2014 συμμετέχουν ενεργώς και με ανάληψη συγκεκριμένου έργου οι εξής ελληνοπρεπείς φορείς: Ο Πολιτιστ. Σύλλογος “Προμηθεύς Πυρφόρος”, η Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ, η Φιλοσοφική Σχολή ΟΡΦΕΥΣ, η Ομάδα Θρακών, η Κοινότης ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ, η Ομάδα Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας “Κήπος της Θεσσαλονίκης”, η Ομάδα Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας “Κήπος της Αθήνας”, η Ομάδα “Ε” Ελλήνων, ο Σύλλογος Νέα Ακαδήμεια.
Νομική ευθύνη και οργανωτική διαχείριση: Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ
Οδηγίες προς Προμηθειείς
• Για να έρθετε στο Άλσος Προμηθέως με ΙΧ αυτοκίνητο ή άλλο μέσον, έρχεστε πρώτα στο Λιτόχωρο. Κατόπιν, ανεβαίνοντας στην έξοδο του Λιτοχώρου, παίρνετε την αριστερή κατεύθυνση προς Όλυμπο. Η απόσταση Λιτοχώρου – Άλσους είναι γύρω στα 5 χλμ.
• Παράκληση να σέβεστε τις οδηγίες των διοργανωτών κατά τη στάθμευσή των αυτοκινήτων σας στην περιοχή του Άλσους για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των οχημάτων της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.
• Η ενδυμασία σας να είναι απλή εκδρομής για να μπορείτε να κάθεστε στο γρασίδι.
• Στο χώρο κατασκηνωτών του Άλσους Προμηθέως, οι κατά τόπους εστίες φωτιάς (για ψησίματα κλπ) απαγορεύονται τελείως για την πρόληψη των πυρκαγιών. Έχει προβλεφθεί κεντρικός ελεγχόμενος χώρος του άλσους για την κάλυψη τέτοιου είδους αναγκών.
• Αν παίζετε κάποιο μουσικό όργανο πάρτε το μαζί σας.
• Αν θέλετε προμηθευτείτε κάτι για να κάθεστε (κουβέρτα, καρεκλάκι κλπ), και οπωσδήποτε φακό (για να βρίσκετε τη θέση σας στο πάρκινγκ).
• Όσοι εκ των φίλων Προμηθειέων (επισκεπτών και εκδρομέων) διαθέτουν χιτώνες και αρχαιοπρεπείς ενδυμασίες, είναι ευπρόσδεκτο να τις φέρουν για τη συμμετοχή τους στα αρχαϊκά δρώμενα.
• Στο χώρο του Άλσους Προμηθέως υπάρχει πηγή, τρεχούμενο νερό και εγκαταστάσεις W.C. με φροντίδα του Δήμου Ολύμπου-Δίου.

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΜΙΝΩΙΚΗ ΚΡΗΤΗ

ΤΟ «ΝΑΝΟ-ΧΩΜΑ» ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΓΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΙΧΑΝ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΝΑΝΟΫΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ... NASA!

Αρχαίο πυρέξ υψηλής τεχνολογίας
Οι αρχαίοι κεραμείς της Αθήνας πήραν το κοινό χώμα της Αττικής στα χέρια τους και το μετέτρεψαν σε πραγματικό χρυσάφι αφού τα αγγεία τους μονοπώλησαν τις διεθνείς αγορές της εποχής τους. Το μετέτρεψαν επίσης σε ένα σπάνιο υλικό. Το περίφημο μελανό υάλωμα των αττικών αγγείων, αυτό που πολλοί προσπάθησαν αλλά κανένας δεν κατόρθωσε να μιμηθεί, είναι στην ουσία ένα νανοϋλικό με ιδιαίτερες χημικές και μηχανικές ιδιότητες. Τέτοιες ώστε πρόσφατα προσείλκυσε το ενδιαφέρον της NASA η οποία αναζητεί στη σύστασή του μυστικά για να βελτιώσει τη μόνωση των διαστημοπλοίων της.
Κάποτε, γράφει ο Ηρόδοτος, ένα καράβι έφυγε φορτωμένο με εμπορεύματα από την Ελλάδα και, αφού έφθασε ως την Ισπανία, γύρισε πίσω με «τζίρο» χίλιες φορές την αξία του φορτίου του. Ακόμη και αν αυτός ήταν ένας «αστικός μύθος» της αρχαιότητας, το βέβαιο είναι ότι για μεγάλο διάστημα υπήρξε ένα εξαγωγικό προϊόν το οποίο μπορούσε να «πιάσει» υπέρογκες τιμές φέρνοντας μεγάλα κέρδη στους εμπόρους, αλλά και στους δημιουργούς του: τα ερυθρόμορφα αττικά αγγεία. Επί τρεις ολόκληρους αιώνες έκαναν θραύση - αν αυτή η έκφραση μπορεί να επιτραπεί για ένα τέτοιο υλικό - στις ξένες αγορές, μετατρέποντας κυριολεκτικά το χώμα σε χρυσάφι και χαρίζοντας στην Αθήνα ένα ασυναγώνιστο μονοπώλιο στον τότε γνωστό της κόσμο.
Σήμερα η αξία τους είναι ανεκτίμητη και ασκούν την ίδια γοητεία ως τα πέρατα της Γης• στους επισκέπτες που σπεύδουν να τα θαυμάσουν στα μουσεία εντός και εκτός Ελλάδας και στους συλλέκτες που δίνουν πολλά για να τα αποκτήσουν. Πρόσφατα απέσπασαν επίσης το ενδιαφέρον ενός μάλλον απρόσμενου θαυμαστή: της NASA. Μια θυγατρική της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας ξεκίνησε μαζί με το Μουσείο Γκετί - και με μια παχυλή χρηματοδότηση 800.000 δολαρίων - μελέτες για να διερευνήσει τη σύστασή τους.
Η NASA ενδιαφέρεται κυρίως για το περίφημο μελανό υάλωμα των αγγείων, αναζητώντας σε αυτό μυστικά που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν να βελτιώσει την ανθεκτικότητα των κεραμικών που χρησιμοποιεί για τη μόνωση των διαστημοπλοίων της. Εδώ όμως μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η αντίστοιχη έρευνα από έλληνες επιστήμονες βρίσκεται… έτη φωτός μπροστά. Όχι μόνο γιατί έχει ξεκινήσει δεκαετίες νωρίτερα έχοντας στη διάθεσή της απολύτως πιστοποιημένα δείγματα από τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων, αλλά, επιπλέον, επειδή από τη θεωρία του εργαστηρίου έχει περάσει στην πράξη. Για να κάνουν καλύτερες συγκρίσεις και να γνωρίσουν τη δουλειά «από μέσα», οι ερευνητές φτιάχνουν μάλιστα οι ίδιοι τεχνολογικά πιστά αντίγραφα αρχαίων κεραμικών τόσο κοντινά στα αρχικά ώστε να χρειάζονται ειδική σήμανση με ιχνοστοιχεία προκειμένου να αποφευχθεί η παράνομη πώλησή τους ως αυθεντικών.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο http://www.tovima.gr/

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΤΡΩΑ/ΕΦΕΣΤΙΑ/ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΩΣ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Αν μου ζητούσε κάποιος να αναπαραστήσω το τι θα συμβεί αν γίνει πραγματικότητα ο τίτλος του κειμένου θα έλεγα πως μόνο ένας εκ της Φύσεως δημιουργημένος κατακλυσμός τεράστιας ισχύος θα μπορούσε να αναπαραστήσει ως φαινόμενο το γεγονός!
Οι δε επιπτώσεις και οι τεράστιες αλλαγές που θα δημιουργούσε στο ελλαδικό κράτος και στην ελλαδική κοινωνία θα μπορούσαν να αναπαρασταθούν μόνο με το οστικό κύμα ενός εκ της Φύσεως δημιουργημένου κατακλυσμιαίου γιγάντιου τσουνάμι, καθώς ορθώνεται και ισοπεδώνει στο διάβα του τα πάντα!
Και εξηγώ :
Αν η πατρώα θρησκεία των Ελλήνων αναγνωριστεί ως νόμιμα κατοχυρωμένη από το Ελλαδικό κράτος, αυτό θα σημαίνει αυτομάτως πως η μικρή αυτή κοινωνία ανθρώπων που σήμερα – όντας πραγματικοί Έλληνες κατά τον ορισμό τον ίδιων των “αρχαίων Ελλήνων” – λατρεύουν τους Θεούς (των “αρχαίων” Ελλήνων), που δεν ξεπερνά το 1% των ανθρώπων της Ελλαδικής επικράτειας, θα αποκτήσει πρωταρχικό ρόλο – σε όλα τα επίπεδα – έναντι του υπόλοιπου 99% των χριστιανών πολιτών.
Ο λόγος είναι απλός, θα είναι οι πλέον άμεσα συνδεδεμένοι ως ύπαρξη, θρησκεία και τρόπο ζωής, με τους Αρχαίους Έλληνες.
“….τὸ Ἑλληνικόν, ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον, καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα…”
Δηλ. «…οι Έλληνες έχουν το ίδιο αίμα, την ίδια γλώσσα, καθώς και κοινούς Θεών ναούς, κοινές θυσίες προς αυτούς και όμοια ήθη….»
Τουτέστιν :
Καταρρέει σύσσωμο το κατασκευασμένο ελληνοχριστιανικό έκτρωμα που έχει κατασκευάσει η Χ.Ο. εκκλησία από τότε που υπάρχει μέχρι σήμερα, σε όλα τα επίπεδα : ως εθνολογικός προσδιορισμός και τρόπος ζωής παύει να έχει νόημα πρωταρχικό.
 Μιας και στηρίζεται και μπορεί να υπάρχει γιατί δεν υπάρχει θρησκευτικός συνεχιστής των “αρχαίων” Ελλήνων.
Εξ ου και ο γενικός γραμματέας θρησκευμάτων του σύγχρονου ελλαδικού κράτους, κ. Γιώργος Καλατζής, ανέφερε πριν λίγες ημέρες σε σχετική ερώτηση του Vice  (βλέπε το video του Vice από το 11-ον και μετά λεπτό), ούτε λίγο ούτε πολύ, πως το σύγχρονο (μ.Χ.) ελλαδικό κράτος (και φυσικά το 99% των πολιτών του) είναι συνδεμένο με την θρησκευτική παράδοση της ανατολικής εκκλησίας του Χριστού και ως εκ τούτου δεν γίνεται και δεν θα παραχωρηθεί ποτέ σε σύγχρονους θρησκευτές της πατρώας θρησκευτικής παραδόσεως των Ελλήνων άδεια εισόδου για λατρευτικούς σκοπούς από το σύγχρονο ελλαδικό κράτος σε αρχαίους χώρους λατρείας, πχ Παρθενώνας!
Αυτομάτως καταρρέει ο τεχνητά κατασκευασμένος όρος (αρχαίος) Ελληνικός πολιτισμός.
Διότι ο όρος δεν υφίσταται όταν υπάρχουν Έλληνες και μάλιστα άμεσα και καθολικά συνεχιστές των “αρχαίων” Ελλήνων μέσα στην ιστορία.
Πολιτισμό έχουν μόνο οι νεκροί λαοί, οι λαοί που δεν υπάρχουν πλέον βιολογικά ή που καθολικά ο λαός έχει ασπαστεί μια άλλη κοσμοαντίληψη και θρησκεία.
Πχ πολισμός των Ίνκας ή των Μάγιας
Για αυτό και η αβραμαϊκή θρησκεία που αυτό-ονομάζεται «Χριστιανισμός», μιας θρησκεία που οι νεοπλατωνικοί, ιδικά της αθηναϊκής σχολής, όχι αδίκως χαρακτήριζαν ως «μεγάλη σύγχυση», προσπαθεί διακαώς να εμφανίσει την οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται στην σύγχρονη εποχή, αλλά και σε παλαιότερες εποχές, ως μια καινούρια, μια νέα θρησκεία.
Για να μπορεί να αυτό-παρουσιάζεται ο “ελληνοχριστιανισμός” όχι μόνον ως κάτι υπαρκτό αλλά και ως συνέχεια των αρχαίων Ελλήνων.
Καταρρέει το γελοίο παραμύθι της “παγκόσμιας” πολιτισμικής κληρονομιάς.
Διότι όταν υφίσταται ζώσα και εν λειτουργία πατρώα θρησκεία Ελλήνων ως άμεσος και καθολικός συνεχιστής των «αρχαίων» οι αρχαιολογικοί χώροι και ΟΛΑ τα εντός αυτών κτήρια και αντικείμενα ΔΕΝ μπορεί κανείς να τα χαρακτηρίζει ως κάποια παγκόσμια κληρονομιά αποτελούμενη από κάποια υποτιθέμενα έργα τέχνης που αναπαριστούν κάποια υποτιθέμενη τελειότητα ως έργα τέχνης!
Αυτομάτως μειώνεται πάρα πολύ η δραστηριότητα της αρχαιολογίας και της αρχαιολογικής σκαπάνης.
Διότι όταν υφίσταται ζώσα και εν λειτουργία πατρώα θρησκεία Ελλήνων – ως άμεσος και καθολικός συνεχιστής των «αρχαίων» Ελλήνων – δεν μπορείς να ανασκάπτεις τα ιερά, τους ναούς και τους βωμούς της κτλ!
Παύουν να υπάρχουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι – ιδικά όσο αφορά τα θρησκευτικά αντικείμενα που υπάρχουν ή έχουν βρεθεί σε θρησκευτικούς χώρους (Ναοί, βωμοί κτλ).
Όταν υπάρχει ζώσα και εν λειτουργία πατρώα θρησκεία Ελλήνων δεν μπορεί να υπάρχει χρησιμοποίηση  των ιερών θρησκευτικών χώρων και τόπων ως οικονομικός πόρος δια των εισιτηρίων από το ελλαδικό κράτος.
Δεν μπορεί κανείς – πόσο μάλλον το ελλαδικό κράτος (και φυσικά το 99% των πολιτών του) που κατά ομολογία του γενικού γραμματέα θρησκευμάτων του σύγχρονου ελλαδικού κράτους, κ. Γιώργος Καλατζής, είναι συνδεμένο με την θρησκευτική παράδοση της ανατολικής εκκλησίας του Χριστού – τα “ζωντανά” θρησκευτικά αντικείμενα και μέρη των ναών και βωμών (κτλ) μιας άλλης, της Ελληνικής, υπαρκτής και ζώσας θρησκεία να τα κρατά ως νεκρές αντίκες και μούμιες μουσείου, και να τα παρουσιάζει ως δική του πολιτισμική κληρονομιά – ανεξάρτητα αν είναι θρησκευτικά αντικείμενα μιας διαφορετικής και παντελώς ξένης από την δική του θρησκευτικής παραδόσεως, θεωρώντας ότι είναι δικά του ως πολιτισμικό κομμάτι του δικού του πολιτισμού – αναφέρομαι στους Χριστιανούς κάτοικους της Ελλάδας.
Παύει ο ρατσιστικός τρόπος με τον οποίο φέρεται η κοινωνία των Χ.Ο. σε όποιων τολμά να λέει ότι δεν είναι πιστός της αβραμαϊκής θρησκείας που αυτό-ονομάζεται «Χριστιανισμός».
Αυτόματος παύει το μάθημα θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία – στην ουσία η κατήχηση στην αβραμαϊκή θρησκεία που αυτό-ονομάζεται «Χριστιανισμός» στα ελληνικά σχολεία.
 Μιας και η αβραμαϊκή θρησκείας που αυτό-ονομάζεται «Χριστιανισμός» δεν θα μπορεί να έχει την πρώτη θέση όταν πλέον υφίσταται καθολικά συσχετιζόμενος συνεχιστής των αρχαίων Ελλήνων.
Ο κατάλογος τέτοιων πραγμάτων είναι πάρα πολύ μεγάλος.
Όμως δεν σταματά εδώ. Προχωρά και εκτός συνόρων.
Όταν υπάρχει ζώσα θρησκεία μπορείς να απαιτήσεις ως χώρα το οτιδήποτε έχει κλαπεί ή βρίσκεται με κάποιο τρόπο σε αλλοδαπά μουσεία να επιστρέψει άμεσα εντός Ελλάδος.
Διότι όταν υπάρχει ζώσα και εν λειτουργία πατρώα θρησκεία Ελλήνων δεν μπορεί μια άλλη χώρα να κρατά τα θρησκευτικά (μας) αντικείμενα στα μουσεία της ως τάχα μου “παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά”!
Για να υπάρξουν όμως όλα αυτά πρέπει να υπάρξει αφενός ενότητα ανάμεσα στην κοινωνία των κατά τα πάτρια λατρευτών αφετέρου ΓΝΩΣΗ, και αυτό το τελευταίο απαιτεί ανθρώπους που θα κάτσουν οι ίδιοι ως μονάδες μέσα από μία πολύ κοπιαστική και πολύ χρονοβόρα διαδικασία αυτογνωσίας να φτάσουν σε επίπεδα γνώσης ικανά όχι μόνο να δημιουργήσουν ξανά έστω και κάτι λίγο από αυτή την παράδοση που υπήρχε κάποτε αλλά και να μπορέσουν να το κάνουν να επιβιώσει μέσα στο ρου της ιστορίας.
Εδώ σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε πως θα πρέπει να δοθεί πάρα πολύ μεγάλη προσοχή στις προσπάθειες της Χ.Ο. Εκκλησίας της Ελλάδος, δια μέσου του ελλαδικού κράτους, να παγιδεύσει ή να φέρει στα μέτρα της την όποια προσπάθεια γίνεται σε οδό νομιμοποίησης της πατρώας θρησκείας των Ελλήνων.
Δεν πρέπει ουδείς εκ των λατρευτών της πατρώας των Ελλήνων θρησκείας να πέσει στην παγίδα να πάψει να ζητά εκ του ελλαδικού κράτους την αποδοχή του ως καθολικά συνεχιστή της αρχαίας θρησκευτικής παραδόσεως ως κυρίαρχου – αν όχι μόνου – και πραγματικού εθνολογικού χαρακτηρισμού. Προσοχή μεγάλη στο «σύμβολο πίστεως» που ζητά το κράτος να ορισθεί εκ των λατρευτών της πατρώας των Ελλήνων θρησκείας (ως τρόπος αυτο-ορισμούς τους), διότι με πολύ μεγάλη πιθανότητα μέσου αυτού να ορισθεί η πατρώα θρησκεία ως κάτι νέο – κάτι που θα ήταν απείρως καταστροφικό!

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

26 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΤΕΜΜΕΝΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΜΕΓΑ ΙΟΥΛΙΑΝΟ.

Το +363 ο "Έλληνας" αυτοκράτορας της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Ιουλιανός ο Φιλόσοφος πέφτει ηρωικά μαχόμενος στην πρώτη γραμμή του μετώπου αγωνιζόμενος εναντίον των Περσών. Το θανάσιμο κτύπημα όμως δεν ήρθε από την πλευρά των Περσών… 
___________________
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΙΟΥΛΙΑΝΟ:

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΙΣΕ 2 ΦΟΡΕΣ.....

«Με αφόρισαν το 1975, ανέβασα τον "Μπαμπούλα", ένα θεατρικό έργο.
Ο "Μπαμπούλας" ήταν η Αγροτική Τράπεζα από τη μια και η εκκλησία από την άλλη που ήθελε να πάρει ένα αμπελάκι που είχε ένας αγρότης. Με τσάκισαν! Μου διάβασαν όλες τις κατάρες μέσα στην εκκλησία, στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Αυτός ήταν ο προσωπικός αφορισμός. Ο ομαδικός αφορισμός ήταν στο "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται" που αφόρισαν όλους, τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες, μέχρι το γαϊδούρι».
_______________________________
«ἐλευθέρους ἀφῆκε πάντας θεός· οὐδένα δοῦλον ἡ φύσις πεποίηκεν»
Ο Θεός όλους τους έχει ελεύθερους, η φύση δεν έκανε κανένα δούλο (Αλκιδάμας)

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΦΩΤΟΝΙΑ - ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 3:55. Φαίνετε πως το ταξίδι στον χρόνο είναι δυνατόν ... για τα σωματίδια του φωτός. Χρησιμοποιώντας ένα φωτόνιο, οι φυσικοί έχουν καταφέρει να προσομοιώσουν τα κβαντικά σωματίδια που ταξιδεύουν μέσα στον χρόνο. Η μελέτη της συμπεριφοράς του φωτονίου θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν κάποιες ανεξήγητες πτυχές της σύγχρονης φυσικής. Ένα κβαντικό σωματίδιο ταξιδεύει μέσω μιας σκουληκότρυπας πίσω στον χρόνο και επιστρέφει στην ίδια θέση στον χώρο και τον χρόνο.

«Δεν θέλουμε να το ξέρουμε δεν θέλουμε να το καταλάβουμε ..... απλά γυρίζουμε πλευρό»

«Αν δεν προσπαθήσετε τώρα όσο είναι καιρός να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας αποβάλλοντας την μακαριότητά σας δεν θα καταλάβετε από πού σας ήρθε το χαστούκι. Το ανάθεμα θα σας έρθει από τα παιδιά σας που τα καταντήσατε σκλάβους»

Διαβάστε το άρθρο.
ΚΛΙΚ ΕΔΩhttp://diaelefsis.pblogs.gr

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΑΚΟΛΟΥΘΏΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ''ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ'', ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ! !

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ…

Όσο κι αν ψάξεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, δεν θα βρεις άλλον λαό, που να υβρίζει τους προγόνους του. Τους δικούς του αρχαίους παππούδες.
Γινόταν κατά την περίοδο που κατείχε τον ελλαδικό χώρο η ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία… Μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε τα πως και τα γιατί. Αλλά και σήμερα πολλοί εξακολουθούν να αποκαλούν τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ προγόνους, ειδωλολάτρες, έκφυλους, και ότι άλλο τους είπαν οι πνευματικοί τους ηγέτες, η τηλεόραση και ο εξυπνάκιας του καφενείου… Παγκόσμια πρωτιά και αποκλειστικότητα.
Η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει ανοίξει ούτε ένα βιβλίο Αρχαίου Έλληνα κλασικού.
Αντ’ αυτού δοξάζουν και υμνούν αλλοεθνείς περιμένοντας το μάνα εξ ουρανού και να λυθούν όλα από μόνα τους.
Οι Έλληνες σοφοί έχουν αφήσει ως κληρονομιά μέσα στην Αρχαιοελληνική Γραμματεία, τις λύσεις και τις απαντήσεις, για κάθε πρόβλημα. Γιατί πολύ απλά οι προγονοί μας τα έχουν πει ΟΛΑ!!!
Οι νεοέλληνες αρνούνται πεισματικά να δουν τις λύσεις που υπάρχουν έτοιμες μέσα στα κείμενα της Ελληνικής Φιλοσοφίας.
Και μετά αναρωτιούνται, πως φτάσαμε ως εδώ.
…ένας λαός με τέτοιο παρελθόν να έχει αυτά τα χάλια… τι παρακμή…
Το ελάχιστο που μπορεί να σου προσφέρει η γνώση, το απλούστατο, είναι να μη σε πιάνουν κορόιδο.
Τι κάναμε τώρα με την κρίση; Δεν πιαστήκαμε κορόιδα; Και αν δεν είναι αιτία η άγνοια, τότε ποια είναι;;; Η άγνοια, ο εγκλωβισμός στα κόμματα του φιλοτομαρισμού και η παντελής αδιαφορία για το κοινό καλό.
Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον μας λέει ο Πλάτων.
Αμαρτίης αιτίη η αμαθίη του κρέσσονος = αιτία της κακής πράξης είναι η άγνοια του καλύτερου μας είπε ο Δημόκριτος.
Συν όχλω αμαθία πλείστον κακόν = αμάθεια και όχλος είναι πολύ μεγάλη συμφορά, μας είπε ο Ευριπίδης.
Έχω πει πολλές φορές, ότι η ιλιγγιώδης καταστροφική πορεία που βρισκόμαστε, αυτή η θλιβερή κατάσταση που ονομάστηκε οικονομική κρίση με όλα τα επακόλουθα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΠΤΩΣΗ, ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΜΗ.
Λάθος κρίσεις, λάθος εκτιμήσεις, λάθος αποφάσεις και αδυναμία πρόβλεψης. Ιδού τα αποτελέσματα.
Συνέχισε να αγνοείς τα προστάγματα των ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ πατέρων, συνέχισε να αγνοείς το φως των δημιουργών του γήινου πολιτισμού, συνέχισε να αγνοείς τις ρίζες σου, την κληρονομιά σου και την αξία των Ιερών προγόνων σου, συνέχισε να τους αποκαλείς ειδωλολάτρες,  και περίμενε την ανάκαμψη… περίμενε να σε σηκώσουν αυτοί που σε έριξαν, περίμενε να γίνει κανένα θαύμα.
Μην ασχολείσαι, αρχίζει ο Σουλεϊμάν…

Η ΟΜΑΔΑ F-16C BLOCK 52+ «ΖΕΥΣ» ΑΦΗΣΑΝ ΑΦΩΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ (VIDEO).

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε  η πρώτη επίδειξη της ομάδας ZEYΣ στην Ολλανδία. Ένα ζεύγος αεροσκαφών F-16C Block 52+ της 340Μ   προσγειώθηκαν την 18/6/ 2014, στην αεροπορική βάση της RNLAF, Gilze Rijen της Ολλανδίας.
Νωρίτερα τα αεροσκάφη είχαν πραγματοποιήσει στάση στην αεροπορική βάση του Aviano στην Ιταλία.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η ομάδα επιδείξεων ZEΥΣ  πραγματοποίησε  πτητική επίδειξη στις 20 κα 21 Ιουνίου. O Σμηναγός Σ. Στράλης και ο Σμηναγός Παπαδάκης άφησαν άφωνους του Ολλανδούς.

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

21 ΙΟΥΝΙΟΥ - TO ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ

Για πολλούς το καλοκαίρι ήδη ξεκίνησε, όμως από αστρονομική άποψη αυτό θα συμβεί το Σάββατο 21 Ιουνίου το μεσημέρι -συγκεκριμένα στις 13:51 ώρα Ελλάδος- οπότε θα συμβεί το θερινό ηλιοστάσιο και θα εγκαινιάσει τυπικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η χώρα μας.
Την ίδια στιγμή, στο νότιο ημισφαίριο θα συμβεί το χειμερινό ηλιοστάσιο και έτσι θα αρχίσει ο χειμώνας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του koolnews.gr. Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του στον ουρανό και η μέρα θα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης θα είναι στραμμένος προς τον Ήλιο.
Αντίθετα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο. Από την Κυριακή οι μέρες θα αρχίσουν σιγά-σιγά να μικραίνουν, ώσπου σχεδόν να εξισωθούν με τις νύχτες κατά την φθινοπωρινή ισημερία.
wheatstoneBr
"ΕΘΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ".
 Ο Αισχύλος στον "Προμηθέα Δεσμώτη", αναφέρει τον κλήδονα με όσα λέγει στο χορό των ωκεανίδων νυμφών:
Τρόπους δε μαντικής εστοίχισα
κάκρινα πρώτος εξ ονειράτων α χρη
ύπαρ γενέσθαι κληδόνας δε δυσηκρίτους
εγνώρισ' αυτοίς...
Ο σημερινός κλήδονας είναι πανελλήνιο έθιμο. Στη Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά, Νησιά, Κρήτη και Πελοπόννησο παντού τελείται το έθιμο με φωτιές και πηδήματα.
Η γιορτή αυτή συμπίπτοντας με το θερινό ηλιοστάσιο είναι λείψανο της λατρείας του ηλίου. Σε πολλά μέρη τη λένε "Τ' Αγιαννιού του λιοτροπιού".
Σ' όλη την Ελλάδα, στο πανελλήνιο, συνηθίζουν να ανάβουν πολυπληθείς πυράς, που πηδούν πάνω τους παιδιά, νέοι, νέες, γέροντες, είτε χορεύουν ψάλλοντας διάφορα τραγούδια. Το πήδημα της φωτιάς προήλθε από τη γνώμη ότι "τα συμβαίνοντα αυτοίς δυσχερή κατακαίεσθαι και ετέροις αγαθοίς επιτυγχάνειν".

Ο Ζωναράς (12ος αι. βυζαντινός χρονογράφος, θεολόγος και νομικός που έζησε στην Κωνσταντινούπολη.) αποκαλεί τις αναπτόμενες φωτιές και τα πηδήματα "έθη Ελληνικά τε και Εθνικά".

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ

Αποτελούμε παγκόσμιο φαινόμενο αμοραλισμού, εμείς οι Έλληνες να καυχόμαστε για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, και τους προγόνους μας, και από την άλλη να αποδεχόμαστε την Εκκλησία και το ιερατείο να τους υβρίζει, και να τους αναθεματίζει (στους Χαιρετισμούς και την Κυριακή της Ορθοδοξίας).
Με δεδομένο ότι ο Ελληνισμός προϋπήρξε του Χριστιανισμού, στέκει λογικό σε κάθε πολιτική η εορταστική εκδήλωση του έθνους να έχει τον πρώτο λόγο το ιερατείο; Να ορκίζεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση από αυτούς;
Η Παλαιά Διαθήκη περιγράφει την ιστορία των Εβραίων, αναλισκόμενη σε ένα πλήθος απόψεων, ενεργειών και γεγονότων, που τους αφορούσαν, και συνέβαλαν στη θεμελίωση της εθνική τους ταυτότητας. Οι Εβραίοι όμως φρόντισαν (και καλά έκαναν) να ανακηρύξουν την Παλαιά Διαθήκη, ως ιερό τους βιβλίο. Εμείς οι Έλληνες όμως δεν έχουμε ανάγκη ούτε από Παλαιά ούτε από Καινή Διαθήκη. Για μας, ιερά βιβλία είναι αυτό το πλήθος των συγγραμμάτων που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.
Πρόγονοί μας είναι ο Όμηρος, ο Ηρόδοτος, ο Θαλής, ο Κλεισθένης, ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων, ο Πρωταγόρας, ο Επίκουρος, ο Πλήθων, ο Πυθαγόρας, ο Σοφοκλής, ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης ο Ορφέας, η Σαπφώ, η Υπατία, ο Ιπποκράτης, ο Δημόκριτος, ο Θεμιστοκλής, ο Λεωνίδας, ο Περικλής, ο Μέγας Αλέξανδρος, και ένα πλήθος ακόμη σοφών και ενδόξων Ελλήνων, και ΟΧΙ βέβαια, ο Αβραάμ, ο Ισαάκ, και ο Ιακώβ τους οποίους θέλει να μας επιβάλει το ιερατείο. Καθ' ότι αυτοί είναι πρόγονοι των Εβραίων. (Ακροάσου προτροπές κατά την γαμήλιο τελετή ).
Είναι δυνατόν να βάζουμε σε δεύτερη μοίρα την αρχαιοελληνική φιλοσοφία, την φιλοσοφία που έκαναν κορωνίδα της σκέψης τους όλοι οι διανοούμενοι της Γης;
Είναι δεδομένο ότι η διαλογική και η ελεύθερη σκέψη οδήγησε σε ένα απόγειο γραμμάτων και τεχνών τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων, δημιουργώντας φιλοσοφικά ρεύματα, επιστήμες και τέχνες απαράμιλλης πολιτισμικής αξίας, δίνοντας έτσι τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο.
Γι' αυτούς τους λόγους είναι λοιπόν καιρός για ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ στους φιλοσόφους μας, που αρθρώνοντας λόγο που εγκλείει σεβασμό για τους άλλους, και αποσκοπεί στη διαμόρφωση προσωπικότητας με ελευθερία σκέψης-έκφρασης και με αίσθημα ευθύνης, πεντακόσια χρόνια π.Χ. δίδαξαν αλλά και φιλοσόφησαν ιδέες και ηθικές αξίες, που οδηγούν στην εξιδανίκευση του ανθρώπου. Χωρίς θαύματα και άλλα κομπογιαννίτικα τερτίπια.
Στους φιλοσόφους μας, των οποίων τα διασωθέντα –από την λαίλαπα του Χριστιανισμού- συγγράμματα φωτίζουν τους δρόμους που οδηγούν σε πολίτες ελεύθερα σκεπτόμενους. Πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, πολίτες που σέβονται τους νόμους και τις ηθικές αξίες γιατί τους το επιβάλλει η συνείδηση τους, το πνευματικό τους επίπεδο και όχι βέβαια ο φόβος της τιμωρίας του Θεού. Πολίτες που γνωρίζουν ότι οι φιλοσοφικές ιδέες και αξίες που δίδαξαν εκείνοι είναι οι μόνες που παρέμειναν άφθαρτες και πάντα επίκαιρες και ας έχουν περάσει δυόμισι χιλιάδες χρόνια.
Άρα, το να διάγουν οι πολίτες «βίον ενάρετον» είναι θέμα καθαρά φιλοσοφικό και όχι θρησκευτικό. Οι αρχαίοι Έλληνες, οι γεννήτορες της Δημοκρατίας, σεβόμενοι την αυτοτέλεια, την αυτονομία και ανεπανάληπτη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου –το θεμελιώδες δικαίωμα του να είναι ο εαυτός του, αυθύπαρκτος και αυτόνομος- και προπάντων την ατομική του ελευθερία και τη σοφία της φύσεως, αποστρεφόμενοι δε κάθε κοινωνικό, θρησκευτικό, κοσμοθεωρητικό δόγμα, ποτέ δεν θα δέχονταν να ξαπλώσουν στην κλίνη του μυθικού ληστή Προκρούστη και να κοπούν στα μέτρα του. Η αθηναϊκή δημοκρατία, ειδικά, λάτρευε την ελευθερία και σέβονταν την αυτοτέλεια, φυσική, ηθική και πνευματική κάθε ανθρώπου.
Μία ιδεώδης αλλά και ρεαλιστική δημοκρατία με σεβασμό στον άνθρωπο θα πρέπει να είναι η απάντηση των σημερινών Ελλήνων στη θεοκρατία. Αλλά για την εδραίωσή της στη μάχη των ιδεών που θα ακολουθήσει με τους κάθε λογής στενόμυαλους εξουσιαστές, πρέπει να ανατρέξουμε στις αδιαμφισβήτητες ιδέες και τις ηθικές αξίες όπως τις δίδαξαν και τις φιλοσόφησαν ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Επίκουρος, ο Πρωταγόρας, και τόσοι άλλοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, αλλά και οι Ευρωπαίοι διαφωτιστές. Οι μόνες αξίες που έμειναν άφθαρτες και πάντα επίκαιρες μέχρι σήμερα και είναι οι μόνες που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα σύγχρονα προβλήματα, ήτοι την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, τον αλκοολισμό, τον χουλιγκανισμό, και την έξαρση βίας εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων, την τρομοκρατία, καθ' ότι η καθεστηκυία τάξη, πολιτική και θρησκευτική φαίνεται ότι έχει αποτύχει.
Πηγή: Παγκόσμιο φαινόμενο αμοραλισμού | Πάρε-Δώσε http://www.pare-dose.net/5194#ixzz3552R63hi

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Η ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ, Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ «ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ» ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΤΕΛΙΚΩΣ ΟΛΕΘΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ

"Σε αυτήν την απέραντη απαξίωση της έννοιας, «πατρίδα» δεν ήταν φυσικά διόλου αμέτοχη η κυρίαρχη θρησκεία των Βυζαντινών, ο ανατολικός δηλαδή Χριστιανισμός, ο οποίος αρεσκόμενος παθολογικά σε μια συνεχή εφεύρεση υποτιθεμένων χρονικών στιγμών που θα σηματοδοτούσαν δήθεν, την επίσης υποτιθέμενη «συντέλεια» του  Κόσμου, οδηγούσε τα αποβλακωμένα πλήθη που ήλεγχε πνευματικά, σε τακτές περιοδικές υστερικές εξάρσεις της ούτως ή άλλως συνεχούς παραιτήσεως τους σε καθημερινή βάση. Αυτή η γελοία εσχατολογία, που συνεχώς ανακοίνωνε ως δήθεν προ των πυλών το... τέλος του Κόσμου (που το είχε προβλέψει για το έτος 500, 557, 875, 941, κ.λ.π κ.λ.π, όπως αναφέρει ο Mango), απεδείχθη τελικώς ολέθρια για την ίδια την αυτοκρατορία των Βυζαντινών. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο Γεννάδιος Σχολλάριος, ο παραδώσας την Νέα Ρώμη στους Τούρκους και μετέπειτα πρώτος υπότουρκος Πατριάρχης, πρόδωσε το γένος του προφανώς επειδή νόμιζε ότι, ούτως ή άλλως, δεν απέμενε πολύς χρόνος στον κόσμο των φθαρτών εγκόσμιων πραγμάτων!! Το τέλος της εβδόμης χιλιετίας από κτίσεως Κόσμου (δηλαδή από το έτος 5.500 πριν τη χρονολόγηση των χριστιανών), που υποτίθεται ότι θα σηματοδοτούσε την... Δευτέρα Παρουσία του ομοούσιου Υιού του Ιεχωβά, είχε υπολογιστεί στο έτος 1492 από τον ιεροκήρυκα Ιωσήφ Βρυέννιο και στο έτος 1493 από τον ίδιο τον Γεννάδιο."

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ο ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Του Βλάση Ρασσιά 
Όσο μας Πονάς, τόσο μας Πωρώνεις. 
(Ο Μαζικός  Αθλητισμός ως Αποκτηνωτικό Εργαλείο) 
(Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Διιπετές, τεύχος 26, Οκτώβριος -Νοέμβριος  “1998”) 
Ο έξω από την μάζα άνθρωπος, δηλαδή ο ελεύθερος άνθρωπος (αφού έχει την δυνατότητα να επιλέξει αυτήν την διαφοροποίησή του), είναι κουρδισμένος στην γνώση των αιτίων των πραγμάτων και την δυνατότητα προβλέψεως των αποτελεσμάτων των πράξεών του (αλλά και των πράξεων των άλλων). Πολύ σωστά ο Σενέκας ο Νεώτερος είχε τονίσει τον πρώτο αιώνα της Era Vulgaris ότι το Αγαθό δεν είναι παρά απλώς η γνώση των πραγμάτων και Κακό το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή η άγνοιά τους. 
Ο μαζικός άνθρωπος εκτελεί τις περισσότερες πράξεις του χωρίς να καταλαβαίνει ούτε τις αιτίες τους ούτε τ’ αποτελέσματά τους. Αυτό είναι που του επιτείνει την δουλική του φύση, αφού μόνο η σαφής διαύγεια σκέψεως-πράξεως ορίζει τον ελεύθερο άνθρωπο. Όλες λοιπόν οι τυραννίες του προσφάτου (άρα ιδιότυπου, μεταηλεκτρικού) παρελθόντος, του ζοφερού παρόντος και, ίσως του αμέσου μέλλοντος αν υπάρξουν, εστόχευαν, στοχεύουν και θα στοχεύουν στην λαχανοποίηση του ανθρώπινου μυαλού. Η έλλειψη της Παιδείας (που είναι “δεύτερος ήλιος για τους πεπαιδευμένους” σύμφωνα με την οπτική των προγόνων μας αληθινών Ελλήνων) κάνει την αρχή. Εκείνο όμως που ακολουθεί ως λαίλαπα, είναι η καταβύθιση του μαζικού ανθρώπου-δούλου στο Κτηνώδες, μέσα από:  
* Διάλυση της ατομικότητος και ιδιαιτερότητος μέσα σε ένα “ομοιογενές” πλήθος που συσπειρώνεται γύρω από ένα επίπλαστο, σαθρό και άρα αυθαίρετο “εμείς” (το ψευδέθνος, το χωριό, η εκκλησία, το κόμμα, η ομάδα κ.ο.κ.).  
* Ορισμό ενός κατ’ ανάγκη και “υποχρεωτικού” κακού “αντιπάλου” (οι “εθνικοί” εχθροί, οι αλλοχωρίτες, οι άπιστοι, οι κομματικοί αντίπαλοι, οι “κουρέλες” των αντιπάλων ομάδων, κ.ο.κ.  
* Αποδαιμονοποίηση και στην συνέχεια θεοποίηση κι επί πλέον, όλων των αρνητικών χαρακτηριστικών της μάζας, μέσα από μία θρασύτατη αντιστροφή των μέτρων και αξιών (έλλειψη λογικής, σεβασμού ετερότητος κι ατομικότητος, κ.ο.κ.)  
*Μετατροπή του επουσιώδους σε σημαντικό και του σημαντικού σε επουσιώδες και παγίδευση των μαζανθρώπων μέσα στην νέα επίπλαστη πραγματικότητα (λ.χ. ο “φίλαθλος” αγωνιά έως θανάτου για ένα σκορ που δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την καθημερινή πραγματικότητα την οποίαν υφίσταται στην εξωγηπεδική, αληθινή ζωή του). 
Με τα πιο πάνω δεδομένα, δεν είναι καθόλου παράξενο που ο λεγόμενος “μαζικός” αθλητισμός αποτελεί το προσφιλέστερο εργαλείο όλων των κατ’ εξοχήν αποκτηνωτών της ανθρώπινης μάζας. Εκεί ο αποκτηνωμένος μαζάνθρωπος παρακολουθεί τις κινήσεις κάποιων επαγγελματιών, συνήθως αμοιβομένων σκανδαλωδώς υπερβολικά για το πνευματικό τους επίπεδο και που συνήθως αδυνατούν να αρθρώσουν έστω και μία σύνθετη φράση και πνέει μένεα εναντίον κάποιων ομοίας ποιότητος “αντιπάλων”, που το μόνο έγκλημά τους είναι (όπως και στην περίπτωση του εθνικισμού που ο άλλος κηρύσσεται “εχθρός” επειδή απλώς και μόνο έτυχε να παγιδευτεί σε μία αντίπερα πλευρά κάποιων αυθαιρέτων συνόρων), ότι επαγιδεύθησαν από την αποκτηνωμένη μηχανή σε λάθος “χρώμα” ή “φανέλλα”. Γι’ αυτή την “διαφορά” του, ο μαζάνθρωπος των γηπέδων μπορεί ακόμη και να σκοτώσει και άλλωστε το έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη.  
Δεν θα μπω φυσικά ποτέ σε πειρασμό να ρωτήσω κάποιον μαζάνθρωπο (λ.χ. έναν Βραζιλιάνο ή έναν Ρωμιό άνεργο, που χοροπηδούν ή να κλαίνε επειδή εκέρδισε ή έχασε η ομάδα τους), τι μπορεί να τον ενδιαφέρει πραγματικά ένα Χ εσωγηπεδικό αποτέλεσμα, που ούτε την πατρίδα του “δοξάζει” (αλοίμονο αν εδοξάζοντο με ποδόσφαιρο και μπάσκετ οι πατρίδες...) ούτε τον ίδιο ξεβαλτώνει από την προσωπική του μιζέρια. Θα καταντούσα εγώ παράλογος, προσπαθώντας να εκμαιεύσω λογική απάντηση από ένα παράλογο (άρα αποκτηνωμένο) ον, που άγεται και φέρεται μέσα σε μία παράλογη (άρα αποκτηνωτική) διαδικασία.  
Οι μαζάνθρωποι – δούλοι, νομίζουν ότι είναι κάτι με το να μισούν κάποιους άλλους, αγνοώντας όπως είναι φυσικό, την βασική αρχή της ανθρώπινης Ελευθερίας, ότι ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα να είναι κάποιοι άλλοι κύριοί μας όσο εμείς δεν έχουμε την αυταπάτη ότι είμαστε πάντοτε και αξιωματικά κύριοι όλων των σκέψεων και πράξεών μας.
Γράφοντας όλα αυτά ίσως ενοχλήσω κάποιους φίλους που δεν έχουν ακόμη απεγκλωβισθεί από τους μαζοποιητικούς μηχανισμούς αυτής της δουλοπαραγωγού κοινωνίας (και τάχα μη δουλοκτητικής, αλλά αν ήταν τέτοια τότε γιατί χρειάζεται να κατασκευάζει δούλους;). Ας με πιστέψουν, δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου.
Και ο γράφων κάποτε εχειροκρότησε από κερκίδων κάποιους “παίκτες”, όμως δεν έμεινε εκεί. Έξω από το γήπεδο παραμόνευε η άγρια καθημερινή πραγματικότητα και δεν επιθυμούσε να καταλήξει μήτε δούλος, μήτε μαζοχιστής. Είχε καλύτερα για τον εαυτό του, από τα να κρατεί με ηλίθιο πρόσωπο ένα πανώ που διακηρύσσει τον απόλυτο μαζοχισμό: “Όσο μας πονάς, τόσο μας πωρώνεις”.
Οι Θεοί θέλουν Θεούς, έλεγε ο Νοβάλις, αλλά εγώ δεν θα το τραβήξω μέχρι εκεί. Ας κάνει απλώς, όποιος τελοσπάντων ενδιαφέρεται, διότι κανέναν δεν θα κάνουμε άνθρωπο με το ζόρι, ένα πρώτο βήμα από τα μαζικά και δουλικά σκότη στο φώς της ανθρώπινης ελευθεροπρέπειας. Η πορεία προς τον Άνθρωπο (με κεφαλαίο Α) έχει πολύ μεγάλη διαδρομή, ικανή να μας απασχολήσει μία ολόκληρη ζωή.
(Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Διιπετές, τεύχος 26, Οκτώβριος -Νοέμβριος  “1998”) 
ΑπόσπασμαΟλόκληρο το άρθρο εδώ: http://rassias.gr/9002.html

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Η ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΕΠΙ 1.500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Του Θωμά Ηλιόπουλου*
Η μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνισμού –χωρίς αμφιβολία– έγινε κατά τη διάρκεια του +4ου αιώνα. Από τότε και για τα επόμενα 1500 χρόνια ακόμη και το όνομα Έλληνας απαγορεύτηκε τελείως να χρησιμοποιείται.
Στη διάρκεια αυτών των 1500 ετών ψάξτε να βρείτε το όνομα Έλληνας σε ό,τι έμεινε γραπτό στην ελληνική γλώσσα. Δεν υπάρχει. Έγινε καταπιεστικά Ρωμαίος ή Ρωμιός και η Ελλάδα και οι Έλληνες ξεχάστηκαν για πάντα.
Το όνομα Έλληνας ήταν απαγορευμένο επί ποινή ΘΑΝΑΤΟΥ.
Συκοφαντήθηκε ανελέητα και κακόβουλα και έγινε συνώνυμο του ειδωλολάτρη, μία λέξη ειδικά κατασκευασμένη για τους έλληνες μόνο με «πνευματική» μανία.
Κατά το υπόλοιπο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τα χρόνια του Βυζαντίου και κατά την τουρκοκρατία, ο ραγιάς Ρωμιός είχε ξεχάσει τελείως την Ελλάδα, την ελληνικότητά του και το ίδιο το όνομά του. Τον έκαναν να απεχθάνεται τον έλληνα και για αυτό έγινε ρωμιός και μάλιστα να είναι υπερήφανος για αυτό. Κανένας άλλος λαός στον κόσμο δεν πέταξε το όνομά του για να πάρει το όνομα του κατακτητή. Θλιβερό κατάντημά μας. Έμεινε, όμως, η ελληνική γλώσσα η οποία εξυπηρέτησε το εκάστοτε κατεστημένο, αλλά και αυτή αλλοιώθηκε βάναυσα να το υπηρετεί. Χιλιάδες λέξεις της πήραν άλλη σημασία που ήθελαν οι κατακτητές οι οποίοι ήξεραν ότι ένα λαό τον κατακτάς όταν όντως του αλλάζεις τη γλώσσα του.
Η 25η Μαρτίου 1821 έφτασε σαν ένας εφιάλτης και τον ξύπνησε, γιατί στο βαθύ υποσυνείδητο όλοι οι σκλάβοι Ρωμιοί ήξεραν ότι ήταν «Έλληνοι». Ευτυχώς τους είχε μείνει και αυτό μέσα στη ρωμαίικη παράδοση. Τα δημοτικά μας τραγούδια και πάλι ευτυχώς κράτησαν κάτι από αυτή την καταστροφική ισοπέδωση. Αυτή ήταν η ζοφερή κατάσταση των Ελλήνων όταν ανέτειλε το 1821.
Κατά την Αναγέννηση οι Ευρωπαίοι μάς «άνοιξαν» λίγο τα μάτια, αλλά η λάμψη της, δυστυχώς, δεν μπορούσε να φτάσει σε κάθε ελληνική γωνιά της Μεσογείου. Εξάλλου ακολούθησαν και τα 400 χρόνια της μαύρης Τουρκοκρατίας.
Μέχρι και το 1821 –και πολύ μετά από αυτό– η πραγματικότητα ήταν ότι όλος ο Ελληνισμός έμεινε πρώτα από όλα ανιστόρητος και συνεπώς ανελλήνιστος. Η ρωμιοσύνη τον κρατούσε απολίτιστο και κάτω από την εξουσία των δογμάτων και τον τυραννούσε πολιτικά, αλλά περισσότερο πνευματικά.
Ακόμη και μετά το 1821 η Ευρώπη φιλελληνικά προσπάθησε να μάς βοηθήσει, αλλά το ρωμαίικο έμεινε πάντοτε εναντίον της Ελλάδας και κάθε τι ελληνικό. Ακόμη και σήμερα ονομάζουμε τους προγόνους μας, τους φωτοδότες της ανθρωπότητας φευ, τους ιδεολάτρες που έσπειραν το σημερινό μας πολιτισμό, χλευαστικά τους υποβιβάζουμε και τους αποκαλούμε αηδιαστικά ειδωλολάτρες!
Η ελληνικότητά μας ακόμη και σήμερα διαστρεβλώνεται, τις περισσότερες φορές αποκρύπτεται και αλλοιώνεται τόσο άδικα ώστε να την απωθούμε. Ο σημερινός έλληνας αγνοεί τελείως το παρελθόν του και τον εαυτό του. Με τη ρωμιοσύνη γίναμε ένας λαός σχιζοφρενής. Τι μέλλον μπορεί να έχει ένας λαός ο οποίος δεν γνωρίζει την ένδοξη ιστορία και το λαμπρό παρελθόν του το οποίο θα πρέπει να τον οδηγεί στο μέλλον για σημαντικότερα κατορθώματα;
Οι Ευρωπαίοι ακόμη και σήμερα περιμένουν σπίθες αναλαμπής από τον ελληνισμό που δεν έρχονται.
Ως ρωμιοί τι έχουμε δώσει στον κόσμο; Η Ευρώπη κατά την Αναγέννηση αναγεννήθηκε μέσα στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Εμείς είμαστε αιώνες πίσω και ζούμε μέσα σε ένα δογματισμό και κρατικισμό που δεν είναι ελληνικά και αυτό ακριβώς μας απομονώνει από την Ευρώπη, αλλά περισσότερο εκμηδενίζει τις δημιουργικές δυνάμεις του Ελληνισμού. Με μία τόσο μακραίωνη ταπείνωση, ο σημερινός Έλληνας δεν γνωρίζει το χθες και είναι ανίκανος να προβλέψει και να βαδίσει στο ελληνικό του μέλλον. Αυτό μας έχει φέρει σε μία κατάσταση βαρβαρότητας που τη ζει σήμερα ο Έλληνας μέσα στη χρεοκοπία του.
Το πιο σημαντικό πράγμα που μας έφερε το 1821 –εκτός από την ελευθερία από τον τουρκικό ζυγό– είναι που ξαναέφερε στην επιφάνεια και ζωντάνεψε τα ονόματα Ελλάς και Έλληνες. Να, λοιπόν γιατί η γενναία Ελληνική Επανάσταση αφορίστηκε τόσο πανηγυρικά! Η ρωμιοσύνη μάς ήθελε ανιστόρητους, βάρβαρους και σκλάβους. Ποιος το αμφιβάλει αυτό;
Εάν έχετε διαβάσει δύο-τρία βιβλία Ιστορίας, βάλτε το χέρι στην καρδιά σας και πέστε ότι όλα τα ανωτέρω είναι ψέματα. Η καρδιά που χτυπάει ελληνικά και βλέπει ελεύθερα και με πόνο την κατάντιά μας, θα ομολογήσει την αλήθεια που φαίνεται με γυμνό μάτι. Ας κοιτάξουμε λίγο γύρω μας.
Είχε απόλυτο δίκιο ο ποιητής μας Κωστής Παλαμάς που διακήρυξε:
Αυτό το λόγο θα σας πω
δεν έχω άλλο κανένα,
Μεθύστε με το αθάνατο
κρασί του Εικοσιένα.
Μόνο τότε θα ψάλλουμε με πολλή υπερηφάνεια τα αθάνατα λόγια του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.
Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη
Των ελλήνων τα ιερά
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη
Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά!
ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Ας σκεφτούμε ΟΜΩΣ τι μας λένε και τι μας συμβουλεύουν τα λόγια αυτά!
*Ο ΘΩΜΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ είναι εκπαιδευτικός στη Μελβούρνη και αρθρογράφος σε ομογενειακά και Ελληνικά έντυπα

«Η γη μας γη των άφθαρτων αερικών και ειδώλων, πασίχαρος και υπέρτερος θεός μας είν’ ο Απόλλων. Η Αρχαία Ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Ο Μέγας Παν δεν πέθανε, όχι. Ο Παν δεν πεθαίνει!». Κωστής Παλαμάς

Σήμερα για τους περισσότερους, οι 12 Θεοί του Ολύμπου είναι απλώς φιγούρες της Ελληνικής Μυθολογίας ή τουριστικά αγαλματάκια στο Μοναστηράκι. Υπάρχουν όμως μερικές χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα που τους επικαλούνται και τους πιστεύουν ακόμη και τώρα. Και όχι για πλάκα.
Οι λεγόμενοι Δωδεκαθεϊστές, ή «Έλληνες Εθνικοί» ακολουθούν, όπως λένε, τις «αρχαιοελληνικές αρετές» και έχουν κάνει τη θρησκεία τους σχεδόν τρόπο ζωής. Αλλάζουν τα ονόματά τους σε αρχαιοελληνικά, μετρούν τα χρόνια με το αρχαίο ημερολόγιο, πραγματοποιούν σπονδές σε βωμούς ντυμένοι με χιτώνες, ονειρεύονται μια μέρα την αναστήλωση των αρχαίων ναών και δεν αρνούνται ότι θα ήθελαν να κάνουν τελετές ακόμα και μέσα στον Παρθενώνα.
Το «Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών» είναι μία από τις πιο γνωστές οργανώσεις τους και ιδρύθηκε επίσημα τη δεκαετία του ’90, συγκεντρώνοντας τους πιστούς της αρχαίας θρησκείας. Από τότε πάντως κάποιοι από αυτούς διαφοροποιήθηκαν, άλλοι αποσχίσθηκαν, άλλοι δημιούργησαν νέες ομάδες, και άλλοι κατέληξαν εντελώς γραφικοί, όπως μας λέει ο επικεφαλής του, Βλάσσης Ρασσιάς.
Σήμερα, τα μέλη του «ΥΣΕΕ» συναντιούνται τακτικά κάνοντας διαλέξεις στο χώρο τους αλλά και πραγματοποιώντας λατρευτικές τελετές, για να τιμήσουν το Δία, την Αθηνά, τον Ασκληπειό και τους υπόλοιπους θεούς τους.
Όλα αυτά μοιάζουν ίσως αστεία και όχι μόνο σε θεοσεβούμενους Χριστιανούς. Με την θρησκευτική ελευθερία κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα, οι Έλληνες Εθνικοί παραμένουν να νιώθουν αδικημένοι από το ελληνικό κράτος, σε μια χώρα όπου η Ορθοδοξία αποτελεί συνταγματικά την επίσημα επικρατούσα θρησκεία. Όπως και να ‘χει, το τελευταίο διάστημα το υπ. Παιδείας έχει εξετάσει εκ νέου το νομικό πλαίσιο για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες, όπως μας επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων.
Παρουσίαση/Παραγωγή: Αναστασία Μουμτζάκη
Κάμερα: Φάνης Καραγιώργος, Χρήστος Αραμπατζής
Μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς
Post Production Coordinator: Νίνα Φούφα

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΥΣ

Η Φιλοσοφία είναι παλαιότατη μεταξύ των Ελλήνων και περισσότερη στην Κρήτη και στην Λακεδαίμονα, και οι πιο πολλοί σοφιστές από όλα τα μέρη της βρίσκονται εκεί.
Το αρνούνται όμως και προφασίζονται αμάθεια, για να μην φανερωθούν πως είναι ανώτεροι ως προς την σοφία των άλλων Ελλήνων, όπως ακριβώς οι σοφιστές που ανέφερε ο Πρωταγόρας, αλλά για να φαίνονται πως υπερέχουν στη μάχη και στην ανδρεία, με τη σκέψη πως αν φανερωθούν σε τι υπερέχουν, όλοι θα επιδοθούν σε τούτο, στη σοφία.
Τώρα όμως κρύβοντας το, εξαπάτησαν όσους λακωνίζουν στις πόλεις, και άλλοι τραυματίζουν τα ώτα τους μιμούμενοι εκείνους, και τυλίγονται με ιμάντες και ασχολούνται με τη γυμναστική και φορούν κοντά ενδύματα, με τη σκέψη πως οι Λακεδαιμόνιοι επικρατούν των Ελλήνων μέσω αυτών.
Οι Λακεδαιμόνιοι όμως όταν θέλουν να συναναστραφούν εύκολα με τους σοφιστές που βρίσκονται σε αυτούς, και δυσαρεστούνται πλέον να τους συναναστρέφονται κρυφά, αποβάλλουν τους λακωνίζοντες τούτους και όποιον άλλο ξένο βρίσκεται εκεί και συναναστρέφονται τους σοφιστές διαφεύγοντας της προσοχής των ξένων.
Δεν αφήνουν κανέναν νέο να πάει σε άλλες πόλεις, όπως ούτε και οι Κρήτες, ώστε να μην λησμονούν όσα τους διδάσκουν αυτοί. Σ’ αυτές τις πόλεις, άλλωστε, περήφανοι δεν είναι μόνο οι άνδρες για τη μόρφωσή τους, αλλά και γυναίκες.
Μπορείτε να καταλάβετε ότι λέω την αλήθεια γι’ αυτά και ότι οι Λακεδαιμόνιοι, στη φιλοσοφία και τους λόγους, είναι άριστα εκπαιδευμένοι, με τον εξής τρόπο: αν κάποιος, πράγματι, θελήσει να συζητήσει με τον πιο ασήμαντο Λακεδαιμόνιο, στα λόγια, στην αρχή, θ’ ανακαλύψει ότι φαίνεται ασήμαντος∙ όμως έπειτα, σε ανύποπτο σημείο της συζήτησης, ρίχνει, σαν κάποιος ικανός ακοντιστής, μια φράση αξιόλογη, σύντομη και νευρώδη, ώστε εκείνος που μαζί τους συζητεί να μη φαίνεται καθόλου καλύτερος από παιδί.
Κάποιοι, λοιπόν, και σύγχρονοι και παλαιότεροι, κατάλαβαν ακριβώς ότι το λακωνίζειν πολύ μάλλον είναι φιλοσοφία παρά φιλογυμναστική, γιατί γνωρίζουν ότι τέτοια λόγια, μόνο ο τέλεια πεπαιδευμένος άνθρωπος μπορεί να πει.
Σ’ αυτούς ανήκει κι ο Θαλής ο Μιλήσιος κι ο Πιττακός ο Μυτιληναίος κι ο Βίας από την Πριήνη κι ο Σόλων ο συμπολίτης μας κι ο Κλεόβουλος από την Λίνδο και ο Μύσων από τις Χηνές· έβδομον μαζί τους λογαριάζουν τον Χίλωνα τον Λακεδαιμόνιο. Όλοι αυτοί ήταν ζηλωτές και εραστές και μαθητές της Λακεδαιμόνιας παιδείας.
Απόδειξη ότι κάτι τέτοιο ήταν η σοφία τους είναι οι σύντομες φράσεις, οι αξιομνημόνευτες που έχει πει ο καθένας τους και που, αφού συγκεντρώθηκαν όλοι αυτοί, τις έκαναν κοινό αφιέρωμα στον Απόλλωνα, στο ναό του στους Δελφούς, σαν τον πρώτο καρπό της σοφίας τους, γράφοντας τα επιγράμματα που όλοι υμνούν, «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ» και «ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ».
Τώρα, για ποιο λόγο τα λέω αυτά; Επειδή αυτός ήταν ο τρόπος των παλαιών της φιλοσοφίας, μία κάποια λακωνική βραχυλογία.
(Πλάτωνος «Πρωταγόρας» 342.a.7 – 343.b.5)

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ: ΕΞΙ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή διαμαρτυρία παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Βρετανικό μουσείο, καθώς, η διεθνούς φήμης σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου, μαζί με έξι Ελληνίδες, ως άλλες Καρυάτιδες μπήκαν στον χώρο αναζητώντας την χαμένη αδελφή τους.
Το Σάββατο οι έξι πανέμορφες Ελληνίδες ντυμένες στα λευκά, ως άλλες Καρυάτιδες, μπήκαν στο Βρετανικό μουσείο αναζητώντας την χαμένη «αδερφή τους», προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο των τουριστών αλλά και όσων επισκέπτονταν εκείνη την ώρα το μουσείο. Ο κόσμος έκανε στην άκρη για να περάσουν. Τα φλας έδιναν και έπαιρναν και όλοι αναρωτιόνταν τι συμβαίνει. Ακόμη και οι υπεύθυνοι του μουσείου. Μαζί τους ο διεθνούς φήμης μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης και ο συνθέτης Παντελής Παυλίδης. Η αποστολή, αφού συντονισμένα έκανε μια βόλτα στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, άρχισε να αναζητεί μέσα στο μουσείο την χαμένη Καρυάτιδα. Όταν την βρήκαν η συγκίνηση τους ήταν απερίγραπτη.
Αργότερα η αποστολή γέμισε με σημαίες γωνιά του Χάιντ Πάρκ ζητώντας από τους Βρετανούς «να επιστρέψουν την Καρυάτιδα στην γη που την γέννησε». Μπροστάρισα για μια ακόμη φορά η παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα σοπράνο.
Παράλληλα, ανήμερα της Πεντηκοστής έξω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο παρουσιάστηκε, μια μικρή σε διάρκεια αλλά σημαντική σε ουσία, μουσικό-θεατρική παράσταση σε μουσική του συνθέτη Παντελή Παυλίδη και σκηνοθεσία της Έλντας Πανοπούλου. Όπως εξήγησε ο συνθέτης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ «ήταν μια παράσταση βασισμένη σε δικές μου μελωδίες. Το πρώτο κομμάτι ήταν ποίηση από τον Αλκαίο και την Σαπφώ. Το δεύτερο ήταν ένας Ορφικός ύμνος προς τον Απόλλωνα και η τρίτη σύνθεση ήταν ένα οργανικό κομμάτι - κάλεσμα προς την έβδομη Καρυάτιδα που βρίσκεται στο Βρετανικό μουσείο. Σκοπός μας είναι να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις ώστε κάποια στιγμή να γίνει αίτημα όλων η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στο τόπο τους».
Αν και όλοι υποδέχθηκαν με εξαιρετικό τρόπο αυτές τις μοναδικές εκδηλώσεις παρ΄ όλα αυτά θέμα φαίνεται να δημιούργησαν οι υπεύθυνοι της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας όπως καταγγέλλει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. «Πρέπει δε να σας πω ότι οι «ειδήμονες» της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας μας απαγόρευσαν να σταθούμε μπροστά στην εκκλησία. Δεν μας έδωσαν ούτε ρεύμα. Ρεύμα πήραμε από μια Σέρβα γειτόνισσα. Καρέκλα από το καφενείο. Μας απαγόρευσαν να σταθούμε ακόμη και μπροστά στην πόρτα της. Μας απαγόρευσαν να κάνουμε οτιδήποτε. Τον λόγο τον ξέρουν αυτοί. Φυσικά ο κόσμος ήρθε. Οι άνθρωποι από την εκκλησία έβγαιναν πολύ διστακτικά αλλά στο τέλος όλοι μας χειροκροτούσαν και αυτό είναι πολύ σπουδαίο για μας», επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ με πικρία η κ. Θεοδωρίδου.
Πηγή: Πρωτότυπη διαμαρτυρία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα: Εξι Καρυάτιδες στο Βρετανικό Μουσείο αναζήτησαν την αδελφή τους [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/158582#ixzz34DpJ44vp
AMNAwebTV

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου