Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

"ΕΛΑΣΣΟΝΑ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΌΛΥΜΠΟ" - "ELASSONA: THE SECRET PATH TO MOUNT OLYMPUS"

Πρόκειται για το πρώτο τηλεοπτικό αφιέρωμα στο βουνό των Θεών, του ελληνοαμερικανικού οργανισμού Εllopia Media Group, που εδρεύει στην Νέα Υόρκη σε συνεργασία με τo δίκτυο PBS της αμερικανικής δημόσιας τηλεόρασης.
Την σκηνοθεσία υπογράφει η δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη. Το μίνι ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην ιστορία του Ολύμπου, αλλά και τους τρόπους ανάβασής του από την περιοχή Ελασσόνα, της Θεσσαλίας. Με την συμβολή της ΝΑΣΑ το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει πλάνα από δορυφόρο, αλλά και από το βουνό/ηφαίστειο Όλυμπος που βρίσκεται στον πλανήτη Άρη. Για την ολοκλήρωση αυτού του πρώτου μέρους της σειράς για τον Όλυμπο που θα προβληθεί σε ΗΠΑ και Καναδά, ουσιαστικής βοήθειας στα τηλεοπτικά συνεργεία της Ellopia ήταν η συμμετοχή του Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας, της Ομάδας Διάσωσης, και του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Olympus Adventure.
«Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την ομορφιά της Ελλάδας. Ο Όλυμπος είναι ίσως το πιο αναγνωρισμένο βουνό στον κόσμο και δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες να το προβάλλει προς τα έξω», δηλώνει η σκηνοθέτης Αθηνά Κρικέλη. «Οι αρμόδιες αρχές της Θεσσαλίας το υποβαθμίζουν, ενώ θα μπορούσε ο Όλυμπος να αποτελεί την βασική αιτία προσέλευσης τουρισμού στην περιοχή. Να σκεφτείτε πως όταν κάποιος ψάξει στο διαδίκτυο για τον Όλυμπο (στην αγγλική γλώσσα) θα εμφανιστούν περισσότερα αποτελέσματα για τους άλλους "Ολύμπους" στην Αμερική και τον κόσμο και ελάχιστα για τον Όλυμπο της Ελλάδας. Εμείς η ομάδα του Ellopia Media Group σκοπεύουμε μετά την πρώτη προβολή στην Αμερική να το διαθέσουμε δωρεάν στο Youtube, για κοινή χρήση», σημείωσε η κ. Κρικέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου