Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Επιτυχώς εκτοξεύτηκε και φαίνεται να συνεχίζεται η νέα αποστολή ανεφοδιασμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, μετά από απανωτές αποτυχίες: Σύμφωνα με το space.com, το Progress 60 εκτοξεύτηκε ομαλά με πύραυλο Σογιούζ από το Μπαϊκονούρ, ύστερα από δύο συνεχόμενες αποτυχίες: Αυτή του πυραύλου Falcon 9 της SpaceX και αυτή του Progress 59, που έπεσε πίσω στην ατμόσφαιρα μετά από απώλεια ελέγχου του.
Εάν όλα πάνε καλά, το Progress 59, που μεταφέρει πάνω από 3 τόννους τροφίμων, νερού και άλλων εφοδίων, θα καταφθάσει στον σταθμό την Κυριακή, σύμφωνα με αξιωματούχους της NASA. Ο σταθμός αυτή τη στιγμή είναι επανδρωμένος με τρία άτομα, που κατέφθασαν στα τέλη Μαρτίου: Τους Σκοτ Κέλι, Μιχαήλ Κορνιένκο και Γενάντι Παντάλκα. Σύντομα αναμένεται να καταφθάσουν οι Όλεγκ Κονονένκο, Κτζελ Λίντγκρεν και Κιμίγια Γιούι.
Επανειλημμένα έχει υπογραμμιστεί ότι οι ανεπιτυχείς αποστολές δεν είχαν αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώς έχουν εφόδια ως τον Οκτώβριο. Επίσης, ρομποτική αποστολή ανεφοδιασμού αναμένεται να λάβει χώρα και στα μέσα του Αυγούστου, με το ιαπωνικό H-2 Transfer Vehicle.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ την Κυριακή  28/6/2015 μόλις λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση, με μια ρομποτική κάψουλα φορτίου με την ονομασία Δράκος, που κατευθυνόταν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Ήταν η τρίτη αποτυχία αποστολής ανεφοδιασμού του διαστημικού σταθμού σε οκτώ μήνες.
Απογειώθηκε στην ώρα του μετά από μια φαινομενικά άψογη αντίστροφη μέτρηση, ανέβηκε στον ηλιόλουστο ουρανό πάνω από το Κανάβεραλ αλλά σε λίγο περισσότερο από δύο λεπτά μετά την απογείωσή του, το βίντεο δείχνει την αποσύνθεση του σε μια έκρηξη.
Τα συντρίμμια από την αποσύνθεση του έπεσαν στον Ατλαντικό Ωκεανό, χωρίς να κάνει ζημιά στο έδαφος.
Ο πρωταρχικός στόχος της αποστολής του ήταν να παραδώσει τον Δράκο στον διαστημικό σταθμό με περισσότερο από δυόμισι τόνους υλικό εξοπλισμού.
Το ωφέλιμο φορτίο του Δράκου περιελάμβανε τρόφιμα, οξυγόνο και άλλα πολύ αναγκαία βασικά.
Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου