Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΛΑΚΟΤΑ (ΣΙΟΥ)

Το κείμενο που ακολουθεί αναφέρεται σε δήλωση των ινδιάνων Sioux και είναι χαρακτηριστικό της αντίληψης που διαμόρφωσαν για τους Ευρωπαίους χριστιανούς:
"Αν ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών σκότωνε αρκετές χιλιάδες Ινδιάνους, δεν θα είχαμε πια προβλήματα".
Καταλαβαίνω από την γλώσσα που χρησιμοποιείς ότι είσαι "χριστιανός" και είσαι πρόθυμος να κάνεις ο,τιδήποτε για να διαδώσεις το έργο του Χριστού. Είσαι, χωρίς αμφιβολία, ένας πιστός του Σωτήρα των Λευκών, αλλά αρνείσαι να δεχτείς πως και οι Ινδιάνοι μπορούν να έχουν τον δικό τους "Σωτήρα".
Οι Ινδιάνοι δεν συμπάθησαν ποτέ την χριστιανική θρησκεία όπως κηρύσσεται και εφαρμόζεται από τους Λευκούς. Θέλεις να μάθεις τον λόγο γι' αυτό; Γιατί ο καλός πατέρας όλων, μας έδωσε μια καλύτερη θρησκεία - μια θρησκεία που έχει μόνο καλά και τίποτα κακό, μια θρησκεία που είναι σύμφωνη με τις ανάγκες μας. Λέτε πως αν είμαστε καλοί, υπακούμε στις δέκα εντολές και δεν κάνουμε πια αμαρτίες, θα μας επιτραπεί στο τέλος να καθίσουμε πάνω σ' έναν άσπρο βράχο και να τραγουδάμε ύμνους στο Θεό για πάντα και να κοιτάμε από ψηλά τους ειδωλολάτρες πατέρες μας, τις μητέρες, τους αδελφούς και τις αδελφές μας που θα ουρλιάζουν στην κόλαση. Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Ο ηθικός κώδικας που εφαρμόζει η λευκή φυλή δεν μπορεί να συγκριθεί μ' αυτόν των Ινδιάνων.
Δεν πληρώνουμε ούτε δικηγόρους ούτε ιεροκήρυκες, αλλά δεν έχουμε ούτε το ένα χιλιοστό από τα εγκλήματα που έχετε εσείς.
Αν ο Σωτήρας μας πραγματικά έρθει, δεν θα προσπαθήσουμε να σας φέρουμε με το ζόρι στην πίστη μας.
Δεν θα δέσουμε ποτέ για να κάψουμε αθώες γυναίκες στον πάσσαλο, ούτε θα κόψουμε άντρες κομμάτια τραβώντας τους με τα άλογα, γιατί αρνιούνται ν' ακολουθήσουν στους χορούς μας των Πνευμάτων.
Εσείς οι λευκοί άνθρωποι έχετε έναν Μεσσία, ακόμα κι αν πρέπει να πιστέψει κανείς στην ιστορία, σχεδόν κάθε έθνος είχε από έναν. Είχατε δώδεκα Απόστολους, εμείς έχουμε μόνο έντεκα και μερικοί από αυτούς είναι κιόλας στις στρατιωτικές φυλακές σας. Είχαμε ακόμη και μια παρθένο Μαρία και είναι κι αυτή στις φυλακές σας. Ανυπομονείτε να πιάσετε στα χέρια σας τον Μεσσία μας, για να τον ρίξετε κι αυτόν στα σίδερα. Ίσως να κάνετε κάτι τέτοιο, ίσως πραγματικά τον σταυρώσετε όπως κάνατε και με τον Άλλο, μα δεν μπορείτε να οδηγήσετε τους Ινδιάνους στην χριστιανική θρησκεία αν δεν μολύνετε το αίμα τους με το αίμα των Λευκών. Ο ουρανός του λευκού ανθρώπου είναι αποκρουστικός για την φύση του Ινδιάνου και αν η κόλαση των λευκών σας βολεύει, γιατί όχι, μπορείτε να την κρατήσετε. Σκέφτομαι ότι θα έχετε αρκετούς λευκούς παλιανθρώπους να την γεμίσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου