Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΖΟΥΡΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

«Τρίτη μικρασιατική καταστροφή» χαρακτήρισε τα σχολικά βιβλία του 2006 που διδάσκονται τώρα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζούραρις.
Καταδίκασε το γεγονός ότι έχει περικοπεί ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα καθώς ο Έλληνας αγωνιστής αναφέρονταν σε μουσουλμάνους κατακτητές κάτι που όπως σημείωσε δεικτικά δεν είναι «μετανεωρετικόν».
Υποστήριξε εξάλλου ότι οι μαθητές μαθαίνουν την προστακτική βασιζόμενοι στις οδηγίες χρήσης μιας καφετιέρας, ενώ απέδωσε τα εύσχημα σε κάποιους παιδαγωγούς που δεν ακολουθούν τη διδακτέα ύλη.
Επικριτικός στάθηκε απέναντι στην έλλειψη και των δημοτικών τραγουδιών από τα σχολικά βιβλία καθώς όπως είπε αποτελούν τη βάση της δημοτικής γλώσσας.
Ο κ. Ζουράρις ανέγνωσε απόσπασμα από το βιβλίο της Γλώσσας της Στ” Δημοτικού και είπε ότι αναφέρεται πώς θα διδαχθούν τα παιδιά «Ελεύθερους πολιορκημένους και δωσ” του».
Συνέδεσε τη αναφορά του αυτή με τους συγγραφείς.
Τους χαρακτήρισε «βλακόμετρο και κατιναριό» και εξέφρασε την άποψη ότι γράφουν αυτά που γράφουν χάριν στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους».
Ο κ. Ζουράρις, με τον δικό του ξεχωριστό και ιδιόρρυθμο τρόπο, διάβασε ένα απόσπασμα από βιβλίο για παιδιά 12 ετών, που ενέκρινε το παιδαγωγικό Ινστιτούτο, και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Άγγελε, μόνο στο όνειρο μου δίνεις τα φτερά σου; Αι σιχτίρ πλέον».
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου