Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ «ΠΛΑΝΗΤΗ 9»; ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Ο «ΠΛΑΝΗΤΗΣ 9» ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η υπόθεση ύπαρξης του «Πλανήτη 9» πρωτοδιατυπώθηκε από τους αστρονόμους Μάικλ Μπράουν και Κόνσταντιν Μπάτιγκιν του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech). Στις αρχές του χρόνου, οι δύο επιστήμονες ανακοίνωσαν πως οι τροχιές έξι ουράνιων αντικειμένων, τα οποία βρίσκονται μακρύτερα από τον Πλούτωνα, δίνουν ισχυρές ενδείξεις για έναν ακόμη «κάτοικο» στο ηλιακό μας σύστημα, τον ένατο κατά σειρά.
Αποτελεί ειρωνεία της τύχης το γεγονός ότι, ενώ οι επιστήμονες εντοπίζουν εξωπλανήτες εκατοντάδες έτη φωτός μακριά, ενδεχομένως ένα τέτοιο σώμα κρύβεται στην “αυλή” μας», λέει χαρακτηριστικά στο σάιτ του σουηδικού πανεπιστημίου ο Αλεξάντερ Μούστιλ, αστρονόμος και μέλος της ομάδας.
Του Κώστα Δεληγιάννη, απόσπασμα, ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://www.naftemporiki.gr
Μάλιστα, ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης και εξειδικευμένα περιοδικά αναφέρουν πως η ανακάλυψη έχει ήδη γίνει, απλά δεν δημοσιεύεται ακόμα, με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι συζητήσεις περί συνωμοσίας των λίγων απέναντι στην ανθρωπότητα.
Η επιστημονική κοινότητα πάντως, συμπεριλαμβανομένης της ΝΑSA, εξετάζουν στοιχεία και δεδομένα τα οποία παρουσιάζουν ερευνητές Πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο, καταλήγοντας πως αν επιβεβαιωθεί η ύπαρξή του, τότε θα αναθεωρηθεί το υπάρχον μοντέλο του ηλιακού μας συστήματος.
Τον Ιανουάριο του 2016 γίνεται γνωστό πως ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια εντόπισαν στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ενός ακόμα πλανήτη στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος. Μάλιστα ονόμασαν το υποθετικό αυτό ουράνιο σώμα «Πλανήτη 9».
Ο «Πλανήτης 9» δεν έγινε άμεσα αντιληπτός από τους ερευνητές Konstantin Batygin και Mike Brown, οι οποίοι εξήγησαν ότι μία παράλληλη έρευνα που έκαναν τους βοήθησε να παρατηρήσουν την ύπαρξή του.
Ο Γάλλος ερευνητής Τζάκουες Λάσκαρ, του γαλλικού Κέντρου Ερευνών, ανακοίνωσε  ότι με τη βοήθεια ενός νέου μαθηματικού μοντέλου, υπολόγισαν πως ο ένατος πλανήτης «Βρίσκεται στα εξωτερικά όρια του πλανητικού μας συστήματος, αλλά όχι οπουδήποτε τυχαία», τόνιζε.
Ο Δρ Σταματέλλος υποστηρίζει ότι ίσως είναι πιο σωστό αυτός ο πλανήτης να αναφέρεται ως «Πλανήτης ΙΧ» (ένατος) καθώς είχε αρχικά ονομασθεί Πλανήτης Χ.
Ο πλανήτης υπολογίζεται πως έχει 2-4 φορές μεγαλύτερη διάμετρο από τη Γη και η μάζα του πρέπει να είναι 5 με 10 φορές μεγαλύτερη από τη μάζα της Γης. Ονομάζεται από κάποιους και υπερ-γαία.
Του Χρήστου Μαζάνη, απόσπασμα, ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://www.zougla.gr/kosmos  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου