Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΔΡ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ Λ. ΜΠΙΛΛΗΣ: «ΟΛΟΙ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Τί να πρωτο-απαριθμήσω εξ αυτών των πνευματικών αγαθών που προσφέραμε απλόχερα στους βάρβαρους λαούς της Ανατολίας;
 Την αρχιτεκτονική; Την γλυπτική; Την ζωγραφική; Την τέχνη του λόγου; Την μουσική; Το θέατρο και την υποκριτική ή την βαθύτερη σκέψη της ελληνικής φιλοσοφίας;
 Τί να πρωτο-απαριθμήσω από τα αθλητικά αγωνίσματα και τα παίγνια που τους μάθαμε; Από τις επιστημονικές γνώσεις που τους μεταδώσαμε εξηγώντας τους την λογική των φυσικών φαινομένων τα οποία αντιμετώπιζαν με δεισιδαιμονίες και μάγια. Διδάξαμε στους βαρβάρους αστρονομία και γεωμετρία. Τους εξηγήσαμε την ερμηνεία των κλιματολογικών μεταβολών και από την μαθητεία τους κοντά στους τοπογράφους και τους μηχανικούς μας για την κατασκευή διάνοιξης διωρύγων, δημιουργίας λιμένων και οδοποιίας, ωφελήθηκαν πολύ.
Αλλά και ως προς την τεχνική του πολέμου τους δείξαμε τη σημασία των παραινέσεων του στρατηγού στο παραταγμένο στράτευμα πριν απ` τη μάχη για την εμψύχωση και ενδυνάμωση των μαχητών κι όχι τον βούρδουλα που χρησιμοποιούσαν οι αξιωματικοί τους για να εξαναγκάσουν τα δουλικά τους στρατεύματα να μας πολεμήσουν. Κυρίως τους μάθαμε ότι ο ηγέτης ανεξαρτήτου ιεραρχίας πολεμά μπροστά στην πρώτη γραμμή δίνοντας το παράδειγμα στους άντρες του και δεν στέκεται πίσω παρατηρώντας και διατάζοντας.
Αυτά και άλλα πολλά που ο δοκιμασμένος μου νους δεν ενθυμείται αποτέλεσαν το μεγαλείο του πολιτισμού που διαδώσαμε.
Με το βιβλίο αυτό ο συγγραφέας αποδεικνύει ότι όλα σχεδόν τα επιτεύγματα της ανθρωπότητας τα οποία φέρονται ως επινοήσεις ανακαλύψεις, εφευρέσεις κλπ, των Ευρωπαίων, των Αμερικανών, των Ασιατών και γενικά άλλων λαών, είναι ελληνικά επιτεύγματα, τα οποία αντιγράφηκαν από τους άλλους λαούς και ''επαναπροσφέρθηκαν'' στην οικουμένη ως δικά τους.
Από τις οικονομικές θεωρίες των επιχειρήσεων, το λεγόμενο Μάνατζμεντ, μέχρι το ποιος ανακάλυψε την Αμερική... Από το ποιοι εφεύραν τον αυτόματο πωλητή μέχρι την καταγωγή του ζεϊμπέκικου... Από το ποιοι κατασκεύασαν το πρώτο ατομικό υποβρύχιο μέχρι την καταγωγή της πίτσας και του μπακλαβά... και πλείστες όλες όσες επιστημονικές θεωρίες και τεχνικές εφευρέσεις μας μαθαίνουν ψευδώς ότι επινοήθηκαν από άλλους λαούς, αποδεικνύεται ότι είχαν επινοηθεί από τους Έλληνες προγόνους μας, πολύ πριν από την εποχή του χριστιανικού ημερολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου