Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

Δεν θέλω ούτε το χρήµα, ούτε την κόρη σου. Γι αυτό, όσα θα σου πω, είναι αληθινά.
Αραβική Παροιμία
Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν ποιοι αφάνισαν το ιστορικό παρελθόν της πατρίδας τους. Είναι αυτοί που σήµερα συκοφαντούν και βρίζουν την ιστορική µας παράδοση…
Οι Έλληνες είναι τέκνα των Ολυμπίων, έχουν θεϊκή µοίρα και ανήκουν στη γενιά των αθανάτων. Δεν είναι ποίµνιο και δούλοι κανενός.
Είναι ελεύθεροι.
Πρέπει να είµαστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι θεωρείται αυταπόδεικτο. Ο άνθρωπος είναι ανίκανος να διακρίνει το ψέµα από την αλήθεια. Η αλήθεια αν και είναι µια πολύ ευγενική λέξη, δυστυχώς χρησιµοποιείται από τους ψεύτες για να υποστηρίξουν και να επιβεβαιώσουν τα ψέµατα τους.
Αν και ο δηµιουργός µας έδωσε µυαλό, δυστυχώς δεν το χρησιµοποιούµε σωστά, αρκούµενοι στις γνώσεις που µας δίνουν οι άλλοι, χωρίς να εξετάζουµε αν αυτές είναι σωστές ή λάθος.
Η ιστορία του κόσµου είναι ένα ποτάμι που δημιούργησε ο χρόνος. Αλλού κυλάει ήσυχα τα νερά του και αλλού ορµητικά· αλλού είναι θολό και αλλού πεντακάθαρο. Εµείς καλούµαστε να ακολουθήσουµε τη δύσκολη διαδροµή και να το διασχίσουµε αντίθετα προς το ρεύµα του, για να φθάσουµε στις πηγές του. Θα χρειαστεί να πάµε πέρα από τον ορίζοντα των γεγονότων, έξω από την πραγµατικότητα των αισθήσεων και θα αναγκαστούµε να περπατήσουµε στις παρυφές του µυστηρίου για να φθάσουµε στην ουτοπία, όπου όλα, υπάρχουν και δεν υπάρχουν.
Η φύση όµως δεν έβαλε φραγµούς στο έργο της αναζήτησης της αλήθειας· φραγµούς έβαλαν τα δόγµατα και το κατεστηµένο. Αν σταματήσει η παράτολµη έρευνα, τότε η ζωή του κόσµου θα παραµείνει στο σηµείο που βρίσκεται.
Η προσπάθεια µας στοχεύει στο να αποκαταστήσουµε το δικαίωµα του πνεύµατος να κυβερνά την ύλη και να σηκώσει τον άνθρωπο πιο ψηλά.
Γεράσιµος Καλογεράκης, Η Υπέρτατη Μύηση, εκδ. Δίον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου