Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΧΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΓΛΥΚΙΑ, ΜΕΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΕΙΣΑΙ ΛΟΥΣΜΕΝΗ, ΜΗ ΛΥΓΙΖΕΙΣ ΤΙΜΗΜΕΝΗ.

Αυτό το τραγούδι περικλείει την αγάπη των μαθητών και όλων εμάς για την Ελλάδα μας.
Είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας πολλών ανθρώπων και ειδικά από μαθητές και μαθήτριες Έντεκα Ελληνικών Σχολείων από 5 Ηπείρους και 9 Χώρες.
Ως ιδέα και πρωτοβουλία, ξεκίνησε από το Ελληνικό Σχολείο του Βουκουρεστίου "Αθηνά" και τους μαθητές της Ε' & ΣΤ' τάξης του Δημοτικού και την δασκάλα τους, κυρία Μπασίνα Βασιλική.
Η πρώτη στροφή γράφτηκε από το Ελληνικό Σχολείο του Βουκουρεστίου "Αθηνά" και σε αυτό το ταξίδι, κάθε ένα από τα 11 Σχολεία που συμμετείχαν, έγραφε την δική του στροφή.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εκείνους που συμμετείχαν, γιατί χωρίς της δικής τους προσπάθεια, υπομονή, ζήλο και συνεισφορά, τίποτε από τα παραπάνω δεν θα πραγματοποιούταν.
Μουσική και Ενορχήστρωση: Νίκος Ντόνας
Greek School Of Bucharest Athena
-------------------------------
Τότε μόνον προχωρείς ταυτόχρονα προς όλες τις κατευθύνσεις, που σημαίνει: αναπτύσσεις ένα πρίσμα διάφανο, ικανό να σε κάνει να βλέπεις όπως ακούς, ή ν’ ακούς όπως βλέπεις, και ούτω καθεξής, όπως μόνον η ψύχη γίνεται να το επιτρέψει.
Ένα ρυάκι δεν είναι απλώς λίγο νερό που κατρακυλάει τον κατήφορο· είναι η λαλούσα κι εύχαρις υποδήλωση της παιδικής ηλικίας των πραγμάτων. Λίγη ξερή, τριμμένη στα δάχτυλά σου, μέντα σε πάει ολόισια στη σκέψη των Ιώνων

Αλλά με τις ξόβεργες μπορεί να πιάνεις πουλιά, δεν πιάνεις ποτέ το κελαηδητό τους. Χρειάζεται η άλλη βέργα, της μαγείας, και ποιος μπορεί να την κατασκευάσει αν δεν του ‘χει από μιας αρχής δοθεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου