Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

Ο Θεοδόσιος συνεχίζει το θεάρεστο έργο του, σήκωσε από την Ολυμπία το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου και το μετέφερε στην Νέα Ρώμη. Έτσι την έλεγε την πόλη ο Κωνσταντίνος αφού δεν μιλούσε Ελληνικά.
Ο ίδιος ο Θεοδόσιος κατάσφαξε στον ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης 15.000 ανθρώπους επειδή αρνούνταν να υπάκουσαν στους νόμους του και τις διαταγές του, και για όλο αυτό το έργο του κηρύχθηκε Άγιος παρακαλώ, και τον προσκυνάμε και αυτόν και τόσους άλλους και τους περιφέρουμε σε γιορτές κρατώντας τις εικόνες τους στα χέρια μας.
Το καταστροφικό έργο του Θεοδόσιου συνεχίζει ο Αρκάδιος, ο οποίος έπεισε τον αρχηγό των Βησιγότθων τον Αλάριχο να μπει στην Νότια Ελλάδα και να την ρημάξει. Την Θράκη, την Μακεδονία και την Θεσσαλία τις είχε ήδη λεηλατήσει. Μαζί δε με τους ρασοφόρους ισοπέδωσαν τους Δελφούς, Θήβα, Ολυμπία, Κόρινθο, Σπάρτη. Οι μόνες που γλύτωσαν ήταν η Αθήνα και η Καδμεία (η Ακρόπολη των Θηβών). Οι ρασοφόροι συνέχιζαν το έργο τους, καίγανε πόλεις, χωριά καταστρέφανε ασταμάτητα με σφυριά, με κασμάδες και εξανάγκαζαν τους Έλληνες να εκχριστιανιστούν…
«του ρασοφόρου σύντριψεν ο πέλεκυς κι η αξίνα τα μεγαλόχαρα είδωλα στα βάθη των ναών» Κωστής Παλαμάς»
Κατά την περίοδο του Λέοντα Α, ήταν όλοι τους απασχολημένοι με τις μεταξύ τους έριδες και εξοντώσεις και δεν είχαν χρόνο να ασχοληθούν εντατικά με τον αφανισμό του Ελληνισμού. Συνεχίζανε όμως να κτίζουν εκκλησίες στον ελλαδικό χώρο, η δε Νέα Ρώμη είχε γεμίσει με μοναστήρια, οι καλόγεροι ήταν περισσότεροι από τους πολίτες και αυτό γιατί είχαν πολλά προνόμια, όπως να μην υπηρετούν στο στρατό, να τρώνε και να πίνουν χωρίς να δουλεύουν, να έχουν ελευθερία κινήσεων και να δρουν ανεξέλεγκτα. Για να καταλάβουμε την κατάσταση το 1453, στην Άλωση Ο Κων/νος Παλαιολόγος είχε μόνο 5.000 άνδρες για την υπεράσπιση της πόλης, ενώ μέσα υπήρχαν 35.000-40.000 καλόγεροι, που περιφερόταν στους δρόμους με τις εικόνες και με τον λαό που τον είχαν καταντήσει άκρως θρησκόληπτο να μοιρολογεί ασταμάτητα «σώσον κύριε τον λαό σου» και «κύριε ελέησον».
Ο Ζήνων, καταγόμενος από την ληστρική φυλή των Ισαύρων, σκληροτράχηλος αρχηγός, έξυπνος και δολοπλόκος ανακηρύχθηκε αυτοκράτορας με μηχανορραφίες, συνομωσίες και με την βοήθεια πάντα των ιεραρχών. Οι δολοφονίες έφθασαν να είναι ένα καθόλα συνηθισμένο καθημερινό φαινόμενο.
Και εδώ θα ήθελα να συμπληρώσω το ότι στον Χριστιανισμό έχουμε τόσες πολλές αιρέσεις δηλ. αμφιβολίες, αμφισβητήσεις και απορρίψεις και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει τίποτε το συγκεκριμένο, αληθινό, και λογικό σε αυτόν. Όλα είναι φαντασία, οράματα μυθοπλασίες, αντιγραφή φτιαγμένα από άρρωστα μυαλά διψασμένα για εξουσία και χρήμα.
Ο Ιουστινιανός ένας από τους μεγαλύτερους διώκτης και καταστροφέας του Ελληνικού πολιτισμού, συνεχίζει με την περιβόητη Θεοδώρα το έργο του να αποτελειώσουν ότι απέμεινε από τους προηγούμενους. Μέγας διωγμός των Ελλήνων γράφουν οι χρονικογράφοι της εποχής. Εξαπολύονταν παντού και ανάγκαζαν του Έλληνες να βαπτιστούν. Ο επίσκοπος της Εφέσου Ιωάννης το είχε καύχημα ότι είχε βαφτίσει 70.000 κόσμο. Τότε ήταν που μετά το σύνθημα ότι όσα κακά πλήττουν την πόλη ήταν εξαιτίας των αρχαίων αγαλμάτων που είχαν μεταφερθεί εκεί, βάλθηκαν να τα καταστρέψουν όπως το άγαλμα του Διός. Ο ίδιος ο Ιουστινιανός διατάζει να καούν όλα τα βιβλία, συγγράμματα αρχαίων Ελλήνων σοφών, τότε κάηκαν και τα έργα της μεγάλης λυρικής ποιήτριας Σαπφούς και το 529 διατάσσεται το κλείσιμο των φιλοσοφικών σχολών στην Αθήνα. Απαγορεύτηκε η διδασκαλία της φιλοσοφίας με ποινή θανάτου και ξαναρχίζει μία ανελέητη καταδίωξη μορφωμένων, δασκάλων, φιλοσόφων. Επίσης στράφηκε εναντίον και όλων των άλλων αιρέσεων. Η διαταγή ήταν σαφής, κάθε τι το Ελληνικό και κάθε άλλο χριστιανικό δόγμα εκτός από το Ορθόδοξο, να εξαφανιστεί. Το 539 συστάθηκε στην απόλυτη μορφή της και η «ιερή εξέταση» που επεκτάθηκε μετά από τους πάπες και στην Δύση κατά τον μεσαίωνα και ήταν στις δόξες της, με την χρήση φοβερών βασανιστηρίων. Πολλοί κυκλοφορούσαν στους δρόμους με κομμένα χέρια, μύτη αυτιά, τυφλοί, οι λεγόμενοι «τετμημένοι».
Ένα από τα εγκλήματα του Ιουστινιανού ήταν ο αποδεκατισμός 30.000 ανθρώπων στον Ιππόδρομο με προτροπή της αδίστακτης Θεοδώρας, κόρη αρκουδιάρη, αμόρφωτη αλλά δυναμική, γοητευτική και ακαριαία φονική. Η διασημότερη πόρνη πολυτελείας, η οποία πέρασε από την συντροφιά όλων των νέων της υψηλής κοινωνίας της πόλης και της Αλεξανδρείας και κατάφερε να τυλίξει τον διάδοχο του θρόνου. Φιλόδοξη ήξερε πολύ καλά να ζυγίζει και να χειρίζεται τους ανθρώπους και τον ίδιο, ο οποίος ήταν ψυχικά αδύναμος και ευάλωτος. Ήταν τρομερά σπάταλη και ξεπερνούσε κάθε όριο χλιδής και επίδειξης πλούτου.
Ο μεσαίωνας τελικά διήρκησε 11 αιώνες από το 394 μέχρι 1453. Άρχισε δηλ. και πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή σε αυτό από τότε που ο Θεοδόσιος ανακήρυξε τον Χριστιανισμό επίσημη θρησκεία και έσβησε και τα τελευταία φώτα του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος. 
Απόσπασμα από το βιβλίο Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Κ. ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Εκδ. ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ
Πηγή: ΚΛΕΙΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου