Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ!

Οι περισσότεροι από μας αναρωτιόμαστε …
«Γιατί είμαι εδώ»;
«Έχω έρθει εδώ σε αυτή τη γη για ένα συγκεκριμένο σκοπό;»
«Ποιος είναι αυτός ο σκοπός;»
Όλες οι ψυχές στη γη είναι εδώ για να αναπτυχθούν πνευματικά και να φτάσουν σε μια ανώτερη συνειδητότητα. Αυτή είναι μια εξέλιξη της συνείδησης η οποία παρουσιάζεται μέσα από τα διδάγματα και τις εμπειρίες που προκύπτουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Έτσι, η ψυχή επιλέγει να βιώσει γεγονότα που θα την βοηθήσουν να καλλιεργηθεί, να αγαπάει άνευ όρων και να φτάσει το Θείο.
Αλλά τι είναι «ψυχή»;
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ψυχή είναι το μέρος του εαυτού μας που δεν είναι ούτε το σώμα μας, ούτε το εγώ μας. Είναι η ουσία του ποιοί και τι είμαστε, το μέρος που ζει το σώμα μας. Είναι ο αυθεντικός εαυτός μας. Όλες οι θρησκείες και οι πνευματικές δοξασίες έχουν μια κοινή αρχή: Όλες διδάσκουν ότι υπάρχει ψυχή και ότι η ψυχή είναι ενσωματωμένη σε ένα φυσικό σώμα κατά τη διάρκεια αυτής της ζωής και ότι ζει μετά το σωματικό θάνατο. Όλες οι θρησκείες επίσης συμφωνούν ότι υπάρχουν επιπτώσεις και μετά το θάνατό μας, οι οποίες σχετίζονται με τα πράγματα που έχουμε κάνει σε αυτή τη ζωή.
Ποιος είναι ο σκοπός της ψυχής; Γιατί να έρθει εδώ;
Γιατί η ψυχή πρέπει να εισέλθει σε ένα φυσικό σώμα και μετά να φύγει και πάλι όταν πεθαίνει το σώμα; Γιατί δεν μπορεί η ψυχή να παραμείνει έξω από το σώμα για πάντα και να αποφύγει όλα τα προβλήματα και τις προκλήσεις που την μαστίζουν κατά τη διάρκεια της φυσικής ζωής;
Στην πραγματικότητα, ο σκοπός της ψυχής είναι να κερδίσει μια ανταμοιβή για κάτι που είναι δυνατό να επιτευχθεί μόνο μέσα από ένα φυσικό και γήινο τρόπο. Λόγω του γεγονότος ότι είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί μια ανταμοιβή στον φυσικό κόσμο, η ψυχή έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει και να επιτύχει κάτι όταν μπει μέσα σε ένα σώμα. Η ψυχή επιλέγει να εισέλθει σε ένα δύσκολο περιβάλλον, ώστε να αισθάνεται ότι αφού έχει παλέψει τις δυσκολίες, έχει κερδίσει την ακεραιότητά της. Μπορεί να κερδίσει πραγματικά κάτι θετικό και να μάθει να είναι περισσότερο αυτάρκης. Μπορεί να γίνει πιο δυνατή, να προστατεύσει και να ενσταλάξει εμπιστοσύνη.
Αν η ψυχή παραμείνει ακέραια σε αυτή τη ζωή, μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερη ανταμοιβή στον άλλο κόσμο, αλλά το έργο αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο για την ψυχή. Μπορεί να παγιδευτεί σε αυτόν τον κόσμο και να θεωρεί ότι είναι αδύνατο να βγει ποτέ. Είναι επιτακτική ανάγκη η ψυχή να θυμάται τον αληθινό σκοπό της, γιατί έρχεται στο φυσικό κόσμο και να περιηγηθεί προσεκτικά έτσι ώστε να μην ξεφύγει από το θείο σκοπό της. Διαμέσου της πνευματικής αναζήτησης, επιδιώκει να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα που προκύπτουν κατά την διάρκεια αυτού του ταξιδιού της και οδηγούν σε μεγαλύτερη πνευματική ολοκλήρωση.
Ο σκοπός της ψυχής έχει βαθιά πνευματικό χαρακτήρα. Είναι η εμβάθυνση της ευαισθητοποίησης, των αξιών, και το σημαντικότερο, να έχει μεγαλύτερη πληρότητα μέσα της. Και κάθε ψυχή δεν πρέπει να ξεχνά ότι είναι αλληλένδετη με τις άλλες ψυχές και μαθαίνει μέσα από αυτές. Κανείς δεν ζει μόνος. Ως εκ τούτου, ό, τι έχει επιλέξει να κάνει ή να μάθει επηρεάζει όλους τους άλλους και επηρεάζεται από όλους τους άλλους.
Οι προκλήσεις στο δρόμο της ανακάλυψης του σκοπού της ψυχής.
Όταν μιλάμε για σκοπό στη ζωή μας, είναι η συνειδητή προσπάθεια να δημιουργήσουμε κάτι. Μερικές φορές αυτό που θέλουμε πραγματικά φαίνεται αδύνατο ή ακατόρθωτο να γίνει. Όταν είμαστε βυθισμένοι στην αρνητικότητα, αισθανόμαστε χωρίς σκοπό και ότι ζούμε χωρίς νόημα. Όταν ξέρουμε ποιοι είμαστε και κατανοήσουμε τα Θεία δώρα, η ζωή μας έχει περισσότερο νόημα. Εάν κατανοήσουμε τα κίνητρά μας και τους φόβους μας είναι πιο εύκολο να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τους φραγμούς. Όταν είμαστε σε αρμονία με τον εαυτό μας, αυτή η αρμονία αντικατοπτρίζεται και στον κοινωνικό μας περίγυρο.
Η ζωή μας καθορίζεται από τα κίνητρα της ψυχής μας. Μόλις καταλάβουμε το σκοπό της ψυχής μας, μπορούμε να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε γιατί είμαστε εδώ σ’ αυτή τη ζωή και ότι είμαστε υπόλογοι για το μέλλον μας. Το αποτέλεσμα είναι να επιταχύνουμε την προσωπική μας ανάπτυξη και την πνευματική μας πρόοδο. Αν λάβουμε υπόψη μας τις εμπειρίες του παρελθόντος, ειδικά τις επώδυνες, και τις δούμε πιο πνευματικά, θα συνειδητοποιήσουμε ότι η επίδρασή τους συνέβαλε στο να γίνουμε αυτό που είμαστε σήμερα.
Σκοπός της ζωής μας δεν θα πρέπει να είναι εν γένει, η πορεία της σταδιοδρομίας μας ή ο μεγάλος έρωτας. Ο αληθινός σκοπός της ζωής μας ανάγεται στη Θεία σφαίρα. Εξαιτίας αυτού, έχουμε έρθει εδώ κάτω στη γη για να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες μας. Η ζωή μας δεν είναι γραφτό να είναι μόνο ένας αγώνας. Το βλέπουμε έτσι όταν μας καταλαμβάνουν οι φόβοι μας ή αισθανόμαστε ανίσχυροι ή επιδιώκουμε κάτι που δεν είναι γραφτό να γίνει.
Πώς θα βρούμε το σκοπό στη ζωή μας;
Όλοι μας έχουμε βασικές ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν, όπως συναισθηματική και οικονομική ασφάλεια, το φαγητό, η ένδυση, η οικογένεια. Βέβαια, οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές για τον καθένα μας και επίσης εξαρτώνται και από τις περιστάσεις. Κάποιοι άνθρωποι βάζουν τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές τους. Εκείνοι που έχουν έναν υψηλότερο σκοπό σ’ αυτή τη ζωή, πρέπει πρώτα να επικεντρωθούν στη θεραπεία της δικής τους ψυχής και μετά να δώσουν στους άλλους.
Όταν η καθημερινή μας ζωή είναι χαοτική και οι περισσότεροι από μας έχουμε κάποιες καταστροφικές συνήθειες, αυτό μας αφήνει λίγο χρόνο για αυτοανάλυση και βαθύ συλλογισμό. Θα χρειαστεί να κάνουμε αλλαγές στον τρόπο που κατανέμουμε το χρόνο μας προκειμένου να βρούμε το σκοπό της ζωής μας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μειώνοντας τις περιττές δαπάνες, είτε ζώντας πιο απλά, είτε κάνοντας κάποια αλλαγή προτεραιοτήτων ή κάποια αλλαγή των συνηθειών μας.
Χρειαζόμαστε την υποστήριξη της οικογένειας, των φίλων μας και των αγαπημένων μας προσώπων. Θα πρέπει να μας περιβάλλουν θετικοί άνθρωποι, οι οποίοι θα συμβάλουν στην παροχή κινήτρων και θα είναι καλοί ακροατές. Θα πρέπει επίσης να ενισχύσουμε την προσωπική μας δύναμη. Ο αυτοσεβασμός, η αυτοπεποίθηση και το θάρρος είναι υψίστης σημασίας για να οικοδομήσουμε γερά θεμέλια στη ζωή μας.
Θα πρέπει να πιστεύουμε στα ταλέντα μας, στις ικανότητές μας και στις αξίες. Όταν πιστέψουμε στον εαυτό μας, θα νιώσουμε ενθουσιασμό και ψυχική αναγέννηση. Κατανοώντας τις αξίες μας στη δουλειά, στις προσωπικές μας σχέσεις, στην κοινωνία και την πνευματικότητα, βάζουμε τον θεμελιώδη λίθο για την κατανόηση του σκοπού στη ζωή μας.
Αναγέννηση ψυχής
Όταν θα ορίσουμε τι ξυπνά το πάθος μας για ζωή και συνδεθούμε με αυτό το πάθος σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο, τότε θα αισθανθούμε σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά αναγεννημένοι. Μπορούμε να ψάξουμε βαθύτερα το νόημα και την κατεύθυνση της ζωής μας με αυτοανάλυση και εσωτερικό διαλογισμό. Μόλις βρούμε το σκοπό της ζωής μας, κάνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα στην προσωπική μας ανάπτυξη και αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής πιο εύκολα. Και θα πρέπει να ξέρουμε ότι η προσωπική ανάπτυξη συντελείται ξεπερνώντας τα εμπόδια και τις προκλήσεις που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας.
Ψυχή χωρίς σκοπό, είναι μια χαμένη ψυχή. Συχνά, όσοι δεν έχουν σκοπό, νιώθουν ανασφάλεια, αμφισβήτηση και απόρριψη. Η ανακάλυψη αυτού του σκοπού της ψυχής, κάθε μέρα, είναι η αποστολή του κάθε ανθρώπου πάνω στη γη. Γιατί ακόμα και τα προβλήματα έχουν ένα σκοπό. Θα υπάρχουν έτσι ώστε ο καθένας από εμάς μπορεί να ανακαλύψει το δικό του μοναδικό λόγο ύπαρξης. Όλοι μας έχουμε μια προσωπική και ηθική ευθύνη να ανακαλύψουμε την αποστολή μας σε αυτή τη ζωή και να αφήσουμε θετικές εντυπώσεις στους γύρω μας. Και τότε θα βρούμε τη χαρά μέσα μας και θα νιώθουμε ολοκλήρωση και νόημα. Είναι ο λόγος της ύπαρξής μας πάνω στη Γη.
Μπορεί να είναι δύσκολο σε αυτό τον κόσμο να εκφράσουμε ποιοι πραγματικά είμαστε σε επίπεδο της ψυχής. Χρειάζεται δύναμη, τόλμη και θάρρος. Αλλά το σύμπαν θυμίζει σε όλους μας ότι αυτό είναι και το ταξίδι της ψυχής σε αυτή τη ζωή και θα πρέπει να απολαμβάνουμε και να τιμούμε το κάθε μας βήμα. Για κάθε ψυχή υπάρχει ένα μονοπάτι για να περπατήσει σε αυτή την ζωή που μόνο ο εσώτερος εαυτός μας μπορεί να το γνωρίζει. Ο τελικός σκοπός της ψυχής είναι η πνευματική της εξέλιξη, να γίνει πιο φωτισμένη, να αποστασιοποιηθεί από τις παγίδες που θα συναντήσει στην πορεία της εξέλιξής της και να μεγιστοποιήσει την πνευματική της ανάπτυξη.
Ηλέκτρα Καλλέργη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου