Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ο ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

η εικόνα προφίλ του Pedro Olalla
Pedro Olalla
Pedro Olalla: Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες.
Με αφορμή το τέλος του Έτους Θερβάντες (400 χρόνια από τον θάνατό του, 1616-2016), ο εκδοτικός οίκος Acantilado και εγώ σας προσφέρουμε –τηρώντας το ισπανικό έθιμο των Μάγων με τα Δώρα– την επετειακή έκδοση «Ο Θερβάντες και η Ελλάδα», με την οποία –μαζί με την Ισπανική Πρεσβεία στην Αθήνα, το Ινστιτούτο Θερβάντες, τον Δήμο Ναυπάκτου και τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης Αρκαδίας– θελήσαμε να αναδείξουμε φέτος την ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα του αθάνατου Ισπανού συγγραφέα και στρατιώτη.
Τιμή μας και χαρά μας να σας την προσφέρουμε. Καλή Χρονιά!
Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τούτη τη δίγλωσση (ΕΛ-ΙΣΠ) ηλεκτρονική έκδοση εδώ: http://pedroolalla.com/index.php/el/news/268-ebook ,  OPÚSCULO_Cervantes_y_Grecia_890.pdf
-------------------------
------------------------
Η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον.
 Οι ζηλότυποι τα βλέπουν όλα με μεγεθυντικό φακό, που κάνει τα μικρά να φαίνονται μεγάλα, τους νέους γέροντες και τις υποψίες πραγματικότητες.
 Άντρες με μεγάλα ταλέντα, ποιητές ή ιστορικοί, σπάνια αποφεύγουν τις επιθέσεις αυτών, που χωρίς να έχουν καθόλου προικίσει τον κόσμο με έργα δικής τους παραγωγής, εντρυφούν στην επίκριση των έργων των άλλων.
 Μιγκέλ Ντε Θερβάντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου