Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΠΤΩΣΙΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ = ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ-ΗΘΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ.

Η έκπτωσις της αυθεντικής Αρχαιοελληνικής Γλώσσας με τις υψηλές Αξίες και Γνώσεις της Ζωής και του Κόσμου, που εμπεριέχει, από την ενεργό καθημερινότητα στην σύγχρονη Ελλάδα, εξαιτίας αγνοίας είτε σκοπιμότητας των ιθυνόντων της εξουσίας, οδήγησε στο πνευματικό-ηθικό-κοινωνικο-πολιτικό έλλειμμα, στην έλλειψη γνήσιου νοήματος Ζωής, στην παθητικοποίηση, στην αδράνεια, στον ατομικισμό, την αλλοτρίωση, την έλλειψη συνεργασίας και δημιουργικότητας υπέρ της ευτυχίας του Συνόλου, στην έλλειψη αυτογνωσίας και πολιτικής ευθύνης και σε διαδοχικές κρίσεις υποταγής κι εξωκατεύθυνσης του Ελληνικού Λαού.
Η προϊούσα συρρίκνωσις της Γλώσσας μας, επέφερε οδυνηρή κι επικίνδυνη συρρίκνωση της σκέψης, προκαλώντας πολλαπλές ανεπάρκειες σε όλους τους τομείς και παραχάραξη της ιστορικής μνήμης, με επακόλουθη αποσύνθεση σε όλη την λειτουργική δομή της των Ελλήνων Πολιτείας.
Για κατάργηση και εξυγίανση όλων αυτών των δυσμενών συνθηκών, οφείλουμε να επανασυνδεθούμε με τις πρωταρχικές ρίζες του φωτεινού ΕΛΛΗΝΟΣ ΛΟΓΟΥ, ως δονητικού πνευματοενεργισμού, σε άμεση αγαπητική βιωματική αρμονική  επαφή με τις κοσμικές δυναμοενέργειες  και τους συνανθρώπους μας, ανελισσόμενοι στον περιστροφικό Χορό της Παγκόσμιας Αρμονίας.
Γιώργος Σεφέρης :
«Η Ελληνική Γλώσσα, ο άνθρωπος, η θάλασσα... Για κοιτάξτε πόσο θαυμάσιο πράγμα είναι να λογαριάζει κανείς πως από την εποχή, που μίλησε ο Όμηρος ως τα σήμερα, μιλάμε, ανασαίνουμε, τραγουδούμε με την ίδια γλώσσα. Κι όλοι αυτοί οι μεγάλοι και οι μικροί, που σκέφθηκαν, μίλησαν, μέτρησαν ελληνικά, δεν πρέπει να νομίσετε πως ήταν ένας δρόμος, μια σειρά ιστορική, που χάνεται στη νύχτα των περασμένων ή βρίσκεται έξω από σας. Πρέπει να σκεφθείτε πως όλα αυτά βρίσκονται μέσα σας όλα μαζί, πως είναι το μεδούλι των κοκάλων σας και πως θα τα βρείτε, αν σκάψετε αρκετά βαθιά τον εαυτόν σας»
(Δοκιμές, 1ος τόμος)
Αυτήν την εσωτερικά κληροδοτημένη γνώση, που διαπίστωσε και απέδειξε ο Καρλ Γιουνγκ, οφείλουμε να την αφυπνίσουμε, διανθίζοντας τον ενεργό σπόρο του Θείου Λόγου εντός μας, συνειδητά κι εναρμόνια στην Μουσική του ΕΛΛΗΝΟΣ ΛΟΓΟΥ.
ΕΛΛΗΝ σημαίνει ενεργειακά εκτεταμένος εκδηλωμένος φωτεινός ηλιακός σε διπλή ισχυρή διαρκή κάθοδο Νους. Αυτή η φωτεινή ηλιακή-αστρική νοερή ενέργεια εξανθρωπίζει και προάγει το ον ΑΝΘΡΩΠΟΣ στον Συμπαντικό Προορισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου