Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

XΑΙΡΕ ΔΙΟΝΥΣΕ ΚΙΣΣΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΗ ΘΕΕ ΕΡΩΤΙΚΕ

Xαίρε Διόνυσε ευλογημένε γιε του Δία και της  Σεμέλης, εγγονέ του Κάδμου, που την επτά πύλη Θήβα έχεις για πατρίδα, αλλά στη Nύσσα μεγάλωσες και αντρειώθηκες από Νύμφες. που από την κοιλιά της μάνα σου βγήκες (πρώτη γέννα) και στο μηρό του Δία μπήκες (δεύτερη γέννα) που φρικτά κομματιάστηκες από τους Tιτάνες και όμως θεϊκά ξανά ενώθηκες (τρίτη γέννα). Γιε θεϊκέ πολυταξιδεμένε που σε Ευρώπη και Αίγυπτο περπάτησες και ως την Ινδία έφτασες κατακτητής.
Άρχοντα δωρητή του οίνου και της αμπέλου, που με την Iερή τη Mέθη, την έκταση και την έκσταση χάρισες στους ανθρώπους που για σένα, Σεπτά Όργια τελούνται στους αγρούς και στα δάση.
Θεέ κισσοστεφανωμένε διασκεδαστή που καβάλα ταξιδεύεις πάνω σε άγριους πάνθηρες που άλλοτε θύρσο κρατείς και τύμπανο και άλλοτε γλυκόηχη Βάρβιτο παίζεις και άλλοτε ολόγιομο κρατήρα με κρασί υψώνεις.
Θεέ ερωτικέ, ροδαλέ και τριφηλέ, που άπειρους, συντρόφους έχεις ακόλουθους στις διασκεδάσεις σου που τραγοπόδαροι Σάτυροι και Σιληνοί σε ακολουθούν και με ορθωμένους τους φαλλούς τους, νύμφες γυμνές και παιχνιδιάρες πάντα κυνηγούν.
Θεϊκέ Θιασάρχη, που αλλόφρονες από ιερή μανία και πυριφλεγείς, Μαινάδες γυμνόστηθες ερεθισμένες από ερωτική έκσταση για σένα τρέχουν στα βουνά και που άπυρες γυναίκες βροτών παθιασμένες και αυτές από τη λατρεία σου για σένα αλαλάζουν στα ιερά άλση και αλίμονο του, αν βρεθεί στο δρόμο τους, αγρίμι ή αρσενικός!
Διόνυσε Τρομερέ, στον Ιερό Θίασο σου κρίνε με άξιο να μπω. Κάλεσέ με σε Δείπνο Μυστικό και άσε με να καταναλώσω λίγο από το Θεϊκό Σώμα σου. Δώσε μου να πιο, από τον Ιερό Kρατήρα σου, Άκρατο Οίνο, Θεϊκό και επέτρεψέ μου να αναφωνήσω, για εσένα, «Ευή - Ευά»!
Γιέ Θεού, από την έκταση των αισθήσεων στην Έκσταση του Πνεύματος  οδήγησε με και χάρισε μου την πολυπόθητη για τους Bροτούς Θέαση.
Χαίρε παιδί της όμορφης Σεμέλης.
Όποιος σε λησμονήσει δεν θα μπορέσει ούτε στιγμή γλυκόφθογγο τραγούδι να τονίσει.

[Εικόνες: Σάτυροι χορεύουν με Μαινάδες. Κύλικα τύπου Β ύψος 12 εκ. διάμετρος 31 εκ. -485, -480. Βοστόνη, mfa, 00.499 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου