Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ο ΔΙΑΥΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΥΓΑΣ

Κατά τον Αξιώτη, το σημείο εκείνο, το Δέντρο της Ζωής είχε ανάγκη ο Εωσφόρος για να ανέβει και να φθάσει στον Σείριο.
Να λοιπόν το φίδι – κουταλίνι έχει ανάγκη να ανέβει και να καταλάβει τον έλεγχο του νού μας και κατ’ επέκταση της συνειδήσεώς μας. Μετά έρχεται η λήθη.
Τον δίαυλο της Στύγας, είχαν ανάγκη και οι Άτλαντες για να ανέβουν στα Ηλύσια Πεδία, στον Παράδεισο.
Με άλλα λόγια, οι Άτλαντες, μέσω του διαύλου της Στύγας, ως Εωσφόρος, χρησιμοποιούσαν το ενεργειακό φώς της πρώτης αρχής και μεταμόρφωναν τα στοιχεία στο γήινο πεδίο.
Για να μας γίνει πιο κατανοητό, ό,τι υπάρχει σε ενεργειακή μορφή, μόλις «συλληφθεί» στο μορφικό υλικό επίπεδο, «πέφτει» κάτω από την έννοια των νόμων που το διέπουν. Με τον τρόπο αυτό εγκλωβίζεται το κάθε τι που μορφοποιείται, για ένα δεδομένο χρονικό διάστημα το οποίο εξαρτάται από τους νόμους.
Ο Σείριος στον ουράνιο θόλο, βρίσκετε με κατεύθυνση την περιοχή που εμφανίζεται ο αστερισμός του Ταύρου και των Διδύμων.
Αυτό έδινε την ιδιαιτερότητα να χαρακτηρίζεται η χρονική εκείνη περίοδος που συμπίπτει με την αρχή της Άνοιξης, η 21- 25 Μαρτίου, η Εαρινή Ισημερία, η εποχή της σύλληψης των θεών και ηρώων με αποκορύφωμα την γέννησή τους στις 21-25 Δεκεμβρίου που αντιστοιχεί στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο.
Ο Δίας, θεωρείται «πατέρας Θεών και Ανθρώπων» και γι αυτό όχι τυχαία στο πλανητικό μας σύστημα ο μεγαλύτερος πλανήτης έχει το ίδιο όνομα.
Γιατί ο πλανήτης αυτός έχει την ιδιαιτερότητα να φέρνει στο ηλιακό μας σύστημα τις ευεργετικές επιδράσεις από το γαλαξιακό κέντρο.
Έτσι, από τον Σείριο, το λαμπρότατο αυτό άστρο, έρχεται η ενέργεια εκείνη των ιόντων, που φέρνει μαζί της και τα σπέρματα των όντων.
Τον δρόμο αυτόν ακολούθησαν οι Έλληνες Αργοναύτες, και από τον δρόμο αυτόν ήρθαν οι Θεοί στην Γή.
Από τον Σείριο λοιπόν προήρθαν τα σπέρματα στην Γή. Κατά τον Αξιώτη, ο Σείριος είναι το «Πέρασμα» για τον «Πρωτόκοσμο» ή «Θεϊκό Λόγο Ένα», όπως το ονομάζει, όπου ο Δημιουργός του Σύμπαντος κατασκευάζει την ψυχή του κόσμου.
Ο Σείριος σαν Λόγος Δύο, ο Δευτερόκοσμος, δημιούργησε τον άνθρωπο βάζοντας του μέσα ένα κομμάτι από την θειική ψυχή.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου