Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

"ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ…"

Ακούμε καθημερινά:
«Να αποκατασταθούν οι αδικίες….»
-       Αποκαθιστούμε την τιμή, το δίκαιο. Όχι την αδικία. Την αδικία περιμένουμε να την καταργήσετε. Όχι να την αποκαταστήσετε…
 «Θα επιτύχουμε την βιωσιμότητα του χρέους»
-       Εμείς δεν θέλουμε ένα χρέος  που να ζει. Προτιμούμε να επιτύχετε  την θνησιμότητα του χρέους και όχι την βιωσιμότητα του!!!
«Εμείς, στο κόμμα μας, βελτιώνουμε τα λάθη μας»
-       Τα λάθη όταν βελτιώνονται γίνονται καλύτερα αλλά (εξακολουθούν να) είναι και πάλι  λάθη. Τα λάθη δεν χρειάζονται βελτίωση  αλλά διόρθωση ή εξάλειψη.
Ο Λόγος είναι εν αρχήν. Και ο λόγος είναι φως στη γη. Όταν λοιπόν εκφέρουμε τον λόγο, ο λόγος πειθαρχεί σε έναν νόμο και φέρνει το ανάλογο αποτέλεσμα.
Και βλέπουμε ότι το αποτέλεσμα είναι ανάλογον.
---------------
Ο πολιτικός/κυβερνήτης θα πρέπει πρώτα να επιβάλει στον εαυτό του την λιτότητα και μετά να απαιτήσει λιτότητα από τους άλλους. Διότι: «Κάθε επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και άλλης  αρετής πανουργία είναι και όχι σοφία»
Πλάτωνος, “Μενέξενος”  347a
«Αν δεν συμβεί αυτό, ή να κυβερνήσουν στις πολιτείες οι φιλόσοφοι ή να ασχοληθούν με τη φιλοσοφία αυτοί που τώρα ονομάζουμε βασιλείς και δυνάστες, έτσι ώστε η πολιτική δύναμη και η φιλοσοφία να συμπέσουν στο ίδιο πρόσωπο, […] δεν θα έχουν τελειωμό οι συμφορές στις πολιτείες ούτε ακόμη και στο ανθρώπινο γένος, κι ούτε τούτο το πολίτευμα που περιγράψαμε στη θεωρία θα λάβει πραγματική υπόσταση και θα βγει στο φως του ήλιου».
Πλάτων, Πολιτεία 473c-d
Να γιατί ο Πλάτων έλεγε ότι πρέπει να κυβερνούν οι φιλόσοφοι. Διότι οι αφελείς είναι ανυποψίαστοι από την αλήθεια της ζωής, από την αλήθεια της γλώσσας, την αλήθεια της ιστορίας και της φιλοσοφίας.
Και… «Μια από τις τιμωρίες των αδιάφορων, είναι ότι καταλήγουν να τους κυβερνούν οι κατώτεροί τους».
Πολιτεία 347

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου