Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΙΛΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

«Έε δαιμόνιοι! Μέχρι πότε θα υποχωρείτε;»
Η τεχνολογία που αναφέρεται στην Ιλιάδα και Οδύσσεια δεν φαίνεται να υπάρχει τότε που μας  λένε οι ειδικοί ότι έγινε ο Τρωικός πόλεμος, δηλ. στην εποχή μεταξύ -1300 με -1200.
Η τεχνολογία όμως αυτή υπήρχε πριν τον μεγάλο κατακλυσμό που σημαίνει ότι πρέπει να σπρώξουμε τα γεγονότα προς τα πίσω στις κανονικές πανάρχαιες εποχές.
Ο Τρωικός πόλεμος έγινε πριν τον μεγάλο κατακλυσμό και τούτο φαίνεται από την παρουσία των Ολύμπιων στην γη και μάλιστα ενσαρκωμένοι σαν εμάς. Ανακατεύονται πολύ στις ανθρώπινες υποθέσεις και πολλές φορές έρχονται και σε σύγκρουση με τους ανθρώπους, τραυματίζονται από ήρωες θεϊκής γενιάς και πηγαίνουν στον Όλυμπο για θεραπεία, Ήρα, Άρης, Πλούτωνας και άλλοι.
Ο Αχιλλέας ήταν ο θεϊκός ήρωας που αντάλλαξε τη ζωή του με την άλωση της Τροίας. Αφού ήξερε ότι η Τροία θα κατακτηθεί όταν πεθάνει ο Έκτορας και ο ίδιος  θα πέθαινε μετά τον Έκτορα κι όμως δεν δίστασε να τον σκοτώσει συντομεύοντας τον ερχομό του δικού του θανάτου.
Ήταν γιος της θεάς Θέτιδας (θαλάσσια θεότητα) και του Πηλέα που ήταν εγγονός του Δία. Η παράδοση αναφέρει ότι η μάνα του ήθελε να τον κάνει αθάνατο. Το βράδυ τον πέρναγε μέσα από την φωτιά για να κάψει τα θνητά μέρη του σώματος. Την ημέρα τον άλειφε με αμβροσία και τον βουτούσε στα νερά της Στύγας. Ενώ τον έκανε άτρωτο και αθάνατο έμεινε θνητή η φτέρνα που τον κρατούσε και δεν κάηκε στην φωτιά, ούτε την έβρεξαν τα νερά της Στύγας.
Η Ιλιάδα αναφέρει ότι ο Ποσειδώνας είχε χαρίσει στον Αχιλλέα δύο αθάνατα άλογα τον Βάλιον και τον Ξάνθο, που μιλούσαν και προέβλεπαν και το μέλλον του αναβάτη. Ούτε αθάνατα άλογα υπάρχουν, ούτε μιλάνε τα άλογα και προπαντός δεν μπορούν να προφητεύσουν το μέλλον. Πρόκειται για πολύ προηγμένη τεχνολογία που βρίσκεται έξω από τις σκέψεις της σημερινής επιστήμης ή απλώς είναι υπερβολή φαντασίας για να τονίσει την θεϊκότητα του δώρου;
Ήταν μια εποχή που οι Ουράνιοι δοκίμαζαν την ασύλληπτη τεχνολογία τους σε γήινες συνθήκες. Παρατηρούμε πως δεν δίσταζαν να εμπιστευτούν την χρήση των όπλων τους και σε ανθρώπους, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν τόσο εξελιγμένα ώστε να είναι απλούστατα. Η Ιλιάδα εκτός από τις περιγραφές στο πεδίο της μάχης και μάλιστα για το τελευταίο χρονικό διάστημα της εκστρατείας ασχολείται πιο πολύ με την οργή του Αχιλλέα. Έχουμε διαβάσει και έχουμε ακούσει για τους χαρισματικούς εκείνους ανθρώπους που έδιναν χρησμούς και έβλεπαν το μέλλον.
Στην Ιλιάδα διαβάζουμε ότι οι Τρώες γνώριζαν ότι θα ηττηθούν από τους Ατρείδες, γιατί το είχε πει ο προφητικός λίθος ο Σιδερίτης. Πληροφορίες για τον Σιδερίτη, υπάρχουν στα Ορφικά (στιχ. 348-515).
«Η Άγνωστη Αρχαιολογία Των Ελλήνων», Γερ. Καλογεράκη, σελ. 175, εκδ. Δίον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου