Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Οι Σέρρες συγκαταλέγονται στις 28 πόλεις από 21 χώρες από όλη την Ευρώπη που συναγωνίζονται για τα βραβεία Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης και για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Φύλλο 2019. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό πόλεων που συμμετέχουν στην ιστορία των δύο διοργανώσεων, παρατηρεί σε ανακοίνωσή της η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Αναλυτικά οι υποψήφιες ευρωπαϊκές πόλεις και κωμοπόλεις για το βραβείο Ευρωπαϊκό Πράσινο Φύλλο 2019, με πληθυσμό μεταξύ 20.000 και 100.000 κατοίκων, είναι οι εξής: Αβινιόν (Γαλλία), Νάτζκερος (Ουγγαρία), Σέρρες (Ελλάδα), Τζένσου (Φινλανδία), Χορστ αν ντε Μάας (Ολλανδία), Γκάμπροβο (Βουλγαρία), Μέχελεν (Βέλγιο), Πάρνου (Εσθονία), Στρόβολος (Κύπρος), Κουρνεγιά δε Λιουμπρεγάτ (Ισπανία), Ταουραγκέ (Λιθουανία), Ντέλιτς (Γερμανία), Βλαμίρ (Λετονία), Σανταρέμ (Πορτογαλία), Ρόμαν (Ρουμανία).
Η τεχνική αξιολόγηση θα γίνει από ομάδα δώδεκα ανεξάρτητων και διεθνώς αναγνωρισμένων ειδικών και οι επιλαχούσες πόλεις θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο του 2018 και θα παρουσιάσουν την δική τους πρόταση σε μια διεθνή κριτική επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου