Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Η ΕΚΡΗΞΗ η ΕΠΑΡΣΗ και η ΠΤΩΣΗ

Εμφανίστηκαν πολλοί, διηγούμενοι ταξίδια στον ουρανό σαν ευνοούμενοι των θεών και αφήνουν να εννοηθεί, ότι έχουν καθημερινές συναντήσεις με τους Ολυμπίους στον Όλυμπο και αλλού.
Άλλο παρακμιακό είδος είναι οι αυτοχρηζόμενοι ενσαρκωμένοι Ολύμπιοι, Ήρωες και Ημίθεοι που υποτιμούν τη νοημοσύνη των άλλων και εντυπωσιάζουν τους αφελείς.
Κατασκεύασαν εικονικούς θρόνους για τους εαυτούς τους και κάθισαν πάνω σε αυτούς παριστάνοντας τους ενσαρκωμένους θεούς, ημίθεους, ήρωες και μύστες, με αποτέλεσμα να εκφυλίσουν λόγω της έπαρσης τους την έκρηξη του Ελληνισμού που είχε εκδηλωθεί σε όλον τον κόσμο και η οποία είχε φθάσει σε υψηλό σημείο μέχρι το 2004, οπότε άρχισε η πτώση του.
Τα παραπάνω είναι αποσπάσματα από τα βιβλία του Στρατηγού και συγγραφέως κυρίου Γεράσιμου Καλογεράκη, το «Αθάνατο Νερό» και «H Υπέρτατη Μύηση»,  εκδ. Δίον.
…………………….
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΣΕΙΕΤΑΙ, ΣΑΝ Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
Ως Έλληνες πρέπει να είμαστε επαναστάτες στη σκέψη, δύσπιστοι, σκεπτόμενοι άνθρωποι  και ελεύθερα πνεύματα.
Ας επικεντρωθούμε στην μελέτη της Ιστορίας η οποία είναι διδάσκαλος για το μέλλον. Να εξασκηθούμε να μελετήσουμε  και να κάνουμε  τρόπο ζωής  την Ελληνική Φιλοσοφία μελετώντας τους Αρχαίους Έλληνες  κλασικούς. Πότε θα καταλάβουμε ότι εκεί υπάρχουν οι απαντήσεις για κάθε απορία και οι λύσεις για κάθε πρόβλημα; Και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο.
Ο Αριστοτέλης ο Πλάτων και όλοι οι άλλοι μας έδειξαν ποιος είναι ο ελληνότροπος βίος, επισημαίνοντας τα σωστά που πρέπει να εφαρμόζουμε και τα άσχημα που πρέπει να αποφεύγουμε. Ας μην κάνουμε εμείς εντελώς τα αντίθετα από τα πρέποντα, λόγω αγνοίας και απαιδείας. Ως Έλληνες, ας αφήσουμε τους μιμητισμούς και τα ξενόφερτα. Οι Έλληνες δεν αντιγράφουν, μόνο αντιγράφονται από τους άλλους. 
Το πλήθος "άγεται και φέρεται" από τους δημαγωγούς και κανένας δεν είναι ελεύθερος αν δεν είναι κυρίαρχος του εαυτού του, μας είπε ο Πυθαγόρας! 
Οι Έλληνες σκέφτονται και ζουν Ελληνότροπα!!!
Οι Έλληνες!!!
Σείριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου