Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΡΗΤΩΝ
Υπάρχει πλήθος εγωιστικών προτάσεων από  ανθρώπους που νομίζουν ότι «τα ξέρουν όλα» και οι οποίοι κατέχονται από ανευθυνότητα και άγνοια. Δε θα φαινόταν τόσο επιπόλαιοι αν είχαν ασχοληθεί έστω και λίγο με την Αρχαία Ελληνική Θεουργία και το ιστορικό παρελθόν της Ελλάδας, γιατί τότε θα ήταν πιο σεμνοί και πιο μετρημένοι και θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις κοσμικές εξελίξεις που έχουν κατακλύσει τον πλανήτη. Θα ήξεραν επίσης ότι τα Αρχαία ιερατεία των Μυστηρίων φύλαγαν την άρρητη γνώση και την αποκάλυπταν μόνο στους μυημένους των Μυστηρίων.
Στην Αρχαία Ελλάδα ζούσαν δύο διαφορετικοί κόσμοι, με έντονες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ τους.
Ο πολύς κόσμος, που ήταν η μάζα, δούλοι της ύλης, της αμάθειας, της άγνοιας, του σκότους, της ηδυπάθειας και της τρυφής και από την άλλη οι ξεχωριστοί, που ήταν ο κόσμος του πνεύματος των σοφών, των Φιλοσόφων, των μυημένων του Φωτός και της παντοδυναμίας, των θαυμάτων και του αλτρουισμού, ο κόσμος της γνώσης και των Μυστηρίων. Αυτή η μερίδα των Ελλήνων ανύψωσε το Ελληνικό Πνεύμα σε δυσθεώρητα ύψη, ώστε να τα βλέπει με δέος και θαυμασμό ολόκληρη η σημερινή ανθρωπότητα, χωρίς να μπορεί να τα αγγίξει.
Όποιος αποκάλυπτε τα μυστικά των Μυστηρίων καταδικαζόταν σε θάνατο, γιατί ο λαός δεν ήταν έτοιμος να δεχτεί τις συγκλονιστικές αλήθειες τους και θα τις βεβήλωνε.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα με τους αδαείς και υλιστές που αρνούνται το Ελληνικό παρελθόν  και επιδίδονται σε μια ανίερη προσπάθεια υποβάθμισης των Αρχαίων Ελληνικών Μυστηρίων και γελοιοποίησης της θρησκευτικής παράδοσης των Ελλήνων.
Οι μυημένοι διαφύλατταν την «Ἀρρητη» γνώση και την αποκάλυπταν μόνο σε εκείνους που παρείχαν όλα τα εχέγγυα της διαφύλαξης της, αφού τα Μυστήρια ήταν πλήρη υπερβατικών θαυμάτων ακατανόητων από τους αμύητους.
Δυστυχώς σήμερα στην Ελλάδα επικρατούν αριθμητικά οι «χριστιανιστές» που επιτίθενται σε όποιον πει κάτι που δεν εγκρίνει η εκκλησία ή δεν μπορούν να το κατανοήσουν και αυτή την επίθεση την ονομάζουν γνώση.
Είναι αυτοί που προσπαθούν να γυρίσουν τον Ελληνικό κόσμο πίσω, σε σκοτεινές εποχές της ιστορίας του.
Το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού κόσμου, αγνοεί τελείως την αλήθεια ότι η απελευθέρωση της Ευρώπης από την ιερά εξέταση των αγίων διαβόλων του Βατικανού οφείλεται κατά μείζονα λόγο στους Έλληνες διαφωτιστές. Οι Έλληνες αυτοί αγωνιζόταν στην Ευρώπη να ελευθερώσουν την Ελλάδα από τους Τούρκους, δημιουργώντας μυστικές ομάδες όπως την «Φιλική Εταιρεία», ενώ οι σημερινοί πολιτικοί καταβάλλουν ανέντιμες «προσπάθειες» για να την υποδουλώσουν στους Γερμανούς. Μετά το 1789 που εκδηλώθηκε η Γαλλική επανάσταση, δημιουργήθηκε στο Παρίσι η «Απόκρυψη ιεραρχία των Μυστών» με τον Ελληνόψυχο γιατρό Αδαμάντιο Κοραή, με σκοπό την «ανασύσταση των Αρχαίων Ελληνικών Μυστηρίων» για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού και του ραγιαδισμού που ασκούσε ο χριστιανισμός και η τουρκοκρατία στην ψυχοσύνθεση του Έλληνα. Δεκτοί στην «Απόκρυφη Ιεραρχία των Μυστών γινόταν όσοι είχαν εντρυφήσει στη μελέτη της Θεογονίας του Ησιόδου και των επών του Ομήρου, της αρχαίας θεουργίας των Μυστηρίων και των διδασκαλιών του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Πλουτάρχου, του Πλωτίνου, του Πορφυρίου, του Ιάμβλιχου, του Πρόκλου και του Ολυμπιόδωρου για να μη χάνονται σε άσκοπες αναζητήσεις για την αποκάλυψη της «Άρρητης Γνώσης».
Η μελέτη του Ελληνικού παρελθόντος είναι ιερή υποχρέωση όλων των Ελλήνων, αν θέλουν να κατανοήσουν το παρόν, διότι αυτό αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται ολόκληρος ο Δυτικός Πολιτισμός. Η γνώση του Αρχαίου Ελληνικού παρελθόντος δίνει κατά κάποιον τρόπον τα χρυσά κλειδιά των Μυστηρίων της Φύσεως που μας περιβάλλει. Η Ελληνική Μυθολογία, η πατρώα Θρησκεία, η Ποίηση, η Φιλοσοφία, οι Επιστήμες, τα περικαλέστατα έργα Τέχνης της Αρχαίας Ελλάδας, είναι άρρηκτα συνυφασμένα και συνδεδεμένα με τα μέγιστα προβλήματα του ανθρώπου, του σύμπαντος και της δημιουργίας των πάντων.
Ολόκληρη η ιστορία των Μυστηρίων και του κόσμου βρίσκεται καταχωνιασμένη στις υπόγειες στοές του Βατικανού και αν διαρρεύσει κάτι, τότε το Βατικανό κινεί ουρανό και γη για να το ανακτήσει. Κραυγαλέα περίπτωση αποτελεί η ιστορία του βιβλίου «ΩΓΎΠΑ» του Αθανασίου Σταγειρίτη. Όταν ο Γάλλος αυτοκράτορας Ναπολέων κατέλαβε το Βατικανό έστειλε ανθρώπους του να ερευνήσουν τις απέραντες στοές του με τίς ερμητικά κλειστές βιβλιοθήκες του. Πολλά βιβλία τα κατάσχεσε και τα πήρε στο Παρίσι για να τα μελετήσουν οι Γάλλοι καθηγητές ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Έλληνας καθηγητής της Ελληνικής γλώσσης στην Καισαροβασιλική Ακαδημία της Βιέννης, Αθανάσιος Σταγειρίτης. Ο Αθανάσιος Σταγειρίτης εμπλούτισε το αρχείο της βιβλιοθήκης της «ΑπόκρυΦης Ιεραρχίας των Μυστών» με πανάρχαιους παπύρους και συγγράμματα από τα υπόγεια του Βατικανοὐ, που περιείχαν τα τεκμήρια και τις αποδείξεις της εξελίξεως του ανθρώπου και του πλανήτη μας διά μέσου των αιώνων. Με τις σημειώσεις που κράτησε έγραψε πέντε τόμους του έργου του «ΩΓΥΓΙΑ» ή «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ» το οποίο εκδόθηκε λίγο πριν τον θάνατό του. Μετά την ήττα του Ναπολέοντα, το Βατικανό διεκδίκησε δικαστικά τα βιβλία και τα χειρόγραφα και τελικά τα πήρε πίσω για να κλείσει ξανά τη γνώση στα σκοτεινά υπόγειά του. Το Βατικανό όπως τότε, έτσι και σήμερα, δεν επιτρέπει σε κανέναν ερευνητή τη μελέτη του αρχείου του. Το περίεργο είναι ότι το Βατικανό ενοχλήθηκε και με το βιβλίο ΩΓΥΓΙΑ που αναφέρει τόσες αλήθειες του Ελληνικού παρελθόντος και προφασιζόμενο πνευματικά δικαιώματα ζήτησε και πέτυχε την απόσυρση του βιβλίου από την κυκλοφορία εκείνης της εποχής.
Οι ισοπεδωτές της γνώσης που έχουν άγνοια των πάντων και οι οποίοι προσπαθούν παντοιοτρόπως να καταπνίξουν κάθε αντίθετη ιδέα που δε συμβιβάζεται με τα ερεβώδη σκότη της αγνοίας τους, θέλουν σήμερα να εκμηδενίσουν την ελευθερία σκέψεως, συνειδήσεως και συμπεριφοράς που χαρακτηρίζουν το Ελληνικό Πνεύμα και τις Φιλοσοφικές αξίες της Φυλής μας. Αγνοείστε τους.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ - ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ,  σελ. 164 – 167, εκδ. Δίον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου