Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ

Ισημερίες - Ηλιοστάσια
Στα Ελληνικά Ιερά Μυστήρια, οι υποψήφιοι Ιεροφάντες άκουγαν: «Κατά τα ηλιοστάσια και τις ισημερίες, αποστέλλεται η θεία πνοή στη Γαία. Στην Εαρινή ισημερία ανοίγουν οι πύλες του πυρός και κατέρχονται οι πυρφόρες οντότητες. Στην Φθινοπωρινή ισημερία ανοίγουν οι πύλες της ουράνιας μακαριότητας για την κάθοδο των ανωτέρων θεϊκών οντοτήτων. Στο Θερινό ηλιοστάσιο ανοίγει η πύλη του ηλίου και εμφανίζονται οι ηλιακοί θεοί. Αυτοί αίρουν όλους τους περιορισμούς επαναγέννησης της ζωής και του πνεύματος και επιτρέπουν στις ψυχές που θέλουν να ενσαρκωθούν να κατέβουν στη Γαία χωρίς κινδύνους. Στο Χειμερινό ηλιοστάσιο ανοίγουν οι πύλες φωτός και ενσαρκώνονται στη Γαία οι γιοι Φωτός, που είναι και γιοι Θεού, και οι ψυχές των θνητών ανεβαίνουν στους ουρανούς.»
«Ιδανικότερες ημέρες για τις μυητικές διαδικασίες είναι τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες. Τις ημέρες αυτές ανοίγει το φωτεινό περίβλημα της Γαίας, οι φωτεινοί δακτύλιοι των πλανητών, των άστρων, των γαλαξιών και μαζί με αυτούς ανοίγουν και όλοι οι ουράνιοι δίαυλοι. Σε ολόκληρο το σύμπαν τις ημέρες αυτές κυριαρχεί η θεία ευαρέσκεια του δημιουργού και σε γήινη έκφραση είναι ένα ουράνιο πανηγύρι.»
Οι ημερομηνίες αυτές είναι ιερές και γινόταν οι μυήσεις και οι μεγάλες γιορτές.
Ο κάθε άνθρωπος με τη γέννηση του μεταφέρει πλήθος από ουράνιες πληροφορίες και μυστικά, που είναι αδρανοποιημένα στην ουδέτερη υπόφυση του εγκεφάλου του και σχετίζονται με προηγούμενες ενσαρκώσεις και ξεχασμένες γνώσεις.
Σήμερα οι επιστημονικές απόψεις περί ψυχής, κατεβάζουν τον άνθρωπο σε πολύ χαμηλό επίπεδο, στο ίδιο επίπεδο με τους πιο ασήμαντους μικροοργανισμούς, που  δεν έχουν κανένα άλλο προορισμό από την αυτοσυντήρηση και την αναπαραγωγή τους. Έτσι η επιστήμη παρέμεινε παγερά αδιάφορη για τις μεταθανάτιες δοξασίες και εξάντλησε όλη τη δραστηριότητα της γύρω από την ύλη, για να βελτιώσει τις υλικές απαιτήσεις του ανθρώπου ή να τον σκοτώσει ή να τον καταστρέψει, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ψυχή.
Η ψυχή σήμερα, περιφρονημένη από την επιστήμη και τρομαγμένη από τη θρησκεία, προσπαθεί να χτίσει τους δικούς της ουράνιους βωμούς πίστης και αγωνιούσα ψάχνει μόνη της να βρει λύσεις.
Τα μυστήρια άρχισαν να εκφυλίζονται, όταν κυριάρχησε η αναρχούμενη δημοκρατία και καθένας που είχε χρήματα ήθελε να γίνει μύστης πληρώνοντας. Οι Ιεροφάντες έγιναν ανίσχυροι, τα μυστήρια περιήλθαν σε γνώση των βέβηλων και ακατάλληλων ανθρώπων και έχασαν την αξία τους. Αρκετά πριν την κατάκτηση της Ελλάδας από τη Ρώμη, το ηθικό και διανοητικό επίπεδο του Ελληνικού ιερατείου άρχισε να παρακμάζει. Η τελευταία Ελληνική ψυχή που είχε απομείνει, ήταν ο ιεροφάντης των ιερών της Ελευσίνας Ιλάριος που τον έκαψε ζωντανό μέσα στον ναό το μισάνθρωπο χριστιανικό ιερατείο, οι αποκτηνωμένοι καλόγεροι του Αλάριχου «Οι τα φαιά φέροντες», κατά την ιστορική αφήγηση. Μαζί με αυτόν τελείωσε και η φανερή τέλεση των Ελληνικών μυστηρίων.
Μπορεί οι Ιεροφάντες και οι μύστες να πέθαναν καταδιωκόμενοι από το βάρβαρο χριστιανικό πλήθος και τα μυστήρια να καταργήθηκαν επί ποινή θανάτου. Μπορεί η Ελληνική γη, που καθαγιάστηκε από τον πατέρα Δία, να έχει μείνει χωρίς την ιερή παρουσία του, και ο ίδιος να ονομάστηκε είδωλο. Μπορεί οι πύλες της λήθης να έκλεισαν ερμητικά πίσω από τα μυστήρια, το ιερό βήμα του Ιεροφάντη να βεβηλώθηκε και κάθε ελπίδα αναβίωσης τους να φαίνεται ότι χάθηκε. Μπορεί πολλοί να νομίζουν, ότι το ιερό φως των Δελφών έσβησε με την καταστροφή των ιερών από τους μαυροφορεμένους μισέλληνες. Μπορεί άλλοι να πιστεύουν ότι ο φωτεινός θεός ξεχάστηκε, γιατί τον εκτόπισε από τα ιερά του η χριστιανική αγιοσύνη και στη θέση του έβαλε το χάος και το πνευματικό σκοτάδι που έπνιξε την Ελλάδα. Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν ότι η αναβίωση του παρελθόντος είναι αδύνατη. Κάνουν λάθος.
Τα Ελληνικά μυστήρια έζησαν κρυφά και σιωπηλά και διασώθηκαν ανά τους αιώνες, κρυμμένα στην αγκαλιά της λήθης. Το φως των Δελφών είναι αιώνιο και ανέσπερο και θα διαλύσει τα σκοτάδια της εβραϊκής δεισιδαιμονίας. Όσοι πιστεύουν στην ανάσταση του Ελληνικού πνεύματος, ας περιμένουν τη θριαμβευτική επιστροφή του. Ο Απόλλωνας και πάλι άρχισε να φωτίζει τον κόσμο των Ελλανίων. Οι μυημένοι Δελφίνοι της σιωπηλής Αδελφότητας του Μαντείου των Δελφών, θα κάνουν και πάλι γνωστή την παρουσία τους, μετά από χίλια εφτακόσια χρόνια σιγής και απόλυτης σιωπής.
 Όλα τα φρικτά ψέματα που διαδίδονται ότι γινόταν στους Δελφούς είναι επινοήσεις της εκκλησίας. Οι Έλληνες τιμούσαν τους θεούς τους. Υπήρχε μεταξύ τους μια σχέση ελεύθερη και Ελληνική. Καλούνται οι Ελλάνιοι να γίνουν και πάλι μύστες των Ορφικών μυστηρίων, Ιεροφάντες των Ελευσίνιων, Δαδούχοι των Δελφικών, Ιεροκήρυκες της Αριστοτέλειας φιλοσοφίας, Αρχιερείς της Πλατωνικής σοφίας και συνδιδάσκαλοι του μεγάλου σοφού Σωκράτη, για να μπορέσει η πατρίδα μας να πρωταγωνιστήσει και πάλι στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ, θάβονται, και η συμπαντική νομοτέλεια τις ανασταίνει. Όταν θα ωριμάσουν οι συνθήκες, οι κατάλληλοι άνθρωποι θα πάρουν την υπόθεση πάνω τους, θα αναστήσουν το συκοφαντημένο παρελθόν και θα λειτουργήσουν και πάλι τα πανίερα Ελληνικά μυστήρια. Τα προμηνύματα των Δελφών, της Ακρόπολης των Αθηνών, του Σουνίου, της Ολυμπίας και χιλιάδων άλλων ιερών χώρων άρχισαν να καταφθάνουν ελπιδοφόρα. Οι Έλληνες άρχισαν να θυμούνται το παρελθόν τους και εμφανίζουν μια νέα αλλά και παράξενη πνευματική παντοδυναμία, η οποία τρομάζει το Ελληνοφάγο δόγμα. Το ανέσπερο φως των Δελφών, δεν έπαψε ποτέ να φωτίζει με την ιερή του λάμψη τις ψυχές των Ελλήνων. Αυτή η πραγματικότητα δημιούργησε την ελπίδα ότι μπορούμε να το αναστήσουμε, να νικήσουμε το σκοτάδι και τον κακό εαυτό μας και ν' ανεβούμε νικητές στον ουράνιο Όλυμπο. Το ανεκλάλητο θείο φως του Απόλλωνα, θα φωτίσει και πάλι τα βάθη της ψυχής των Ελλήνων και θα μπορέσουν να καταλάβουν, ότι τους έλαχε βαρύ χρέος και πάλι, να αποκαταστήσουν τη μεγαλοπρέπεια του Ολύμπου και την ιερότητα των μνημείων τους.
Από τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας φαίνεται ότι τίποτε δεν έχει χαθεί. Ας προετοιμαστούμε πνευματικά για να παραλάβουμε την άρρητη γνώση. Ας προσπαθήσουμε να θυμηθούμε, ποιοι είμαστε και ποια είναι η αποστολή μας, για να είμαστε παρόντες όταν θα αποκρυπτογραφούνται τα ουράνια μυστικά. Η μύηση στα ιερά μυστικά των προγόνων μας θα μας δώσει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε το νόημα τους. Η μύηση στα αρχαία μυστήρια αφύπνιζε τον νου, το πνεύμα και την ψυχή των μυστών ώστε να αντιλαμβάνονται τη νέα πραγματικότητα, την υπέροχη αλήθεια και την επικοινωνία με τις φωτοφόρες οντότητες των Ολυμπίων.
Γεράσιμος Καλογεράκης,  «Η Υπέρτατη Μύηση», εκδ. Δίον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου