Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»

Αδελφή, φίλη, ερωμένη, συμβία, σύντροφος, και Ιερή Ελληνίδα Μάνα.
Οι Έλληνες, οι Φωτεινοί Νόες, οι απόγονοι των Θεών τους, που λάτρεψαν την Φύση με όλες τις εκφάνσεις της, δεν έγιναν ποτέ υβριστές των Φυσικών Νόμων.
Δεν θεώρησαν ποτέ μόλυνση, την ΓΥΝΑΙΚΑ, το πιο γλυκό χαμόγελο της Δημιουργίας. 
 […εξαίρονται εκείνοι που «δεν μολύνθηκαν από τις γυναίκες, γιατί είναι παρθένοι» (Αποκάλυψη, ιδ’4).]
Και μετά ήρθε η μεγάλη νύχτα του μεσαίωνα…
Ο χριστιανισμός για αρκετούς αιώνες είχε καταφέρει να ρίξει τη γυναίκα στο χαμηλότερο σκαλί της κοινωνίας, θεωρώντας την κατώτερο ον και υπαίτια για όλα τα κακά της ανθρωπότητας.
Ο Βασίλειος ο επονομαζόμενος κι Αγιοβασίλης, περιγράφει τις σχέσεις των δύο φύλων στο πλαίσιο της ορθόδοξης οικογένειας: «Η γυναίκα δεν έχει την άδεια να αφήνει τον άνδρα της, αλλά, κι αν δέρνει αυτήν εκείνος, πρέπει να υπομένει κι όχι να χωρίζεται, κι αν την προίκα της ξοδεύει, κι αν σε άλλες γυναίκες πορνεύει, αυτή πρέπει να καρτερεί. Ώστε η μεν γυναίκα, η αφήσασα τον άνδρα της μοιχαλίς είναι αν πάρη άλλον, ο δε αφεθείς αυτός άνδρας, αν πάρει άλλη, συγχωρείται» 
(Πηδάλιο, κανών Θ).
«Τι είναι η γυναίκα; Αιτία Διαβόλου, ανάπαυση όφεως, Διαβόλου παραμυθία, απαρηγόρητος οδύνη, υποκαιόμενη κάμινος, ξενοδοχείον ασώτων, εργαστήριον δαιμόνων» 
(Εφραίμ ο Σύρος Theol. (091)
Ο ΙΖ’ κανόνας της τοπικής συνόδου της Γάγγρας (340) που δεν έχει καταργηθεί έως σήμερα, απαγορεύει στις γυναίκες να κουρεύουν τα μαλλιά τους. Μερικά χρόνια αργότερα ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος ο Ασήμαντος, διέταξε με νομοθεσία να διώχνονται από την εκκλησία οι γυναίκες που έχουν κοντά μαλλιά, ενώ αν κάποιοι αρχιερείς τύχει και τις δεχθούν, να καθαιρούνται.
Οι αυτοαποκαλούμενοι «Πατέρες της εκκλησίας» δεν είχαν καλύτερη γνώμη για τις γυναίκες.
Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς, πρώτος στη σειρά των Πατέρων της εκκλησίας και διδάσκαλος του Ωριγένη, γράφει στο βιβλίο του «Παιδαγωγός» 2.33: «Μία γυναίκα, αν λάβουμε υπ’ όψην μας ποιά είναι η φύση της, πρέπει να αισχύνεται γι’ αυτήν».
Ο Αθανάσιος υποστηρίζει «Με τις γυναίκες δεν είναι ασφαλές ούτε από κοινού ν’ αποφασίζει κανείς (από το έργο του «κατά Ελλήνων»).
Αυτά είναι ελάχιστα παραδείγματα, ένας κόκκος άμμου, από όσα απαξιωτικά είπαν και έγραψαν οι πατέρες της εκκλησίας για την γυναίκα και που εύκολα μπορείτε να βρείτε στην αρχειοθήκη του παρόντος ιστολογίου, χρησιμοποιώντας την αναζήτηση στο ιστολόγιο.
Τα σημερινά πνευματικά τέκνα των Αποστόλων και των Πατέρων, λένε, ότι πρόκειται για παρεξήγηση της ορθοδόξου πατερικής παραδόσεως όταν νομίζουμε ότι ο χριστιανισμός υποβάθμισε την γυναίκα. Δηλαδή δεν καταλαβαίνουμε τίποτε απ’ όσα διαβάζουμε. Γι’ αυτό θα μας εξηγήσουν αυτοί που καταλαβαίνουν καλύτερα από εμάς…




Οπτικοακουστικό ΠΗΛΕΥΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

Διαβάστε πως ο Χριστιανισμός απαξίωσε την γυναίκα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου