Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΕΡΙΧ ΦΟΝ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ: ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ

O γνωστός Ελβετός ερευνητής και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων όπου διακηρύσσει την θεωρία ότι εξωγήινοι είχαν επισκεφθεί κατά την αρχαιότητα την Γη και μετέδωσαν τον πολιτισμό, μίλησε στην γερμανική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Sputnik όπου επανέλαβε την βασική του θεωρία περί αρχαίων αστροναυτών.
Ο Έριχ Φον Νταίνικεν στην συνέντευξη του τόνισε ότι «η βασική ιδέα της θεωρίας μου είναι η ίδια όπως ήταν και πριν από δεκαετίες. Χιλιάδες χρόνια πριν, εξωγήινοι επισκέφθηκαν τη Γη. Οι πρόγονοί μας που ζούσαν κατά τη διάρκεια της Λίθινης Εποχής δεν κατάλαβαν τι συνέβαινε. Λανθασμένα, πίστεψαν ότι οι εξωγήινοι ήταν θεοί.»
Οι ιδέες του Ελβετού ερευνητή έχουν συχνά επικριθεί ως ψευδοεπιστημονικές, αλλά δήλωσε ότι αισθάνεται έτοιμος για την όποια αντιπαράθεση και σε οποιαδήποτε κριτική.
«Οι συζητήσεις είναι πάντα τέλειες. Όσον αφορά το πεδίο της έρευνας μου, έχω περισσότερες γνώσεις σχετικά με το έργο μου από ό, τι οι αντίπαλοί μου. Δεν κατηγορώ κανέναν. Γεγονός είναι ότι υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούν να αγνοηθούν. Το πρόβλημα να τα εξηγήσω είναι το δύσκολο μέρος».
«Ένα από τα βιβλία μου αφορούσε τους Μάγια και τα δύο διαφορετικά ημερολόγιά τους, το ένα με 365 ημέρες και το άλλο το 260 ημέρες. Ένας καθηγητής από το Πανεπιστήμιο της Βόννης, ειδικός στη μελέτη των Μάγια, μου είπε ότι υπάρχει μια ζώνη αστεροειδών μεταξύ του Άρεως και του Διός. Εάν υπήρχε ένας πλανήτης εκεί σήμερα η ηλιακή του περιφορά θα χρειαζόταν ακριβώς 260 ημέρες. Αλλά μου είπε να μην αναφέρω ότι αυτή ήταν η ιδέα του», είπε ο ερευνητής.
O Νταίνικεν μίλησε επίσης για τις απαγωγές από εξωγήινους. «Υπάρχουν άνθρωποι με εμφυτεύματα. Φυσικά, υπάρχει το ερώτημα τι θα μπορούσε να είναι αυτά. Έχει μελετήσει κανένας αυτό το φαινόμενο; Φυσικά και έχει μελετηθεί, αλλά κανείς δεν καταλαβαίνει τι είναι αυτά τα εμφυτεύματα. Υπάρχουν περιπτώσεις που άνθρωποι έρχονται σε μένα και λένε ότι είναι από την κυβέρνηση. Με ρωτούν για ονόματα αυτών που έχουν απαχθεί αλλά δεν τους τα δίνω».
Ο Φον Νταίνικεν δήλωσε επίσης ότι σήμερα πολλοί ισχυρίζονται ότι έχουν απαχθεί από εξωγήινους, αλλά στο παρελθόν γελούσε για τέτοιους ισχυρισμούς μέχρι που συναντήθηκε με τον καθηγητή Dr. John Mack, νικητή του βραβείου Pulitzer από τις ΗΠΑ και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.
Ο Dr Mack του είπε: «Κύριε Νταίνικεν, μισώ να με παρακολουθούν και δεν ξέρω τι να κάνω.» Ο Νταίνικεν τον ρώτησε: «Γιατί; Όλες αυτές οι ιστορίες περί απαγωγής είναι ανοησίες.» Αλλά ο καθηγητής είπε: «Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι επειδή έχουμε βρει εμφυτεύματα».
Ρωτήθηκε επίσης ο Νταίνικεν αν οι εξωγήινοι είναι εχθροί μας.
«Όχι, αν επιστρέψουν στη Γη θα μας βοηθήσουν να κάνουμε κάποιου είδους εξελικτικού άλματος. Έτσι και αλλιώς αυτό που είμαστε τώρα είναι προϊόν της εξέλιξης, αλλά ο πλανήτης μας δεν υπήρξε ποτέ ένα απομονωμένο σύστημα και υπήρξαν εξωγήινες εισβολές στο παρελθόν. Αυτό μας το λένε τα αρχαία βιβλία,» είπε καταλήγοντας ο γνωστός συγγραφέας.
Ηλίας Σιατούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου