Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 51.100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ!!!

Από την έκδοση του βιβλίου του
"Βίοι - Γνώμες Αρχαίων Φιλοσόφων",
Λονδίνο, 1688.
Κατά τον Έλληνα ιστορικό Διογένη Λαέρτιο (από την αρχαία ελληνική πόλη Λαέρτη της Κιλικίας) η Φιλοσοφία άρχισε από τους Έλληνες, 48.863 χρόνια προ του Μ. Αλεξάνδρου – δηλ. περίπου 51.100 χρόνια πριν από σήμερα!
Το γεγονός το ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ με τον αριθμό εκλείψεων Ήλιου και Σελήνης κατά τρόπον αναμφισβήτητο.
Ιδού το κείμενό του:
Βιβλίον Α'
1.Τὸ τῆς φιλοσοφίας ἔργον ἔνιοί φασιν ἀπὸ βαρβάρων ἄρξαι.
Γεγενῆσθαι γὰρ παρὰ μὲν Πέρσαις Μάγους, παρὰ δὲ Βαβυλωνίοις ἢ Ἀσσυρίοις Χαλδαίους, καὶ γυμνοσοφιστὰς παρ' Ἰνδοῖς, παρά τε Κελτοῖς καὶ Γαλάταις τοὺς καλουμένους Δρυΐδας καὶ Σεμνοθέους, καθά φησιν Ἀριστοτέλης ἐν τῷ Μαγικῷ (βλ. Rose, 35) καὶ Σωτίων ἐν τῷ εἰκοστῷ τρίτῳ τῆς Διαδοχῆς. Φοίνικά τε γενέσθαι Ὦχον, καὶ Θρᾷκα Ζάμολξιν, καὶ Λίβυν Ἄτλαντα.
Αἰγύπτιοι μὲν γὰρ Νείλου γενέσθαι παῖδα Ἥφαιστον, ὃν ἄρξαι φιλοσοφίας, ἧς τοὺς προεστῶτας ἱερέας εἶναι καὶ προφήτας. Απὸ δὲ τούτου εἰς Ἀλέξανδρον τὸν Μακεδόνα ἐτῶν εἶναι μυριάδας τέσσαρας καὶ ὀκτακισχίλια ὀκτακόσια ἑξήκοντα τρία· ἐν οἷς ἡλίου μὲν ἐκλείψεις γενέσθαι τριακοσίας ἑβδομήκοντα τρεῖς, σελήνης δὲ ὀκτακοσίας τριάκοντα δύο.
Απόδοσις:
1.Το έργο της φιλοσοφίας κάποιοι λένε ότι άρχισε από τους βαρβάρους.
Οι Πέρσες λένε ότι έγινε από τους Μάγους, οι Βαβυλώνιοι ή Ασσύριοι από τους Χαλδαίους, οι Ινδοί από τους γυμνοσοφιστές, οι Κέλτες και οι Γαλάτες από τους καλουμένους Δρυΐδες και Σεμνοθέους (όπως τους λέει ο Αριστοτέλης στα «Μαγικά» (βλ. Rose, 35) και ο Σωτίων στο 23ο βιβλίο της «Διαδοχής»). Οι Φοίνικες από τον Ώχο, οι Θράκες από τον Ζάμολξι, και Λίβυοι από τον Άτλαντα.
Αλλά οι Αιγύπτιοι λένε ότι γεννήθηκε από τον Νείλο, τον υιό του Ηφαίστου, από αυτόν άρχισε η φιλοσοφία, ο οποίος είναι ένας των προεστώτων ιερέων και προφητών. Απ’ αυτόν, έως τον Αλέξανδρο τον Μακεδόνα πέρασαν 48.863 χρόνια· στα οποία έγιναν 373 εκλείψεις ηλίου, και 832 εκλείψεις σελήνης».
Και σε φωτογραφία, για τους δυσπίστους:
ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ τον Γ. Λεκάκη να το λέει, προλογίζοντας το βιβλίο του καθηγητού δρ. Ιωάννη Χολέβα «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ 2.400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ», σε εκδήλωση που έγινε στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ» Αθηνών, στις 6 Απριλίου 2016, ΕΔΩ.

ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
---------------------------
Ο Αιγύπτιος ιερεύς Μανέθων κατέγραψε τις γενεές των θεών και ημιθέων, που έδρασαν στην Αίγυπτο, οι οποίοι ήσαν βασιλείς της προκατακλυσμιαίας εποχής, από το -50.000. Οι αριθμοί τρομάζουν αλλά...
Ποια χρονολογία υπήρξαν ως βασιλείς της Αιγύπτου οι Έλληνες θεοί; Τα συμπεράσματα δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου