Σάββατο 19 Μαΐου 2018

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΕΛΤΩΝ!

Αρχαία ελληνική πανοπλία εντοπίστηκε στη Σλοβακία.
Αρχαιολόγοι στη Σλοβακία ανακάλυψαν μπρούντζινα κομμάτια μιας αρχαίας ελληνικής πανοπλίας σε χώρο που χρησιμοποιούνταν για κελτικές τελετουργίες με θυσίες, στο χωριό Σλατίνα νατ Μπεμπράβου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της σλοβακικής ιστοσελίδας The Slovak Spectator, πρόκειται για διακοσμημένα- σκαλισμένα με ανάγλυφα κομμάτια που βρίσκονταν στους ώμους, και θεωρείται πως ανήκαν σε επιφανή Έλληνα πολεμιστή.
«Είναι το αρχαιότερο αυθεντικό δείγμα ελληνικής τέχνης που έχει βρεθεί στην περιοχή της Σλοβακίας» δήλωσε η Κάρολ Πιέτα, αναπληρώτρια διευθύντρια του Σλοβακικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στη Νίτρα, στο πρακτορείο SITA.
Θεωρείται πως το εύρημα προερχόταν από την ελληνική αποικία του Τάραντα στη Νότια Ιταλία (Μεγάλη Ελλάδα) και φτιάχτηκε τον -4ο αιώνα.
«Υπάρχει μια αρκετά ισχυρή θεωρία/ υπόθεση πως Κέλτες πολεμιστές, οι οποίοι μετακινούνταν στην περιοχή του Δούναβη, έφεραν αυτά τα μπρούντζινα ανάγλυφα εδώ. Θεωρητικά, είναι δυνατόν να εκλάπη από το Μαντείο των Δελφών, που λεηλάτησαν οι Κέλτες το πρώτο μισό του -3ου αιώνα» είπε η Πιέτα στο SITA.
Αρχαιολόγοι πραγματοποίησαν εκεί έρευνες το 2016 και το 2017 και ακολούθησε ανάλυση των ευρημάτων. Η καθηγήτρια Ρεγκίνε Τόμας του Πανεπιστημίου της Κολωνίας ανέλυσε τα τμήματα της πανοπλίας, και κατάφερε να πραγματοποιήσει ψηφιακή ανακατασκευή του αναγλύφου, που εμφανίζεται να απεικονίζει σκηνές της Αμαζονομαχίας- της σύγκρουσης ανάμεσα στους αρχαίους Έλληνες και τις Αμαζόνες, η οποία αναφέρεται σε ελληνικούς θρύλους.
https://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου