Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΝΕΙΡΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Η διακεκριμένη χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη εμπνεύστηκε από τα όνειρα και τις θεραπευτικές «εγκοιμήσεις» των Αρχαίων Ελλήνων και δημιούργησε την ολονύχτια “Από το σκοτάδι στο φως” στον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Επικούριου Απόλλωνα, στις αρχαίες Βάσσες της Φιγαλείας.
Για περισσότερο από μια εβδομάδα, η Αποστολία Παπαδαμάκη μαζί με επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές έζησαν κοντά στη φύση και στον καταπράσινο αρχαιολογικό χώρο του Επικούριου Απόλλωνα, για να εμπνευστούν και να εκτελέσουν τη χορογραφία τους στην πανσέληνο του Ιουλίου.
Το κοινό αναμείχθηκε με τους χορευτές, σε μια εκστατική βιωματική παράσταση που κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα. Χορευτές και επιλεγμένο κοινό κοιμήθηκαν στο ύπαιθρο ενώ η Αποστολία Παπαδαμάκη διάβαζε τα όνειρα που είχαν καταγράψει και φέρει μαζί τους, μέχρι το ξημέρωμα.   
Ο αρχαιολογικός χώρος του εμβληματικού ναού έμεινε ανοιχτός για πρώτη φορά όλη νύχτα για την παράσταση της χορογράφου.Παρακολουθήσαμε τη γενική πρόβα της παράστασης το βράδυ της «ματωμένης» πανσελήνου και μιλήσαμε με την Αποστολία Παπαδαμάκη για τα θεραπευτικά όνειρα, την επαφή με τη φύση και το βίωμα, την απομόνωση της σύγχρονης ζωής και τη δύναμη του χορού.
Παραγωγή: Σάκης Ιωαννίδης. Διεύθ. Φωτογραφίας/ Κάμερα: Τάσος Σκαρής . Ηχοληψία: Στέλιος Μπουζιώτης. Μοντάζ: Αλεξάνδρα Βερυκόκκου. Πηγή: https://video.vice.com/gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορεί κάποιος να πει έμπρακτα ευχαριστώ ; ; ;
solarcpu

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου