Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΗΛΙΟΥ

Ο άρχοντας των Δελφών ο Απόλλων ούτε λέγει, ούτε κρύπτει, ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ!Τι σημαίνει; Αυτό που είναι σημαντικό. Τι είναι σημαντικό; Η αναζήτηση του σχεδίου και του σκοπού. Από που ήρθαμε. Για ποιο σκοπό έχουμε έρθει. Που θα αποδώσουμε λογαριασμό. Στον Λόγο θα αποδώσουμε λογαριασμό. Σ αυτόν λογοδοτούμε αργά ή γρήγορα. Τίθενται λοιπόν βασικά φιλοσοφικά ερωτήματα.
Οι ψευτομορφομένοι της Γης, πρόδωσαν το σχέδιο και τον σκοπό της ανθρωπότητος και του πλανητικού λόγου. Λοιδορούν την φιλοσοφία. Έμμεσα ή άμεσα. Την εμπαίζουν. Το σύνθημα μπορεί να το έδωσε στις Νεφέλες του ο Αριστοφάνης, αλλά σήμερα εμπαίζονται οι άνθρωποι της βαθύτερης σκέψης. Δεν εισακούεται ο κατακτημένος σοφός λόγος τους. Η κατακτημένη σοφία.
Κατακτημένη σοφία σημαίνει δημιουργία μορφών μέσα στις οποίες ενοικεί το πνεύμα. Τότε υπάρχει σοφία και το πνεύμα έχει παγκοσμιότητα. Δεν κάνει διακρίσεις. Πρέπει να συμβάλουμε όλοι μας στην ανατολή του πνευματικού ήλιου. Όριο μας ο προορισμός μας. Προορισμός μας η υπέρβαση των ορίων μας. Οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε ότι υπάρχει μόνο πρόοδος.
Και πρέπει να λάβουμε μέρος σ έναν αγώνα για την υπέρβαση των εμποδίων και την καταπολέμηση της θυμαπάτης και της πλάνης. Αυτή την στιγμή, το πλανητικό κακό, στέλνει σε όλον τον πλανήτη τα σάβανα της θυμαπάτης και της πλάνης. Θυμαπάτη είναι η λαθεμένη αλαζονεία. Πάντοτε η αλαζονεία είναι λαθεμένη. Η λαθεμένη υπερηφάνεια. Η έπαρση. Και από την άλλη πλευρά, η ματαιοπονία. Ο Σωκράτης πολέμησε όσο κανένας άλλος από τους Έλληνες, την νοητική αλαζονεία. Η αλαζονεία έχει περάσει πλέον σε λαούς και σε έθνη, και πρέπει να καταπολεμηθεί. Από την άλλη πλευρά υπάρχει ο κίνδυνος της αποδοχής της ματαιοπονίας μπροστά στα ανυπέρβλητα εμπόδια.
Εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα χρειαστεί, χάριν υψιπετών σκοπών. Τα υψιπετή κίνητρα είναι εκείνα που θα μας οδηγήσουν στην γνώση των ορίων μας και επέκεινα στον προορισμό μας και στην υπέρβαση των ορίων μας. Είναι πάρα πολύ δύσκολο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και σ αυτούς που θα έρθουν που θα είναι πιο σκοτεινοί και αντιστρέφουν το “μη χείρον βέλτιστον”, κάνοντας το το χείρων βέλτιστον, όσο χειρότερα τόσο καλύτερα δηλαδή, είναι πάρα πολύ δύσκολο να διακρίνει κανένας την πρόοδο και τη ανάταση των ψυχών των ανθρώπων. Χρειάζεται μεγάλο κουράγιο. Χρειάζεται η περιφρούρηση με την ασπίδα της Αθηνάς, δηλαδή με την ασπίδα της αιωνιότητας ώστε να κατανοήσουμε ότι υπάρχει μόνο πρόοδος. Τίποτα άλλο.
Πρέπει να έχουμε ετοιμότητα για δυο πράγματα. Αντίσταση και απώθηση των κατώτερων κραδασμών και ετοιμότητα υποδοχής των ανώτερων ποιοτικών κραδασμικών και πνευματικών ιδιοτήτων που έρχονται από το Κοσμικό Νοητικό πεδίο κι απ΄ το Κοσμικό αστρικό που υπάρχει η πηγή της αγάπης. Αυτό προϋποθέτει ομαδική συνειδητότητα. Δεν υπάρχει περιφρούρηση καμιάς ατομικής ψυχής πλέον. Όλος ο πλανήτης έχει εμπλακεί σε ρεύματα που για τους περισσότερους ξεπερνούν τις δυνατότητες τους. Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι χωρίς τη ασπίδα της ομαδικής συνειδητότητος, δηλαδή την βίωση της πραγματικής αγάπης, είναι αδύνατον να τα βγάλει η ανθρωπότητα πέρα. Κάτω από το επίπεδο της ψυχής δεν υπάρχει καμιά ασφάλεια.
Ο στόχος μας είναι ο νόμος της έλξης, ο νόμος του ιδεομαγνητισμού, ο νόμος της αγάπης, ο νόμος της ομαδικής συνειδητότητας. Πρέπει να καταδικάσουμε όλες τις μορφές βίας. Όλες πρέπει να μηδενοποιηθούν. Διαφορετικά, η Λερναία Ύδρα του κακού έχει σηκώσει όλα τα κεφάλια της και προσπαθεί να πνίξει την ανθρωπότητα. Θέλουν να μας οδηγήσουν στα κατώτερα πεδία, εκεί όπου είναι πανίσχυρο το κοσμικό κακό.
Τι πάει να πει όμως ομαδική συνειδητότητα; Ομαδικά φτερά. Ομαδική ύπαρξη.
Το μέλλον είναι θαυμάσιο κι αυτό δεν πρέπει να φαίνεται σαν αντίφαση. Μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Η τραγωδία είναι το γεγονός ότι φρενάρεται η ανθρώπινη σκέψη στο παρόν και δεν έχει την δύναμη κινηθεί στο παρελθόν και στο μέλλον. Αν η σκέψη μας δεν κινηθεί σε εκείνους που θυσιάστηκαν σε τόσους πολέμους για χάρη μας, δηλαδή δεν αποτίσουμε έργο φόρο τιμής δίνοντας το ίδιο το αίμα μας κι εμείς με την σειρά μας όπως εκείνοι, που το έδωσαν για να προετοιμάσουν την δική μας ύπαρξη και αν δεν οραματιστούμε, δεν νοοσχεδιάσουμε σαν νοομέλισσες, το λαμπρό μέλλον της ανθρωπότητας, που θα είναι πνευματικό μέλλον, τότε η ανθρωπότητα θα βγει απ’ την εκδήλωση.
Αυτό σημαίνει μάχη στα νοητικά πεδία. Το νοητικά πεδία πρέπει να είναι ηθικά. Μπορεί το πεπρωμένο του καθενός μας να είναι διαφορετικό, αλλά είναι ενιαίος ο σκοπός.

Αναστάσιος Ασημακόπουλος , ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΡΙΩΝ

*"Ο ΑΝΑΞ Ο ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ (ο άρχοντας των Δελφών ο Απόλλων), ΟΥΤΕ ΛΕΓΕΙ, ΟΥΤΕ ΚΡΥΠΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ". Τα δε σημαίνοντα διαφέρουν ως προς την προσέγγισή τους, ανάλογα με την πνευματική, την ποιοτική και την μυητική διαβάθμιση. Γιατί κι ο ίδιος ο Θεός έχει ανάλογα ονόματα προς αυτούς. Είναι: ΛΟΞΙΑΣ για τούς μη νοούντας, ΠΥΘΙΟΣ για εκείνους που αρχίζουν να μαθαίνουν, να ερωτούν, να ενημερώνονται και ΔΗΛΙΟΣ και ΦΑΝΑΙΟΣ σε όσους φανερώνεται και διαφαίνεται κάποια Αλήθεια. Είναι ΙΣΜΗΝΙΟΣ σ' αυτούς που γνωρίζουν την αλήθεια και  ΛΕΣΧΗΤΟΡΙΟΣ σ' εκείνους που μεταχειρίζονται αυτήν την Αλήθεια, φιλοσοφώντας. (Ηράκλειτος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου