Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Ο κάθε ερευνητής χρειάζεται τα κατάλληλα κλειδιά για να ανοίξει μόνος του τις πύλες του χώρου, του χρόνου και του σύμπαντος για να εισχωρήσει στα ουράνια μυστικά.
Μυστικά παράλογα, μυστηριώδη, ακατανόητα, αινιγματικά και απίστευτα, που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συλλάβει ο ανθρώπινος νους.
Οι ουράνιες ενεργειακές οντότητες, διακρίνονται σε πύρινες, φωτοφόρες, φωτεινές και φωτιζόμενες, είναι διαφόρων χρωμάτων και εντάσεων.
Όσα αναφέρονται για τις οντότητες αυτές δεν αποτελούν μια δική μου αυθαίρετη επινόηση αλλά μας έχουν δοθεί και φαίνεται να είναι αληθινά γιατί έχουν και επιστημονική βάση.
Η ΝΑΣΑ κυκλοφόρησε ένα ειδικό CD με πολλά νεφελώματα και γαλαξίες, που έχει φωτογραφήσει το διαστημικό αστεροσκοπείο Hubble και το οποίο το κυκλοφόρησε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», σαν προσφορά των αναγνωστών της.
Τα νεφελώματα αυτά μοιάζουν περισσότερο με ζωγραφικούς πίνακες εμπνευσμένων ζωγράφων, παρά με τυχαία συμπαντικά σχήματα, η δε πανδαισία των χρωμάτων δημιουργεί κατάπληξη και θαυμασμό.
Άλλα είναι μονόχρωμα, άλλα δίχρωμα και άλλα πολύχρωμα σε ασύλληπτα γεωμετρικά σχήματα, που φαίνονται έργο νοημόνων όντων.
Οι ανώτατες ουράνιες οντότητες είναι από πυρ, η ένταση του οποίου είναι ανάλογη με το επίπεδο φωτός που κατέχουν.
Όπως ο άνθρωπος για να συντηρηθεί χρειάζεται αέρα, νερό και τροφή, έτσι και οι ενεργειακές οντότητες χρειάζονται ενέργεια, που την εξασφαλίζουν από τα νεφελώματα και τους γαλαξίες του σύμπαντος.
Το κέντρο Αστροφυσικής Χάρβαντ – Σμιθόνιαν, ανακάλυψε στον αστερισμό της Τρoπιδας της Αργούς και σε απόσταση εννιά χιλιάδες έτη φωτός, ένα τέτοιο νέο νεφέλωμα που ανήκει σε ένα πολύ βαρύ νεκρό άστρο που το ονόμασαν «Μάγκνεταρ»*. Είναι μια τεράστια άγνωστη πηγή ενεργείας που έχει 40 φορές μάζα μεγαλύτερη από τον ήλιο και το μαγνητικό του πεδίο είναι ένα δισεκατομμύριο φορές ισχυρότερο από αυτό της γης. Περιστρέφεται χίλιες φορές το δευτερόλεπτο γύρω από τον εαυτό του και περιβάλλεται από νέφος που εκτείνεται σε πολλές δεκάδες έτη φωτός.
Σύμφωνα με τη δική μας πραγματικότητα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, τα διάφορα νεφελώματα μοιάζουν με τους σταθμούς ανεφοδιασμού των καραβανιών στις οάσεις των ερήμων.
Παρατηρώντας τον ουρανό νύχτα ή μέρα, όταν μας δίνεται η ευκαιρία, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να πάρουμε επαφή με τη φανταστική όψη της εξωγήινης πραγματικότητας η οποία ίσως κάποτε γίνει και για μας καθημερινό βίωμα.
Μέσα στον κόσμο που ζούμε υπάρχει και ένας άλλος φωτεινός κόσμος που περιμένει, να παραμερίσουμε το χώρισμα της άγνοιας που τον σκεπάζει, για να συναντηθούμε μαζί του.
Γεράσιμος Καλογεράκης - Η Υπέρτατη Μύηση - ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΜΥΗΣΗΣ, σελ. 20, εκδ. Δίον, Θεσσαλονίκη 2005.

 ShivaCosima

*Τα «magnetar» είναι εντόνως ελλειψοειδή άστρα νετρονίων, μέσης διαμέτρου. Περιστρέφονται γύρω από τον άξονα τους ταχύτατα και δημιουργούν μαγνητικό πεδίο, ασύλληπτης εντάσεως. Περισσότερα: ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ - Η ΝΕΑ ΚΟΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ
Διαβάστε επίσης: ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου