Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ ΜΕ ΓΥΜΝΟ ΜΑΤΙ

Ο Γαλαξίας Ανδρομέδα είναι αυτός που έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές από τη NASA με φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Ωστόσο, αυτό το Σαββατοκύριακο παρέχεται στους ανθρώπους η ιδανική ευκαιρία να τον δουν με τα ίδια τους τα μάτια.
Για να βρείτε τον Γαλαξίας της Ανδρομέδας κοιτάξτε προς τα ανατολικά, όπου θα ανεβαίνει στον ουρανό αμέσως μετά το σούρουπο. 
Ένας εύκολος τρόπος να τον εντοπίσετε είναι να γνωρίζετε τους δύο αστερισμούς που βρίσκονται σε κάθε πλευρά του, αυτοί είναι η Κασσιόπη και ο Πήγασος. 
Κοιτάζοντας προς τα ανατολικά, βλέπουμε το μεγάλο τετράγωνο του Πήγασου να βρίσκεται πάνω από τον ορίζοντα σε ένα σχήμα διαμαντιού. Έχει τέσσερα αστέρια που είναι πολύ φωτεινά, με το πιο μακρινό προς τα αριστερά να είναι το Alperatz, το οποίο απέχει περίπου 97 έτη φωτός. Στρίβουμε βορειοανατολικά και βλέπουμε τον αστερισμό της Κασσιόπειας σε σχήμα W. Κοιτάζουμε το δεξιό V που είναι πιο κοντά στο μεγάλο τετράγωνο του Πήγασου. Η μύτη του V μας οδηγεί κατευθείαν στον γαλαξία της Ανδρομέδας.
Αν ο ουρανός είναι ιδιαίτερα σκοτεινός χωρίς φωτορύπανση, η εύρεση του γαλαξία είναι ευκολότερη. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι δυνατόν να τον δείτε με γυμνό μάτι.
Ο γαλαξίας της Ανδρομέδας είναι ένας από τα τρισεκατομμύρια των γαλαξιών του δικού μας σύμπαντος και είναι ο πλησιέστερος στον δικό μας γαλαξία. Απέχει 2.538.000 έτη φωτός από τη Γη. Αν κάποιος ταξίδευε στον Γαλαξία της Ανδρομέδας, θα χρειαζόταν 2,5 εκατομμύρια χρόνια για να φτάσει σε αυτόν, με την προϋπόθεση φυσικά, ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να ταξιδέψουν με την ταχύτητα του φωτός.
Καθώς οι άνθρωποι δεν μπορούν να ταξιδέψουν με την ταχύτητα του φωτός ούτε ζουν 2,5 εκατομμύρια χρόνια για να το κάνουν, το Σαββατοκύριακο προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία να δουν τον γαλαξία Ανδρομέδα από τόσο κοντά όσο ποτέ. Όποιος δεν διαθέτει ένα τηλεσκόπιο, δεν πρέπει να ανησυχεί, καθώς ο γαλαξίας μπορεί επίσης να φανεί, χρησιμοποιώντας ένα φτηνό ζευγάρι κιάλια ή ακόμα και με γυμνό μάτι.
Ο Γαλαξίας της Ανδρομέδας προσφέρει στους ανθρώπους την ευκαιρία να δουν τον δικό τους γαλαξία σε ολόκληρο το σύνολο, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με τον Γαλαξία μας λόγω του γεγονότος ότι είμαστε μέσα σε αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου