Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Θεσσαλονίκη: Γεμίζει τέχνη ο πεζόδρομος Γκαρπολά στη Ρωμαϊκή Αγορά

Από τις 16/7 έως και 19/7 θα μετατραπεί σε υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής με live painting, βραδιές έντεχνης μουσικής αλλά και θέατρο σκιών! - Πρωτοβουλία για να καθιερωθεί ως «καλλιτεχνικός πεζόδρομος».
Να φέρει τους ανθρώπους ένα βήμα πιο κοντά στην τέχνη, στοχεύει η πρωτοβουλία του ιστορικού και ιδρυτή του Ιστορικού Συλλεκτικού Αρχείου Θεσσαλονίκης, Μάνου Μαλαμίδη, με το να αναβαθμίσει έναν μικρό και μέχρι πρότινος αναξιοποίητο πεζόδρομο σε «Καλλιτεχνικό Πεζόδρομο Γκαρπολά».
«Η αρχή έγινε», εξηγεί στο makthes.gr ο δημιουργός της πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι είναι ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για την περαιτέρω ανάδειξη της γειτονιάς, αφού από τις 16 μέχρι και τις 19 Ιουλίου ο πεζόδρομος «θα γεμίσει» με καλλιτεχνικές δράσεις… μετά μουσικής! 
Καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα 15 ζωγράφοι θα εργάζονται υπαίθρια και θα δημιουργούν ζωντανά έργα τέχνης, εμπνεόμενοι από το περιβάλλον γύρω τους, ενώ παράλληλα θα εκθέτουν παλιότερα έργα τους. 
Αμέσως μετά τη σκυτάλη θα παραλαμβάνουν οι μουσικοί της βραδιάς, με πρωταγωνιστές μερικές κιθάρες, ένα σαντούρι και μελωδικές φωνές! Μάλιστα την Τετάρτη και την Πέμπτη τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσει ειδικό δρώμενο με θέατρο σκιών για τους μικρούς και μεγάλους φίλους ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών θα τοποθετηθούν πάγκοι με βιβλία σχετικά με την τέχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου