Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Η ΣΙΩΠΗ ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΥΠΝΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΙΑ
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
Καλή η μουσική που παίζει όλη μέρα αλλά ίσως πρέπει να την κλείνουμε για λίγο και να μην ακούμε ούτε κιχ. Και αυτό διότι σύμφωνα με τους επιστήμονες, η σιωπή κάνει καλό στον εγκέφαλο και μερικές ώρες σιωπής βοηθούν στην αναζωογόνηση των εγκεφαλικών κυττάρων ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ο ύπνος.
Σύμφωνα με σχετική έρευνα η σιωπή είναι χρυσός, αφού ακόμη και μόλις δύο λεπτά απόλυτης ησυχίας, μπορούν να επιδράσουν στον εγκέφαλο μας το ίδιο χαλαρωτικά όσο αν κοιμόμασταν  επί 15 λεπτά.
Πολλές σχετικές έρευνες επιβεβαιώνουν  πως για να δημιουργηθούν νέα κύτταρα στον εγκέφαλο, αρκούν δύο ώρες απόλυτης σιωπής. Η δημιουργία τους γίνεται στον ιππόκαμπο, δηλαδή την περιοχή του εγκεφάλου που μεταφέρει τις πληροφορίες από τη βραχυπρόθεσμη μνήμη στη μακροπρόθεσμη. Αυτό σημαίνει καλύτερη συγκράτηση πληροφοριών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Οι ερευνητές εξηγούν ότι ο θόρυβος και οι ομιλίες αναγκάζουν τον εγκέφαλο να παράγει υψηλά επίπεδα ορμονών. Ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουμε, το να κάνουμε μια εργασία και να ακούμε παράλληλα εστίες ήχων, τον πιέζουν να ανταποκριθεί στα πάντα ταυτόχρονα. Κι αν δεν έχουμε να διαθέσουμε χρόνο μέσα στην ημέρα; Τότε τουλάχιστον αν κοιμόμαστε σε ένα απολύτως ήσυχο περιβάλλον (οι ωτοασπίδες σώζουν μυαλά).
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
[Πηγή: www.doctv.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου