Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019

Το Oιδιπόδειο Ψέμα - Δήμητρα Λιάτσα

"Και ενώ λοιπόν ο μύθος του Οιδίποδος είναι ανεξάντλητος και δεκάδες άνθρωποι διέκριναν σ’ αυτόν θαυμάσιες ιδέες, ο Φρόιντ το μόνο που κατάφερε να δει ήταν μια γενετήσια διαστροφή. Ενώ ο σπουδαίος ψυχαναλυτής, αλλού έπρεπε να αναζητήσει τα πρότυπα του. Η θεωρία του Φρόιντ κάποια στιγμή θα ανατραπεί, γιατί αυτή είναι η μοίρα των κατασκευασμένων θεωριών. "

Η Δήμητρα Λιάτσα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Έκανε φιλολογικές σπουδές. Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Εργάστηκε επί σειρά ετών στην επιμέλεια βιβλίων. Μετέφρασε άνω των 30 τίτλων κυρίως από την Αγγλική γλώσσα. Έγραψε άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, με αντικείμενο την Ελληνική Γραμματεία. Έδωσε σειρά ομιλιών προσκεκλημένη από το Ινστιτούτο Αριστοτέλης, με θέμα την Ελληνική Γραμματεία, την Ιστορία και την Παιδεία. Από το 2009 ασχολείται με την συστηματική μελέτη του Ομήρου και από το 2014 με την ανάγνωση, τον σχολιασμό και την ανάρτηση στο διαδίκτυο ολόκληρης της Οδύσσειας. Από το 2017 έχει ξεκινήσει και την ανάγνωση, τον σχολιασμό και την ανάρτηση στο διαδίκτυο ολόκληρης της Ιλιάδος.
Έχει συγγράψει δύο βιβλία: «Τα ψέματα που λένε για την Ελλάδα» (2004) και «Η Ελληνική καταγωγή του Χριστιανικού μύθου» (2013), τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Δήλιος.
Λόγοι και Ομιλίες

Ellenos Ellen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου