Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ....

Η αλήθεια όμως είναι πως ζούμε όλοι μας σε μία τόσο δα μικροσκοπική τέλεια.
Η Γη είναι μία πολύ μικρή σκηνή σε μία απέραντη κοσμική αρένα. Σε αυτήν λοιπόν την μικρή τέλεια που είναι χαμένη κάπου στο άπειρο ζούμε εμείς, οι άνθρωποι. Τόσο μικροσκοπική είναι, λες και δεν υπάρχουμε. Μικρότεροι και από κόκκους άμμου.
Και όμως εμείς οι μικροί κόκκοι άμμου, έχουμε την δύναμη να κάνουμε σημαντικά πράγματα που μας ανυψώνουν, αλλά και μικρότητες που μας εξαφανίζουν.
Σε αυτήν την κουκίδα, που είναι σκόρπια κάπου στο σύμπαν, την γη, οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι είναι απλά περαστικοί για πολύ πολύ λίγο.
Δεν μπορούμε να ζήσουμε ούτε το ένα χιλιοστό αυτής της πραγματικότητας. Έχουμε ένα τόσο σύντομο πέρασμα πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, όσο και το φθινοπωρινό πέσιμο ενός φύλλου στο δρόμο.
Σε αυτή τη μικρή μπλε τέλεια, προσπαθούμε να ζήσουμε αρμονικά, με γαλήνη, αγάπη, ειρήνη, και ηρεμία, για αυτό είναι καιρός να εστιάζουμε στα κοινά μας και όχι στις διαφορές μας, τα παθήματα να μας γίνονται μαθήματα και να μην επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά.
Να δούμε τον πλανήτη μας όχι σαν ένα πεδίο μάχης για την επιβίωση, αλλά σαν έναν παιχνιδότοπο.
Σου είπανε ότι η ζωή είναι σκληρή και τους πίστεψες.
Καιρός να πιστέψεις στον εαυτό σου.
Σκέψου τη ζωή σου, τον κόσμο γύρω σου, τους φίλους σου, την οικογένεια σου, τους συναδέλφους σου. Όλοι αυτοί μαζί συνθέτουν ένα παζλ. Εκατομμύρια άλλα παρόμοια παζλ συνθέτουν αυτό που λένε ανθρωπότητα.
Το πάζλ που φτιάχνεις, φρόντισε να το φτιάχνεις εσύ!
Όχι να σου λένε άλλοι που να βάζεις τα κομμάτια.
Μόνο έτσι θα είναι όμορφο. Όλα τα κομμάτια θα κολλήσουν αρμονικά μεταξύ τους.
Είναι καιρός να εκτιμήσουμε αυτό το τεράστιο δώρο που μας έχει χαριστεί στον καθένα μας ξεχωριστά και είναι τόσο πολύτιμο που κανένα νόμισμα δεν μπορεί να το αγοράσει. Το δώρο της ζωής.
Ξεκίνα να σκέφτεσαι πιο ψύχραιμα, να δρας με ηρεμία, να συμπεριφέρεσαι με σύνεση και να αγαπάς με μεγαλείο ψυχής.
Ξεκίνα να νιώθεις ευγνωμοσύνη. Σιγά-σιγά θα δεις να δημιουργείται κάτι μεγάλο πάνω σε αυτή τη μικροσκοπική μπλε τέλεια. Σε σένα αξίζει να επενδύσεις πιο πολύ. Για όλα τα υπόλοιπα εμπιστεύσου το σύμπαν. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει.
Απομαγνητοφώνηση, βίντεο: TolioStyle 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου