Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ – ΠΕΙΡΑΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ

«Μόνο τα μικρά μυστικά χρειάζονται προστασία. 
Τα μεγάλα προστατεύονται από τη δημόσια δυσπιστία» 
Marshal McLuhan
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί διαιωνίζονται τα στραβά σε κάθε δραστηριότητα της κοινωνικής μας ζωής, και μάλιστα με την ανοχή και τη συνενοχή όλων μας; Το πείραμα των πιθήκων αποτελεί ίσως την πιο ξεκάθαρη εξήγηση για όλα αυτά τα αρρωστημένα φαινόμενα, για τα οποία έχουμε τόσες φορές σκεφτεί ότι "δεν τα χωράει ο νους μας".
Παρακολουθήστε το βίντεο πολύ προσεκτικά και προβληματιστείτε. Ακολουθώντας την τεχνική που παρουσιάζεται στο βίντεο, οι πίθηκοι του πειράματος όχι μόνο αποβάλλουν την πιο φυσική τους συνήθεια (δηλ. τη θέλησή τους να φάνε μια μπανάνα) αλλά και επιτίθενται με μεγάλη μανία σε οποιονδήποτε άλλο πίθηκο διανοηθεί να κάνει αυτό που οι ίδιοι δεν τολμούν.
Στο συγκεκριμένο πείραμα "κοινωνικής μηχανικής", θα βρείτε τον λόγο, για τον οποίο π.χ., οι εκπαιδευτικοί ασκούν μια σειρά εκβιασμών στους μαθητές κάνοντάς τους ανελεύθερους, οι πολιτικοί κάνουν ρουσφέτια κλπ: Ο λόγος είναι απλός: "Γιατί έτσι γινόταν πάντα"... Ως πότε όμως;
Ο Ανθρώπινος Βιουπολογιστής , το Matrix, το Σύμπαν και οι Κοσμοθεωρίες - Απόσπασμα της Συνέντευξης του Δρ. Μάνου Δανέζη, αστροφυσικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, στο ΚΡΗΤΗ ΤV, στην εκπομπή “Αντιθέσεις”, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου